Se arată toate cele 7 rezultate

Show sidebar
Close

BINDFIX Montagekleber – Adeziv de montaj universal fara solventi/diluanti 480 g

72,60 lei

BINDFIX Montagekleber este un adeziv de montaj de culoare alba, pe baza de apa (Poli-vinil-acetat-acrilat), gata de utilizare fara solventi si fara adaos de formaldehida. Prin compozitia sa vasco-elastica, BINDFIX poate compensa denivelarile de material si pastreaza chiar si in stare intarita o mica elasticitate de baza. Lipirea este rezistenta la intemperii si la imbatranire, precum si la umiditate. Rezistent la temperaturi situate intre – 15 °C si + 70 °C.

BINDFIX Montagekleber este ideal:
1) In domeniul constructiilor, tamplariei si dulgheriei
– Lipiri permanente de pietre, beton, gresie, ceramica, zidarie, lemn, metale acoperite
– Fixarea de sipci si piese de elemente decorative, piese de ferestre si usi
– La profile de fatada
– Canale de cablu din PVC tare, placi de izolare din poliestirol
– Umpluturi de crapaturi la fatade

2) Pentru uz interior si in domeniul utilizatorilor amatori
– Folosit la rame de usi, la panouri de plafon
– Lipirea de tevi
– La invelitori de tavane, piese de parchet, lucrari in mozaic
– PU – piese din spuma, placi din spuma tare ca poliestirol

Nu este potrivit pentru medii mereu umede precum si pentru imbinari de intindere si conectare.

Observatii de prelucrare/utilizare

1) Temperatura minima de prelucrare:  + 15 °C

2) Umiditate relativa a aerului:  ideal 55 %

3) Umiditatea lemnului:  max. 15 %, ideal 8 – 12 %

4) Timpul de formare al invelisului la ca. 20°C:   ca. 10 minute, in functie de umiditatea aerului si grosimea stratului aplicat.

5) Presiunea de presare:  Piesele trebuie presate bine una cu alta, se fixeaza simplu, respectiv se scobeste pana cand are loc intarirea finala de finisare.

6) Timpul de deschidere:  ca. 5 – 10 minute, in functie de substratul de suprafata si umiditatea aerului, precum si in functie de temperatura mediului inconjurator.

7) Tipul de aplicare:  in forma de puncte, unduiri sau in linie, a nu se aplica pe intreaga suprafata. Aplicarea se face doar pe o parte.

8) Grosimea stratului aplicat:  ideal 1 mm, la mai mult de 10 mm ar trebui folosit material de stabilizare.

9) Timp de lipire:  La 1 mm strat de adeziv, solidificare dupa ca. 4 ore, intarit total dupa ca. 7 zile.
La o grosime a stratului aplicat de 1,5 mm, ca 12 ore, iar pentru fiecare mm nou, se vor mai adauga inca 12 ore.  Timpul de intarire depinde foarte mult de umiditatea substratului, de umiditatea aerului, temperatura mediului inconjurator si de capacitatea de absorbtie a substratului.
In caz extrem (5 °C, 80 % umiditate a aerului, substrat umed, cand doar o parte este absorbabila), timpul de lipire este de ca. 3 -4 zile. Piesele fixate pot fi desprinse sau corectate din nou in termen de pana la ca. 1 ora.

Prelucrare ulterioara:
O prelucrare ulterioara ar trebui facuta doar dupa intarirea completa a adezivului, cel mai repede dupa 48 de ore (mai bine 7 zile). Se poate vopsi cu emulsii de vopsele comerciale. Lacurile inelastice se potrivesc doar sub anumite conditii (incercari de testare prealabile sunt necesare).

Generalitati:
1) La prelucrare trebuie tinut cont in mod special ca toti factorii de influenta implicati in procesul de lipire:
1. Scule (masini, menghine, instalatii de suport si altele)
2. Material
3. Adeziv
4. Aerul din camera
sa fie mereu la aceeasi temperatura, in caz contra are loc o compensare continua de temperatura, care incetineste mult formarea peliculei de adeziv.

Ideal este un interval de temperatura situat intre + 18 °C pana la + 22 °C, si anume pentru fiecare factor in parte.

2) Pregatirea procesului de lucru:
Substraturile trebuie sa fie solide, rezistente, fara praf, ulei si grasimi. Pentru lipiri pe beton sau tencuiala, ajunge o maturare scurta a pieselor prafuite.  La un substrat foarte absorbant, ca de ex. ghips si beton celular, trebuie aplicat un strat prealabil format dintr-un amestec de 1:1 intre diluant si BINDFIX adeziv de montaj.

3) Locul de lipire trebuie protejat de apa (ploaie, stropi de apa) pana cand se creaza un invelis solid si  sensibil la umiditate pe adeziv (de regula dupa minim 12 ore, in conditii nefavorabile ale mediului inconjurator, dupa minim 48 de ore.)

4) Ramele de usi dupa fixarea cu pene si consolidare, ar trebui sa fie umplute prin stropire cu adeziv in 3 locuri pe partea dreapta si stanga la inaltimea fitingurilor, in scopul unei montari corespunzatoare.

Reciclare:
Materialul neintarit trebuie transportat la un depozit de deseuri in cartuse (numar de deseu: 080410 deseuri de adezivi si mase dense).

Termen de valabilitate: 6 luni de la data cumpararii recipientului la o depozitare intre 5 °C – 25 °C.

Fisa tehnica si fisa de siguranta pot fi disponibile la cerere.

Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

Close

BINDFIX-AS Kleb & Dicht Montagekleber – Adeziv etanseizant pe baza de polymer, fara silicon 293 g, Culoare: transparent

119,50 lei

Kleb & Dicht este un produs cu dublu rol, adeziv si etanseizant, transparent, rezistent pe baza de polimer tip MS, recomandat in constructii, reparatii, restaurare.

Produsul nu contine silicon, izocianat, diluanti si nu are miros. Fiind un produs non-toxic, se poate utiliza in conditii de siguranta alimentara si poate fi vopsit sau lacuit.

Kleb & Dicht se intareste cand este expus la umiditatea aerului, transformandu-se  intr-o substanta de lipire permanent elastica si capabila de a compensa vibratiile.

Kleb & Dicht se utilizeaza:
– In constructii si reparatii in urmatoarele domenii de activitate
– Etansarea sistemelor de geamuri de sticla, imbinarilor de conectare in constructii
– Lipire dinamica a materialelor din tamplarie
– Lipiri combinate cu metale, materiale plastice, beton, piatra, marmura, piatra naturala, placi        de decor, tapet, panele, sipci de lemn, pervaze de ferestre, materiale de izolare, constructii de trepte si in ingrijirea/mentenanta lor, lipiri de oglinzi.

– In industrie
– Conectari de piese de caroserie si metalice
– Lipiri si etansari in industria auto – rulote, industria navala – vapoare, iahturi, diverse ambarcatiuni, fluviala sau maritima, industria aeronavala – avioane, elicoptere, industria constructoare de barci, instalatii climaterice (montare si intretinere), instalatii de aerisire, industria alimentara, etc.
– Lipiri de etanseizare a diferitelor tipuri de materiale

Observatii de prelucrare/utilizare

Temperatura de utilizare: min. > 5 °C, max. 40 °

Rezistenta: – 40 °C pana la + 100 °C, in stare intarita

Timp de expunere la 23 °C: ca. 10 minute (55% umiditate in incapere)

Intarire la 23 °C: strat de 3 mm – 24 h (55% umiditate in incapere

Densitate: ca. 1,47 g/ml

Consistenta: pasta, stabila

Duritate Shore-A: ca. 55

Tensiunea de rupere (DIN 53504): 250 %

Modul 100 % (DIN 53504): 1,7 N/mm²

Rezistenta la tragere (DIN 53504): 2,2 N/mm²

Extensibilitate autorizata: +/- 20 %

Compatibilitate la vopsire:  indicata dupa intarire (exceptand lacuri/vopsele pe baza de rasina alchidica), 10 μm Strat uscat fara pierdere din aplicare.

Materialele ce urmeaza a fi lipite trebuie sa nu prezinte praf, grasimi si uleiuri si sa fie rezistente si solide. In caz de necesitate, acestea se pot si slefui anterior.

Culorile, vopselele, lacurile si materialele plastice trebuie sa fie compatibile cu produsul Kleb & Dicht. Se recomanda realizarea de verificari si probe anterioare privind aderenta.

Produsul Kleb & Dicht lipeste multe materiale de constructie ca sticla, suprafete glazurate, emailuri, epoxida, poliester, PVC dur, inox, aluminiu si lemn lacuit. Pentru materialele de constructie poroase ca de exemplu betonul, recomandam utilizarea unui strat de amorsa, Bindulin Haftgrundierung für Silikon, art.nr. PR. Imbinarile se vor netezi ulterior, utilizand o solutie de sapun 1%.

In cazul radiatiilor UV, se acorda o garantie de cel putin 4 ani.

Limitare de utilizare:

Produsul nu este potrivit pentru utilizarea la materiale de tip PP, PE, teflon, bitum si suprafete cu continut de ceara, precum nici pentru lipiri efectuate sub apa.

A nu se vopsi peste cu lacuri/vopsele pe baza de rasina alchidica.

Produsul Kleb & Dicht este potrivit pentru utilizarea in zone cu umiditate permanenta ca si etanseizare la autorulote, margini de piscina, sere. In cazul apei cu continut de alte substante (cum ar fi clorul din bazinele de inot), rezulta un rost de imbinare in cazul siliconului, adica rosturile de imbinari trebuie supravegheate si in caz necesar, inlocuite.

Produsul Kleb & Dicht prezinta proprietati fungicide in cazul utilizarii sale in domeniul sanitar, fiind astfel nepotrivit pentru utilizare in domeniul acvariilor.

Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului, intre + 5 °C si + 25 °C . A se proteja impotriva caldurii.

Observatii speciale:

Acest produs nu este incadrat intr-o categorie de substante periculoase. Cu toate acestea, trebuie respectate cateva masuri si reguli de siguranta:
S    2             A nu se lasa la indemana copiilor.
S  24             A se evita contactul cu pielea.
S 20/21       A nu se bea, manca sau fuma la locul de munca

Ambalaje posibile: 45 g, 293 g.

Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

Close

BINDFIX-AS Kleb & Dicht Montagekleber – Adeziv etanseizant pe baza de polymer, fara silicon, 45 g, Culoare: transparent

90,30 lei

Kleb & Dicht este un produs cu dublu rol, adeziv si etanseizant, transparent, rezistent pe baza de polimer tip MS, recomandat in constructii, reparatii, restaurare.

Produsul nu contine silicon, izocianat, diluanti si nu are miros. Fiind un produs non-toxic, se poate utiliza in conditii de siguranta alimentara si poate fi vopsit sau lacuit.

Kleb & Dicht se intareste cand este expus la umiditatea aerului, transformandu-se  intr-o substanta de lipire permanent elastica si capabila de a compensa vibratiile.

Kleb & Dicht se utilizeaza:
– In constructii si reparatii in urmatoarele domenii de activitate
– Etansarea sistemelor de geamuri de sticla, imbinarilor de conectare in constructii
– Lipire dinamica a materialelor din tamplarie
– Lipiri combinate cu metale, materiale plastice, beton, piatra, marmura, piatra naturala, placi        de decor, tapet, panele, sipci de lemn, pervaze de ferestre, materiale de izolare, constructii de trepte si in ingrijirea/mentenanta lor, lipiri de oglinzi.

– In industrie
– Conectari de piese de caroserie si metalice
– Lipiri si etansari in industria auto – rulote, industria navala – vapoare, iahturi, diverse ambarcatiuni, fluviala sau maritima, industria aeronavala – avioane, elicoptere, industria constructoare de barci, instalatii climaterice (montare si intretinere), instalatii de aerisire, industria alimentara, etc.
– Lipiri de etanseizare a diferitelor tipuri de materiale

Observatii de prelucrare/utilizare

Temperatura de utilizare: min. > 5 °C, max. 40 °

Rezistenta: – 40 °C pana la + 100 °C, in stare intarita

Timp de expunere la 23 °C: ca. 10 minute (55% umiditate in incapere)

Intarire la 23 °C: strat de 3 mm – 24 h (55% umiditate in incapere

Densitate: ca. 1,47 g/ml

Consistenta: pasta, stabila

Duritate Shore-A: ca. 55

Tensiunea de rupere (DIN 53504): 250 %

Modul 100 % (DIN 53504): 1,7 N/mm²

Rezistenta la tragere (DIN 53504): 2,2 N/mm²

Extensibilitate autorizata: +/- 20 %

Compatibilitate la vopsire:  indicata dupa intarire (exceptand lacuri/vopsele pe baza de rasina alchidica), 10 μm Strat uscat fara pierdere din aplicare.

Materialele ce urmeaza a fi lipite trebuie sa nu prezinte praf, grasimi si uleiuri si sa fie rezistente si solide. In caz de necesitate, acestea se pot si slefui anterior.

Culorile, vopselele, lacurile si materialele plastice trebuie sa fie compatibile cu produsul Kleb & Dicht. Se recomanda realizarea de verificari si probe anterioare privind aderenta.

Produsul Kleb & Dicht lipeste multe materiale de constructie ca sticla, suprafete glazurate, emailuri, epoxida, poliester, PVC dur, inox, aluminiu si lemn lacuit. Pentru materialele de constructie poroase ca de exemplu betonul, recomandam utilizarea unui strat de amorsa, Bindulin Haftgrundierung für Silikon, art.nr. PR. Imbinarile se vor netezi ulterior, utilizand o solutie de sapun 1%.

In cazul radiatiilor UV, se acorda o garantie de cel putin 4 ani.

Limitare de utilizare:

Produsul nu este potrivit pentru utilizarea la materiale de tip PP, PE, teflon, bitum si suprafete cu continut de ceara, precum nici pentru lipiri efectuate sub apa.

A nu se vopsi peste cu lacuri/vopsele pe baza de rasina alchidica.

Produsul Kleb & Dicht este potrivit pentru utilizarea in zone cu umiditate permanenta ca si etanseizare la autorulote, margini de piscina, sere. In cazul apei cu continut de alte substante (cum ar fi clorul din bazinele de inot), rezulta un rost de imbinare in cazul siliconului, adica rosturile de imbinari trebuie supravegheate si in caz necesar, inlocuite.

Produsul Kleb & Dicht prezinta proprietati fungicide in cazul utilizarii sale in domeniul sanitar, fiind astfel nepotrivit pentru utilizare in domeniul acvariilor.

Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului, intre + 5 °C si + 25 °C . A se proteja impotriva caldurii.

Observatii speciale:

Acest produs nu este incadrat intr-o categorie de substante periculoase. Cu toate acestea, trebuie respectate cateva masuri si reguli de siguranta:
S    2             A nu se lasa la indemana copiilor.
S  24             A se evita contactul cu pielea.
S 20/21       A nu se bea, manca sau fuma la locul de munca

Ambalaje posibile: 45 g, 293 g.

Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

Close

BINDFIX-PU Konstruktions-PU-Montagekleber – Adeziv de montaj rapid pe baza de poliuretan 470 g

113,30 lei

Pe baza de poliuretan pentru montaj rapid conform DIN 68 602 / EN 204.

Adezivul PU de constructii este un adeziv de constructii monocomponent fara solventi/diluanti cu timp foarte rapid de reactie pentru interior si exterior.

Adezivul PU de constructii se intareste sub forma unei spume usoare care realizeaza o lipire elastica rezistenta, impermeabila, rezistenta la invechire si la temperaturi, care compenseaza tensionarile materialului.

Adezivul PU de constructii acopera bine golurile si se poate slefui dupa intarire.

Adezivul PU de constructii corespunde prevederilor privind lipire de lemn din norma DIN EN 204, grupa de solicitare D4. Culoarea produsului este bej.

Adezivul PU de constructii este ideal:

1) In conditii de respectare a unor cerinte ridicate privind umiditatea
– Montarea ramelor de usi, a ferestrelor
– Dublarea de casete la usile exterioare, umpluturi la obloanele ferestrelor cu protectia suprafetei
– Montajul de mobila de bucatarie, placi de lucru din corian (este un material compus din aluminiu, polimeri acrilici si  pigmenti ecologici)
– Lipirea de rame metalice, podele de rulote mobile

2) Lipiri speciale
– Placi de PAL cu strat de acoperire, placi din PFL
– Lipirea de materiale lemnoase cu metale, materiale plastice, constructii tip sandwish
– Lipirea de placi de rigips precum si de polistiren si materiale bituminoase
– Lipirea de lemn cu umidatate ridicata

Observatii de prelucrare/utilizare

1) Temperatura minima de prelucrare:   minim > 5 °C, maxim  40 °C

2) Aplicarea adezivului: In forma de omida, la suprafete neabsorbante se va aplica pe ambele parti cu ajutorul unei spatule cu dinti.

3) Umiditatea lemnului:  maxim 18 %, ideal  8 – 12 %, la umiditate mai redusa a lemnului, piesa fabricata se poate umezi fin cu apa.

4) Timp de deschidere:  ca. 8 – 10 Min. (la 23 °C / 65 % RF).

5) Timp de deschidere – dupa pulverizarea apei  ca. 3 – 4 minute

6) Presiune de presare: 2 – 3 kg/cm² (la lipiri de straturi de lemn 5 kg/cm²).

7) Temperatura de presare:  maxim 60 °C. O presare la cald nu este neaprat necesara, insa accelereaza procesul de lipire.

8) Rezistenta la temperatura: – 40 °C pana la + 80 °C in stare intarita,  WATT 91 > 8 N/mm²

9) Rezistenta la tragere la lipiri de obiecte de aluminiu de verificare (pretratate chimic), conform prevederilor normei DIN 53254 cu 0,2 mm grosime a rostului de adeziv la diferite temperaturi:
Rezistenta la tragere la – 20 °C                   14,5 N/mm²
Rezistenta la tragere la + 20 °C                     9,2 N/mm²
Rezistenta la tragere la + 80 °C                     4,9 N/mm²

Observatii privind utilizarea:
Substratul ce urmeaza a fi lipit trebuie sa fie fara praf sau ulei, degresat precum si rezistent,dur. In caz necesar se poate slefui in prealabil.

Adezivul PU de constructii se aplica din cartus in forma de omida, iar la lipiri de suprafete se va imprasita cu ajutorul unei spatule dintate. Se va aplica adeziv doar pe o parte iar la substraturi neabsorbante se va aplica adezivul pe ambele parti. Piesele se vor monta impreuna si, daca este necesar, acestea vor fi fixate pana la obtinerea rezistentei de montaj sau intaririi adezivului.

Adezivul PU de constructii se intareste cu ajutorul umiditatii la lipiri de umplere a golurilor cu ca. 2 – 3 mm pe zi. Pin adaugarea de apa prin pulverizare si la temperaturi mai ridicate se accelereaza procesul de intarire. Adezivul proaspat sau surplusul de adeziv trebuie inlaturat.

Lipirea de aluminiu:
Se poate face doar la suprafete pretratate chimic sau vopsite / lacuite (eloxate, fosfatate, cromate)  si nu pe aluminiu brut.

Generalitati:

1) Daca se foloseste o presa, atunci se va folosi o substanta de despartire. Se recomanda de asemenea protejarea suprafetelor presate prin acoperirea cu hartie siliconata impotriva scurgerilor de adeziv.

2) Adezivul PU de constructii se descompune prin expunere puternica la radiatii UV. Acest
efect se poate observa doar atunci cand la o potrivire gresita apare un rost de adeziv lat. La scarile de exterior ar trebui folosit din acest motiv produsul BINDAN-CIN.

3) Dupa intarirea completa (24 de ore) este rezistent impotriva uleiului de incalzire, benzinei si uleiurilor hidraulice.

4) Adezivul PU de constructii trebuie protejat impotriva inghetului. In caz de inghet, produsul nu mai trebuie folosit.

Reciclare:
Resturi de adeziv intarit:  Nr. de inregistrare deseu 55906
Resturi de adeziv neintarit: Nr. de inregistrare deseu 55905

Depozitare:

1) Recipientul trebuie inchis ermetic dupa folosire si pozitionat in pozitia „ in cap“.

2) Adezivul PU de constructii intre + 5 °C si + 25 °C in recipientele originale nedeschise.

A se feri de caldura si expunere la razele soarelui.

3) Termen de valabilitate 8 luni  de la data cumpararii recipientului.

Masuri de siguranta:

Adezivul PU de constructii contine Difenilmetan – 4.4´ – diizocianat, izomeri si omoloage.
Periculos pentru sanatate in cazul inspirarii. Irita organele de respiratie, ochii si pielea. Se recomanda purtarea de ochelari si manusi de protectie. Adezivul reactioneaza chimic in contact cu apa, de aceea contactul cu ochii, gura sau caile respiratorii trebuie neaparat evitat. In cazul contactului cu pielea, a nu se folosi apa, ci mai intai se va spala cu spirt, in caz necesar cu diluant. In cazul contactului cu ochii consultati imediat sfatul doctorului.

Ambalaje posibile: 120 g, 470 g.

Fisa tehnica si fisa de siguranta pot fi disponibile la cerere.

Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

Close

BINDFIX-PU Konstruktions-PU-Montagekleber – Adeziv de montaj rapid pe baza de poliuretan 120 g

84,60 lei

Pe baza de poliuretan pentru montaj rapid conform DIN 68 602 / EN 204.

Adezivul PU de constructii este un adeziv de constructii monocomponent fara solventi/diluanti cu timp foarte rapid de reactie pentru interior si exterior.

Adezivul PU de constructii se intareste sub forma unei spume usoare care realizeaza o lipire elastica rezistenta, impermeabila, rezistenta la invechire si la temperaturi, care compenseaza tensionarile materialului.

Adezivul PU de constructii acopera bine golurile si se poate slefui dupa intarire.

Adezivul PU de constructii corespunde prevederilor privind lipire de lemn din norma DIN EN 204, grupa de solicitare D4. Culoarea produsului este bej.

Adezivul PU de constructii este ideal:

1) In conditii de respectare a unor cerinte ridicate privind umiditatea
– Montarea ramelor de usi, a ferestrelor
– Dublarea de casete la usile exterioare, umpluturi la obloanele ferestrelor cu protectia suprafetei
– Montajul de mobila de bucatarie, placi de lucru din corian (este un material compus din aluminiu, polimeri acrilici si  pigmenti ecologici)
– Lipirea de rame metalice, podele de rulote mobile

2) Lipiri speciale
– Placi de PAL cu strat de acoperire, placi din PFL
– Lipirea de materiale lemnoase cu metale, materiale plastice, constructii tip sandwish
– Lipirea de placi de rigips precum si de polistiren si materiale bituminoase
– Lipirea de lemn cu umidatate ridicata

Observatii de prelucrare/utilizare

1) Temperatura minima de prelucrare:   minim > 5 °C, maxim  40 °C

2) Aplicarea adezivului: In forma de omida, la suprafete neabsorbante se va aplica pe ambele parti cu ajutorul unei spatule cu dinti.

3) Umiditatea lemnului:  maxim 18 %, ideal  8 – 12 %, la umiditate mai redusa a lemnului, piesa fabricata se poate umezi fin cu apa.

4) Timp de deschidere:  ca. 8 – 10 Min. (la 23 °C / 65 % RF).

5) Timp de deschidere – dupa pulverizarea apei  ca. 3 – 4 minute

6) Presiune de presare: 2 – 3 kg/cm² (la lipiri de straturi de lemn 5 kg/cm²).

7) Temperatura de presare:  maxim 60 °C. O presare la cald nu este neaprat necesara, insa accelereaza procesul de lipire.

8) Rezistenta la temperatura: – 40 °C pana la + 80 °C in stare intarita,  WATT 91 > 8 N/mm²

9) Rezistenta la tragere la lipiri de obiecte de aluminiu de verificare (pretratate chimic), conform prevederilor normei DIN 53254 cu 0,2 mm grosime a rostului de adeziv la diferite temperaturi:
Rezistenta la tragere la – 20 °C                   14,5 N/mm²
Rezistenta la tragere la + 20 °C                     9,2 N/mm²
Rezistenta la tragere la + 80 °C                     4,9 N/mm²

Observatii privind utilizarea:
Substratul ce urmeaza a fi lipit trebuie sa fie fara praf sau ulei, degresat precum si rezistent,dur. In caz necesar se poate slefui in prealabil.

Adezivul PU de constructii se aplica din cartus in forma de omida, iar la lipiri de suprafete se va imprasita cu ajutorul unei spatule dintate. Se va aplica adeziv doar pe o parte iar la substraturi neabsorbante se va aplica adezivul pe ambele parti. Piesele se vor monta impreuna si, daca este necesar, acestea vor fi fixate pana la obtinerea rezistentei de montaj sau intaririi adezivului.

Adezivul PU de constructii se intareste cu ajutorul umiditatii la lipiri de umplere a golurilor cu ca. 2 – 3 mm pe zi. Pin adaugarea de apa prin pulverizare si la temperaturi mai ridicate se accelereaza procesul de intarire. Adezivul proaspat sau surplusul de adeziv trebuie inlaturat.

Lipirea de aluminiu:
Se poate face doar la suprafete pretratate chimic sau vopsite / lacuite (eloxate, fosfatate, cromate)  si nu pe aluminiu brut.

Generalitati:

1) Daca se foloseste o presa, atunci se va folosi o substanta de despartire. Se recomanda de asemenea protejarea suprafetelor presate prin acoperirea cu hartie siliconata impotriva scurgerilor de adeziv.

2) Adezivul PU de constructii se descompune prin expunere puternica la radiatii UV. Acest
efect se poate observa doar atunci cand la o potrivire gresita apare un rost de adeziv lat. La scarile de exterior ar trebui folosit din acest motiv produsul BINDAN-CIN.

3) Dupa intarirea completa (24 de ore) este rezistent impotriva uleiului de incalzire, benzinei si uleiurilor hidraulice.

4) Adezivul PU de constructii trebuie protejat impotriva inghetului. In caz de inghet, produsul nu mai trebuie folosit.

Reciclare:
Resturi de adeziv intarit:  Nr. de inregistrare deseu 55906
Resturi de adeziv neintarit: Nr. de inregistrare deseu 55905

Depozitare:

1) Recipientul trebuie inchis ermetic dupa folosire si pozitionat in pozitia „ in cap“.

2) Adezivul PU de constructii intre + 5 °C si + 25 °C in recipientele originale nedeschise.

A se feri de caldura si expunere la razele soarelui.

3) Termen de valabilitate 8 luni  de la data cumpararii recipientului.

Masuri de siguranta:

Adezivul PU de constructii contine Difenilmetan – 4.4´ – diizocianat, izomeri si omoloage.
Periculos pentru sanatate in cazul inspirarii. Irita organele de respiratie, ochii si pielea. Se recomanda purtarea de ochelari si manusi de protectie. Adezivul reactioneaza chimic in contact cu apa, de aceea contactul cu ochii, gura sau caile respiratorii trebuie neaparat evitat. In cazul contactului cu pielea, a nu se folosi apa, ci mai intai se va spala cu spirt, in caz necesar cu diluant. In cazul contactului cu ochii consultati imediat sfatul doctorului.

Ambalaje posibile: 120 g, 470 g.

Fisa tehnica si fisa de siguranta pot fi disponibile la cerere.

Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

Close

BINDFIX-SL Bau- & Montagekleber – Adeziv de montaj si de constructii cu intarire super rapida 350 g, Culoare: bej

80,50 lei

BINDFIX-SL Bau- & Montagekleber, de culoare bej,  este un adeziv de montaj, gata de utilizare, cu continut de solventi, pe baza de policloropren, fara adaos de formaldehida, care realizeaza lipiri / conectari fixe si imobile.
Prin compozitia sa vasco-elastica, BINDFIX-SL Bau- & Montagekleber poate compensa denivelarile de material.

BINDFIX-SL Bau- & Montagekleber este ideal:

1) In domeniul constructiilor, tamplariei si dulgheriei
– Lipiri permanente de pietre, beton, gresie, ceramica, zidarie, lemn, metale
– Fixarea de sipci si piese de elemente decorative, piese de ferestre si usi
– La materiale plastice (in functie de cantitatea aplicata si tipul de material plastic, solventii continuti de materialele plastice se dizolva in substrat. Sudarea chimica solicita legatura adeziva, insa, in cazul pieselor subtiri – folii, benzi si altele poate duce la modificari de culoare. Noi recomandam din acest motiv neaparat realizarea de teste proprii prealabile.)

2) Pentru uz interior si in domeniul utilizatorilor amatori
– Folosit la rame de usi, la panouri de plafon
– Lipirea de tevi, placi de piatra in exterior
– La invelitori de tavane, piese de parchet

Nu este potrivit pentru spume tari, in mediul subacvatic, precum nici pentru imbinari de intindere si conectare, la substraturi umede, spume rigide (solvent/diluant).

Observatii de prelucrare/utilizare

1) Temperatura minima de prelucrare:  + 5 °C

2) Umiditate relativa a aerului:  ideal 55 %

3) Umiditatea lemnului:  max. 14 %, ideal 8 – 12 %

4) Timpul de formare al invelisului la ca. 20°C:   ca. 30 – 60 secunde, in functie de umiditatea aerului si grosimea stratului aplicat.

5) Presiunea de presare:  Piesele trebuie presate bine una cu alta, o fixare simpla fiind suficienta.

6) Timpul de formare:   ca. 12 ore la un strat aplicat de 1,5 mm, pentru fiecare mm aplicat suplimentar, se mai adauga 12 ore.

7) Tipul de aplicare:  in forma de puncte, unduiri sau in linie; a nu se aplica pe intreaga suprafata. Aplicarea se face doar pe o parte.

8) Grosimea stratului aplicat:  ideal 3 mm; la mai mult de 5 mm ar trebui folosit material de stabilizare.

Prelucrare ulterioara:
O prelucrare ulterioara ar trebui facuta doar dupa intarirea completa a adezivului. Se poate vopsi peste, cu emulsii de vopsele si lacuri comerciale.

Generalitati:
1) La prelucrare trebuie tinut cont in mod special ca toti factorii de influenta implicati in procesul de lipire:
1. Scule (masini, menghine, instalatii de suport si altele)
2. Material
3. Adeziv
4. Aerul din camera
sa fie mereu la aceeasi temperatura; in caz contrar are loc o compensare continua de temperatura, care incetineste mult formarea peliculei de adeziv.

Ideal este un interval de temperatura situat intre + 15 °C pana la + 20 °C si anume pentru fiecare factor in parte.

2) Pregatirea procesului de lucru:
Substraturile trebuie sa fie solide, rezistente, fara praf, ulei si grasimi. Piesele din material plastic, ca de ex. suprafetele de ferestre, trebuie curatate cu  diluant tip Nitro. Pentru lipiri pe beton sau tencuiala, ajunge o maturare scurta a pieselor prafuite.

3) BINDFIX-SL Bau- & Montagekleber devine foarte vascos la temperaturi scazute si devine foarte greu de presat in afara cartusului. Pentru ajutor se poate incalzi in apa calda – insa nu pe un aragaz cu ulei sau gaz.

4) Capacitatea initiala de lipire se poate tripla prin aerisirea spatiului (ca. 5 – 10 minute), insa apoi este necesara o presiune aplicata initial mai ridicata , care de ex., poate fi atinsa prin aplicarea de lovituri puternice cu ajutorul unui ciocan de guma.

Prelucrarea este aici corespunzatoare unui adeziv de contact:
Materialul poate fi aplicat pe ambele parti (pe intreaga suprafata) sau mai simplu:
Aplicarea se face in forma de puncte, unduiri sau in linie pe o parte – de cele mai multe ori pe partea mai mica. Aceasta parte va fi apoi presata de partea contra, pana cand se atinge pozitia dorita. Se scoate din nou (Atentie, poate curge). Adezivul se lasa acum la aerisit, pana cand devine doar putin lipicios. Apoi ambele parti se plaseaza impreuna si se preseaza din nou – procedura este gata.

Siguranta:
BINDFIX-SL Bau- & Montagekleber contine solventi organici si din acest motiv este inflamabil, conform normelor VbF: A1. A nu se permite prezenta de flacara libera sau obiecte fierbinti (de ex. cuptoare de span, instalatii de gaz etc.), in apropierea locurilor de prelucrare sau depozitare a adezivului. Fumatul este interzis.
In timpul prelucrarii trebuie asigurata o aerisire suficienta.
Indicatiile de pericole si sfaturile privind siguranta de pe recipienti trebuie respectate.

Reciclare:
Materialul neintarit in cartuse trebuie transportat la un depozit de deseuri special (numar de deseu: 559 05 adeziv si substanta de lipire, neintarit). Materialul intarit in cantitati mici se poate recilca ca deseu menajer, cantitatile mai mari vor fi transportate la un depozit de deseuri. (numar de deseu: 559 06 deseuri de adeziv si substanta de lipire, intarite)

Termen de valabilitate: 6 luni de la data cumpararii recipientului la o depozitare intre 5 °C – 25 °C.

Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi disponibile la cerere.

Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

Close

BINDFIX-Turbo Montagekleber ULTRA TACK – Adeziv de montaj monocomponent cu putere de lipire foarte mare 455 g

99,20 lei

BINDFIX-Turbo Montagekleber ULTRA TACK este un adeziv dinamic si rezistent de etansare pe baza de polimer-MS. Produsul este stabil la expunere la raze UV si nu contine solventi/diluanti. BINDFIX-Turbo Montagekleber ULTRA TACK se intareste la umiditatea aerului devenind un adeziv permanent elastic, care poate compensa vibratii si din acest motiv se poate folosi ca adeziv universal, impermeabil pentru montaj si in constructii.

BINDFIX-Turbo Montagekleber ULTRA TACK a fost realizat special ca un adeziv elastic cu foarte mare putere initiala de lipire destinat lipirilor rapide si rezistente in industrie, constructii si domeniul mestesugaresc. Produsul este imediat foarte rezistent si prezinta proprietati foarte bune de aderenta pe multe tipuri de suprafete ca: metal, material plastic, lemn si piatra.

Proprietati
– Putere initiala de lipire foarte mare
– Nu contine solventi/diluanti
– Excelenta rezistenta la intemperii
– Stabilitate foarte buna la expunere la raze UV
– Contractie redusa
– Rezistenta ridicata a imbinarilor cu adeziv
– Elastic
– Compenseaza denivelari ale materialului
– Compenseaza vibratii
– Varietate mare de combinatii de lipiri
– Se poate lacui bine deasupra stratului de adeziv

BINDFIX-Turbo Montagekleber ULTRA TACK este ideal:

1) In domeniul constructiilor
– Ca adeziv universal in constructii si pentru montaj impermeabil la lipirea de beton, piatra, piatra  naturala, rigips, gips carton, invelitori de pereti, pervazuri de ferestre si materiale de izolare.
– Pentru lipiri dinamice de materiale lemnoase, lipiri combinate cu metale, materiale plastice ca de ex. Polycarbonat, PVC, placi ceramice, emailuri, cupru, plumb, zinc, aluminiu si inox

2) In industrie
– Constructii de caroserii si pentru conectari metalice, lipiri si etansari in industria constructoare de barci si vapoare
– La instalatii climaterice, de incalzire si de aerisire
– Etansari structurale cu adeziv (amortizante de trepidatii) pentru materiale diferite

Date tehnice:
Baza: Polimer-MS
Udare: Umiditate
Timp de formare invelis: 10 minute
Etanseitate:  ca. 1,57 g/ml
Consistenta: ca o pasta, stabil
Culoare: alba

Adecvabilitatea de utilizare a produsului:
Aluminiu*, caramida, beton, tabla (degresata)*, plumb, inox/otel (degresat), rigips, sticla/oglinda, granit, cauciuc, placi de PFL, laminate HPL, lemn, ceramica, cupru (degresat), marmura, MDF (degresat)*, mortar, piatra naturala, poliester, policarbonat, spuma de poliesterol, beton poros, spuma de poliuretan, PVC solid (degresat)*, piatra, tigla, zinc (degresat)*
*pretratate

Observatii de prelucrare/utilizare

1) Timp de deschidere / expunere: ca. 10 minute (23 °C / 55 % RF)

2) Intarire: strat de 3 mm – 24 de ore (23 °C / 55 % RF)

3) Duritate Shore A: ca. 58 Shore

4) Alungire la rupere: 335 % (DIN 53504)

5) Modul 100 %:  1,4 N/mm² (DIN 53504)

6) Rezistenta la tragere: 2,2 N/mm²

7) Extensibilitate autorizata: +/- 20 %

8) Temperatura de aplicare: min. 5 °C, max. 40 °C

9) Rezistenta: -40 °C pana la +100 °C, in stare intarita

10) Compatibilitate la vopsire: prezenta (vopsele alchidice, pretestare)
Posibilitate de slefuire: da, dupa intarie.

Substraturile ce urmeaza a fi lipite trebuie sa nu contina praf, grasimi sau uleiuri si sa fie solide si rezistente. In caz necesar se poate si slefui inainte. Culorile, vopselele si materialele plastice trebuie sa fie compatibile cu produsul BINDFIX-Turbo Montagekleber ULTRA TACK Se pot executa verificari de aderenta si teste prealabile de lipire. Produsul se poate ingalbeni la intuneric.

In general BINDFIX-Turbo Montagekleber ULTRA TACK lipeste / face aderenta pe multe materiale de constructie ca sticla, suprafete lustruite, emailuri, epoxida, poliester, PVC solid, inox, aluminiu si lemn lacuit. Pentru materiale de constructii poroase ca de ex. betonul, recomandam utilizarea de strat de grund.
Rosturile de imbinare trebuie netezite cu o solutie cu sapun 1%.  Lipirile „ventilate“ trebuie realizate vertical la o distanta de ca. 30 cm.

Restrictie de utilizare
Produsul nu este potrivit pentru utilizarea  pe substraturi ca PP, PE, bitum teflon si substraturi cu continut de ceara si nici subacvatic.

Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului la o depozitare intre +5 °C  si +25 °C in recipient original nedesfacut. A se proteja de caldura.

Observatii speciale
Acest produs nu este inclus in inscriptionarea de substante periculoase. Insa anumite reguli de siguranta trebuie totusi respectate.

S 2  Nu are voie sa fie pus la dispozitia copiilor.
S 24    A se evita atingerile cu pielea.
S 20/21  A nu se bea, manca sau fuma la locul de munca.

Fisa tehnica si fisa de siguranta pot fi disponibile la cerere.

Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.