Produse

  Close

  BINDALL Kontaktkleber – Adeziv de contact cu uscare ultra rapida 2 Kg

  372,20 lei

  Adezivul de contact este recomandat pentru lipirea de placi din material plastic pe lemn, metal si alte materiale. Este un produs potrivit pentru lipirea multor tipuri de materiale plastice in orice combinatie cu lemn, sticla, piele, pluta, piele sintetica, PUR, TR, ceramica, panza, fetru, cauciuc, spuma  cauciucata, coli cauciucate. Este un produs special pentru lipirile de canturi si furniruirea marginilor rotunde. De asemenea este foarte potrivit si pentru utilizarea in zone cu clima tropica. Nu este potrivit pentru lipirea de polistierol.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Vascozitate: 1350 +/- 200 mPa.s la 20 °C,
  Este potrivit pentru aplicarea cu pensula, spaclu sau cu ajutorul cilindrilor mecanici.
  2) Culoare: maroniu-transparent, doar slab decolorant
  3) Consum: 250 – 300 g/m², in cazul aplicarii pe ambele parti
  4) Proprietatile adezivului: Capacitate initiala de lipire ridicata, timp lung de prelucrare, cu capacitate rapida de desprindere. Garanteaza o lipire vascoelastica si impermeabila. Rezistent la frig, la temperaturi de – 30 °C, rezistent la caldura, la temperaturi de pana la ca. 70 °C.

  Aplicare:

  1) Locurile de lipit trebuie sa fie curate, fara grasime si uscate (se recomanda o umiditate a lemnului aflata intre 8 – 12 %). Substraturile dificile, de exemplu placile din material plastic, mai ales in cazul metalelor, vor trebui curatate si degresate in prealabil cu solventi , de ex. cu Bindulin Aceton art.nr.AC sau Bindulin Spiritus 99 % art.nr.SPIR.

  2) Pe ambele parti ale pieselor de lipit se va aplica adeziv in strat subtire, urmand ca apoi sa se lase la aerisit (la uscat). Dupa ca. 10 – 15 minute ambele piese vor fi presate impreuna. Puterea de presare minima este de 5 kp/cm² (50 n/cm²). Timpul de presare este de ca. 5 secunde.

  3) Este recomandata lipirea pe intreaga suprafata a pieselor. Temperatura de prelucrare nu va fi la o valoare de sub + 15 °C. Inainte de utilizare recomandam realizarea de teste si incercari proprii.

  Generalitati:

  In cazul suprafetelor mai mari, de exemplu la placile din material plastic si din metal se recomanda lipirea in presa. Tot timpul trebuie tinut cont de faptul ca nu trebuie permis accesul curentilor de aer.

  Ambalaje posibile: 28 g, 40 g, 200 g, 350 g, 630 g, 2 kg, 4,5 kg, 9,2 kg, 23 kg.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi disponibile la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  LEIMDUSAN Styropor®-Kleber – Adeziv pentru placi din spuma dura (styropor) 180 g

  58,40 lei

  Adeziv pentru placi din spuma dura (styropor, Styrodur), pentru lipiri intre ele sau pe diverse materiale ca: zidarie, tencuiala, lemn, carton, placi din plastic dur, PVC dur, polystirol, folii PVC moale, sticla, metal, tabla, textile, panze. Dupa lipire, este rezistent la apa si umezeala, acizi si baze usoare.

  Mod de intrebuintare:  Suprafetele sa fie curate, degresate si uscate. Pe ambele suprafete, adezivul se intinde in strat subtire si uniform si se lasa la aerare intre 8 – 10 minute. Cele 2 parti se preseaza. Ideal ca temperatura de lucru sa nu fie mai mica de 15°C. In cazul suprafetelor absorbante, dupa 30 de minute, se intinde al doilea strat.Consumul este de aprox. 150 – 250 g/m², fiind dependent de absortia materialului.

  Fisa de securitate poate fi pusa la dispozitie la cerere.

  Close

  Allendo Tung Oil – Ulei de tung 5 L, Culoare: natur

  1.183,80 lei

  ALLENDO  – Ulei de tung este potrivit in aceeasi masura atat pentru placile de lucru de bucatarie, tocatoare de lemn pentru taiere sau transare, mese de mancat, mobila si mobila de gradina, parchet de lemn, lucrari de sculptura sau strungarie, cat si pentru jucarii din lemn si barci din lemn.

  O podea din parchet, tratata cu ALLENDO – Ulei de tung, nu necesita aplicarea unui nou strat de ulei nici dupa multi ani de utilizare.

  Se recomanda pentru interior si exterior.

  Alte domenii de utilizare:

  ALLENDO – Ulei de tung ca si ulei de ingrijire pentru toate suprafetele, pe care s-a aplicat deja un strat de ulei – a se aplica in mod foarte economicos.

  ALLENDO – Ulei de tung ca si ulei de polisare in lucrari de strungarie sau de sculptura – a se aplica in mod foarte economicos.

  ALLENDO – Ulei de tung ca si mijloc de impregnare pe piatra naturala, clincher, teracota, ceramica, etc., se va aplica in acelasi fel ca la aplicarea pe lemn. Suprafetele trebuie sa fie curate si uscate inainte de aplicare.

  ALLENDO – Ulei de tung ca si mijloc de impregnare pe textile, vele si parame – aceasta utilizare de moda veche este inca si astazi folosita cu succes

  ALLENDO – Ulei de tung ca si mijloc de protectie anticoroziv pentru metale sau elemente electronice de constructii – la fel ca si la lemn, se atinge o impregnare – aplicarea in mod economicos este obligatorie.

  Producere si caracteristici/proprietati:

  ALLENDO – Ulei de tung se obtine din miezul semintelor arborelui de tung, prin presare. Uleiul de tung se foloseste de mii de ani ca ulei de lemn impermeabil, deoarece patrunde foarte adanc chiar si in cel mai dens tip de lemn posibil. In comparatie cu majoritatea celorlalte uleiuri sau lacuri oxidante, ALLENDO – Ulei de tung formeaza o pelicula fina si rezistenta de protectie, care isi pastreaza elasticitatea si se misca odata cu lemnul, neformand crapaturi fine care ulterior umezeala sau murdaria sa patrunda in lemn. Caracteristicile sale ii permit o uscare rapida si formarea unei suprafete rasinoase, tari si semi-lucioasa.

  Prima aplicare / primul strat aplicat

  Pentru prima aplicare a unui strat de ALLENDO – Ulei de tung, acesta se poate dilua cu 50%, astfel incat sa se poata infiltra mai adanc, mai profund si mai rapid in suprafata tratata. Pentru a obtine o impregnare in conditii de siguranta pentru obiecte care vin in contact cu alimente (tocator, platou, farfurie in lemn), diluarea trebuie realizata cu produsul natural Bindulin Balsam-Ulei de terebentina (art.nr. TB) iar pentru toate celelalte tipuri de suprafete este suficienta folosirea unei terpentine simple (art.nr.TER) sau in cazul pietrei, teracotei, clinker, se va folosi Bindulin Petrol (Petroleum art.nr.PET).

  Prelucrare:

  ALLENDO – Ulei de tung se va aplica cu ajutorul unei carpe moi, nescamosabile sau cu un burete in strat subtire si in mod economicos. ALLENDO – Ulei de tung se va freca in mod repetat, astfel incat intreaga suprafata sa fie inmuiata in acelasi timp. Uleiul in surplus se va inlatura cu ajutorul unei carpe curate si nescamosabile, de-alungul fibrelor de lemn. Astfel vor fi evitate locurile cu grad de stralucire diferit. In mod normal, o singura aplicare a uleiului ar trebui sa fie suficienta. Se recomanda o reimprospatare la intervale regulate de timp, intre 6 luni – 1 an, in functie de modalitatea de spalare, mai des pentru obiecte care se spala in masina de spalat vase, 1 data la 3 luni.

  Alte aplicari

  Daca se doreste obtinerea unei suprafete foarte netede, atunci va trebui asteptat un timp mai lung de uscare, fiind necesara o slefuire intermediara (hartie abraziva 320). Suprafata trebuie curatata in mod atent de praf, urmand ca apoi sa fie aplicat stratul de ALLENDO – Ulei de tung. Pentru aplicarea celui de al doilea strat sau eventual a altor straturi se va folosi din ce in ce mai putin din produsul ALLENDO – Ulei de tung. Daca suprafata de lemn nu mai absoarbe deloc produsul ALL ENDO – Ulei de tung  atunci aceasta a fost saturata, urmandu-se a se obtine o impregnare rezistenta pe termen extrem de lung.

  A nu se aplica pe straturi care au fost deja ceruite!

                                                             Observatii de prelucrare/utilizare

  1. Timp de uscare:  In functie de temperatura, diluare si umiditatea aerului, timpul de uscare poate fi incepand cu 12 si pana  la 36 de ore. Intarirrea / uscarea, respectiv polimerizarea produsului ALLENDO – Ulei de tung pe suprafetele de lemn are loc cu ajutorul oxigenului si a luminii ultraviolete. Temperaturile mai reduse (sub +15°C), o umiditate ridicata a aerului si un strat mai gros aplicat vor incetini procesul de intarire/uscare. In cursul prelucrarii suprafetelor trebuie asigurata o aerisire/ventilatie buna.

  2. Pregatirea prealabila: Suprafetele de lemn trebuie sa fie neaparat curate, fara grasimi si usor slefuite inainte de tratarea lor cu produsul ALLENDO – Ulei de tung.
  Suprafata de lemn trebuie slefuita intotdeauna de-alungul fibrelor de lemn, fara slefuire in sectiune transversala. Se va folosi hartie abraziva de granulatie 180, granulatii mai mari vor fi folosite pentru obtinerea unor suprafete deosebit de netede. Dupa slefuire trebuie asigurata indepartarea cu grija a prafului. Recipientul trebuie bine agitat inainte de utilizare.

  3. Curatenie: Se poate spala de pe textile la temperaturi mai mari de 65 °C (in cazul efectuarii curatarii imediate), curatirea utilajelor/masinilor de lucru se poate face cu Bindulin terpentina (art.nr.TER).

  4. Aplicare: Produsul ALLENDO – Ulei de tung se va aplica cu o carpa moale nescamosabila sau cu un burete in strat subtire si in mod economicos. ALLENDO – Ulei de tung se va freca in mod repetat, astfel incat intreaga suprafata sa fie inmuiata in acelasi timp. Uleiul in surplus trebuie inlaturat cu ajutorul unei carpe curate nescamosabile  de-alungul fibrelor de lemn, in maxim 10 minute dupa aplicare. Astfel vor fi evitate locurile cu grad de stralucire diferit. In mod normal, o singura aplicare a uleiului ar trebui sa fie suficienta.

  5. Consum: 1 litru de ALLENDO – Ulei de tung este recomandat pentru tratarea a unei suprafete de ca. 20 m².

  Generalitati:

  1. Recipientele incepute se vor inchide la loc.
  2. In timpul procesului de aplicare, suprafata trebuie protejata de praf.

  Siguranta:

  Carpele umezite trebuie pastrate in recipiente inchise, protejate antifoc, depozitate in apa sau arse in mod controlat.

  Pericol de autoaprindere!

  De asemenea, si in cazul unei distribuiri in strat subtire si in contact cu aerul, exista pericol de autoaprindere – A nu se utiliza prin pulverizare!

  ALLENDO – Ulei de tung Unitate Metoda Minim Maxim
  Numar de culoare Gardner DIN ISO 4630
  DIN EN 1557
  8
  Numar de acizi mg KOH/g DIN EN ISO 3682 3,7 3,8
  Numar de iod (Wijs) IZ DIN 53241-1:1995-05 166 169
  Coeficient de saponificare mg KOH/g DIN EN ISO 3681 192 205
  Densitate la 20 ̊ C g/ml DIN 53 217 0,93 0,97
  Timp de prelucrare Minute 5 7

   

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului, la o depozitare intre 5 si 25 ̊ C.

  Recipientii trebuie feriti de expunerea puternica la razele soarelui si de umiditate.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l , 10 l, 25 l, 190 l.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi disponibile la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Fugenfullprofil – Profil de umplere etanseizant φ 25 mm x 100 m, Culoare: gri

  1.024,60 lei

  Un produs de exceptie, etanseizant si in acelasi timp umple orificii mari, crapaturi, in constructii la ferestre, usi, pereti, podele sau tavane. In timp nu isi pierde volumul si inlocuieste cu success, in cazul unor spatii profunde, spuma poliuretanica care in timp poate sa isi micsoreze volumul, creand spatii neplacute si deranjante.

  Mareste elasticitatea si forta de prindere a materialului etanseizant. Foarte bun izolator termic contra caldurii, frigului, fiind in acelasi timp un bun acustic.

  Extrem de economic reducand foarte mult necesarul de material etanseizant.

  Ambalaje posibile:

  φ 10 mm x 5 m, φ 15 mm x 5 m, φ 20 mm x 5 m, φ 25 mm x 5 m.

  φ 10 mm x 20 m, φ 15 mm x 20 m, φ 20 mm x 20 m, φ 25 mm x 20 m.

  φ 10 mm x 600 m, φ 15 mm x 250 m, φ 20 mm x 150 m, φ 25 mm x 100 m.

   

  Close

  SACKOLIN-F Planenkleber – Adeziv pentru prelate 200 g

  67,50 lei

  Adeziv ideal pentru prelate si saci. Calitate dovedita de peste 70 de ani.

  SACKOLIN-F este extraordinar pentru ecrane / panza, panza de navigat, saci, prelate, etc.

  SACKOLIN-F este produs dupa o veche reteta din anul 1942, iar calitatea adezivului este nemodificata.

  SACKOLIN-F  lipeste extraordinar materialele de prelate, panza de sac, pe scurt toate tipurile de materiale si tesaturi pe si una cu alta, in functie de dorinte.

  SACKOLIN-F este in mod special potrivit pentru peticirea de saci, pentru imbunatatirea prelatelor autocamioanelor de transport (iuta).

  SACKOLIN-F nu este sensibil la umiditate si la caldura.

  Utilizare:

  Pe materialele sau tesaturile ce urmeaza a fi lipite se va aplica SACKOLIN-F, iar dupa putin timp de lucrabilitate (aerisire) se vor presa bine una cu alta. A se lasa sa se usuce bine. Cu cat este mai lung timpul de uscare, cu atat mai rezistenta si permanenta va fi si lipirea. Lipirile cu SACKOLIN-F nu se rup si raman elastice. Lipirea cu SACKOLIN-F este impermeabila, permanent elastica si rezistenta la temperaturi situate intre -10°C pana la ca. +70°C.

  Generalitati:

  SACKOLIN-F nu este potrivit pentru materiale plastice moderne sau tesaturi impregnante permanent, pentru tesaturi de fibre cu finisaje speciale (Goretex*, poliester, poliacril precum si microfibre). Nu este potrivit pentru materiale ca PP, PE precum nici pentru teflon. Pentru prelatele de PVC (prelate moderne de autocamioane de transport) recomandam utilizarea produsului BINDU-AK5 Adeziv de PVC.

  Ambalaje posibile: 200 g, 350 g, 630 g, 2 kg, 4,5 kg, 9,2 kg, 23 kg.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  BINDAN-M Schmelzkleber – Adeziv universal lipirea muchiilor (canturilor) 25 Kg, Culoare: alb

  1.571,20 lei

  BINDAN-M este un adeziv universal pe baza de rasina sintetica, care se topeste si este destinat pentru masinile automate de aplicare clei/lipire de canturi.

  BINDAN-M este potrivit si pentru utilizarea la masinile automate de valtuire si de comanda cu sloturi si jet. Se poate utiliza si pentru lipirea cu clei de canturi de poliester, din rasina de melamina, de ABC, PVC, din lemn masiv si de furnir. BINDAN-M curge bine si dupa prima folosire, nu se opreste si nu se decoloreaza. Rosturile de lipire sunt elastice, impermeabile, rezistente la racire si la imbatranire si se pot slefui bine. Grosimea medie a rosturilor este de ca. 0,2 mm.

  BINDAN-M se utilizeaza in versiuni de diferite culori, in functie de decorul folosit si de materialul de rosturi ce trebuie lipit la piesa fabricata.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura de prelucrare la tambur/cilindru: ca. 195 – 220 °C, ideal 205 °C
  O temperatura prea mica conduce la formarea unei pelicule de adeziv semi-solid, adezivul nu va putea intra prea bine in material, iar la montarea rostului de lipit este deja racit prea tare. In zona presei nu va avea loc o raspandire uniforma a adezivului.

  2) Consum: 280 – 350 g/m²

  3) Umiditatea lemnului:  6 – 12 %, ideal 9 – 10 %
  Daca BINDAN-M se aplica cu ca. 200 °C pe un material suport respectiv de rosturi, avand o umiditate prea mare, se vor crea vapori de apa.  Bariera de vapori astfel  formata, impiedica o umezire suficienta.

  4) Rezistenta la caldura:  ca. 75 °C conform WPS 68

  5) Rezistenta la racire: ca. -20 °C conform KPS 73

  6) Viteza de avansare:  min. 15 m/min, ideal 25 m/min.  Adezivul nu trebuie sa se raceasca prematur si trebuie sa fie fluid cand este introdus in zona de presiune, astfel incat sa poata sa umezeasca intreaga suprafata a benzilor rosturilor de lipit. In cazul rosturilor drepte si la aplicarea pe piesa de fabrica, se poate aplica fara alta observatie, o viteza de aplicare de 35 m/Min.

  7) Timp de topire:    ca. 30 min.

  Generalitati:

  1) Materialul de rosturi folosit, in special rosturi din ABS, lemn masiv si PVC trebuie sa fie pregatite in avans. Agentul de aderenta reactioneaza impreuna cu  caldura adezivului (a se tine cont de temperatura) si trebuie aplicat pe intreaga suprafata. Se recomanda cumpararea de materialele de rosturi pregatite in avans.

  2) Temperatura materialului si a incaperii trebuie sa fie intre 17 – 20 °C atunci cand se lucreaza cu adeziv, care se topeste. Daca materialul de iesire este prea rece, atunci de exemplu, nu se va activa corect stratul de grund aplicat pe marginea/rostul din material plastic, ceea ce poate duce la o lipire defectuoasa. Temperaturile mai mici ale pieselor de fabrica sau a incaperilor, cauzeaza formarea unui strat pe pelicula de adeziv aplicata si impiedica o umezire uniforma . Cauze des intalnite sunt ferestre si usi deschise  in timpul anotimpului rece.

  3) Recipientele de depozitare ale adezivului, ce pot fi incalzite si instalatiile de aplicare ale acestuia, trebuie curatate la intervale de timp regulate (in stare calda cu ajutorul unei spatule), in caz contrar vor aparea pe peretii recipientelor, cruste de adeziv ars, care influenteaza transferul de caldura.

  4) In cazul unor pauze lungi de munca temperatura, trebuie resetata la 120 – 160 °C.

  5) Daca pe instalatia de aplicare se formeaza fire lungi de adeziv, atunci temperatura este reglata prea ridicata. Daca BINDAN-M este incalzit la peste 220 °C, pot aparea semne de inmaronire si de descompunere. In acelasi timp adezivul va deveni foarte fluid; ceea ce poate duce la o lipire defectuoasa in cazul unor placi de PAL cu structura avand pori mari.

  6) Materialul poate fi reciclat, in urma discutiilor avute cu autoritatile competente, ca si deseu industrial, asemanator deseurilor  menajere. (Nr. de inregistrare deseu: 559 09 – clei intarit – si adeziv).

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului, depozitat in loc racoros si uscat. Recipientul trebuie inchis ermetic dupa folosire, si nu trebuie permisa infiltrarea  a nici unui fel de impuritati.

  Culori disponibile: bej, alb.

  Ambalaje posibile: 800 g, 2 kg, 4 kg, 8 kg, 25 kg.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Haftgrundierung für Silikon – Grund de contact produse pe baza siliconica 125 ml

  181,50 lei

  Silicon – amorsa aderenta – efect Floare de Lotus.

  Amorsa de aderenta pe baza de silicon / grund aderent este un agent de aderenta pe baza de silicon pentru a imbunatati aderenta materialelor de etansare si adezivilor pe baza de silicon, chiar si a celor pe baza de baza de acid acetic.
                                 

  Cu efect de consolidare pentru suprafetele poroase si absorbante.

  In cazul materialului de tip marmura, contactul cu silicon adeziv pe baza de acid acetic poate duce la aparitia de pete mult prea inestetice, de aceea noi recomandam tratarea prealabila cu Amorsa de aderenta pe baza de silicon / grund aderent. In cazul metalelor corozive se recomanda aplicarea unui strat de grund, deoarece, in caz contrar, acestea vor fi atacate de acidul acetic continut in silicon, iar aderenta unui material de etansare pe baza de silicon poate sa fie astfel pierduta.

  Pregatire:

  Substratul trebuie curatat in mod mecanic. Siliconul mai vechi inca aderent si intact trebuie inlaturat. De asemenea trebuie inlaturate straturi vechi de vopsea, stropi de vopsea si materialele de etansare precum mortarul sau cimentul.

  SFAT: Este valabil mereu urmatorul principiu: Cat de lat trebuie sa fie un rost de silicon, tot atat de gros trebuie sa fie stratul de silicon aplicat. Doar daca exista destul material de etansare in rost, siliconul poate compensa astfel diferente de temperatura sau deplasari. In caz contrat pot aparea fisuri in silicon.

  In continuare se poate curata cu ajutorul unui mijloc de curatenie nerehidratabil (de ex. cu Acetona, art.nr.AC500 sau Spirt 99%, art.nr.SPIR500). Suprafetele netede precum inoxul, sticla, email, cauciuc si altele trebuie tratate in prealabil.

  Substratul trebuie sa fie curat, uscat, fara grasimi si praf, sa fie rezistent si solid, chiar daca stratul de grund de aderenta pentru silicon are un efect de consolidare.

  Consum: 1 litru este suficient pentru ca. 3 -5 m² (in functie de capacitatea de absorbtie a substratului).

  Aplicare: Pentru prelucrare folositi o perie/pensula din par natural.

  Timp de aerisire: ca. 30 de minute.

  Curatenie: Instrumentele trebuie curatate imediat dupa folosire cu ajutorul unui mijloc de curatare de pensule/perii, diluant de rasini sintetice sau in caz necesar cu nitro-diluant.

  Observatii: Nu este potrivit pentru utilizare ca si strat de grund sau material deacoperire intermediar pentru aplicarea unei vopsele, unui lac, adezivi sau alte materiale de etansare.

  Amorsa de aderenta pe baza de silicon / grund aderent este parte a unui material de etansare sau lipire pe baza de silicon din doua componente si nu are voie sa fie folosit in dispozitive de pulverizare. Nu are voie sa fie folosit ca substanta de aprindere, combustibil, de incalzire sau de ungere!

  Amorsa de aderenta pe baza de silicon / grund aderent nu detine autorizatie pentru a putea fi folosit in industria alimentara. A nu se trata obiecte ce pot ajunge in contact direct cu alimente.

  Termen de valabilitate: 6 luni de la data cumpararii recipientului; depozitarea se va face la rece.

  Contine: C7 – C10, izoalcani, tetrabutanolat de titan         

  Lichid si aburi inflamabili. In caz de inghitire sau patrundere in caile respiratorii  poate deveni mortal. Provoaca iritatii ale pileii. Provoaca leziuni grave ale ochiilor. Poate induce stare de somnolenta sau de rau. Probabil poate dauna copilului aflat in pantecele mamei.
  Este otravitor pentru organismele acvatice, cu efect de lunga durata.

  A nu se lasa la indemana copiilor.

  A se feri de caldura / scantei / flacara deschisa precum si alte tipuri de surse se aprindere. Fumatul interzis. A se utiliza doar in aer liber sau in camere bine aerisite. A se purta manusi de protectie / imbracaminte de protectie / echipament de protectie a ochiilor si a fetei.

  IN CAZ DE INGHITIRE: Solicitati imediat sfatul doctorului / solicitati interventia doctorului. Daca este necesar sfatul doctorului, pregatiti ambalajul sau eticheta de inscriptionare. IN CAZ DE CONTACT CU PIELEA: A se spala cu multa apa si sapun. IN CAZ DE INSPIRARE: Persoana afectata trebuie dusa imediat la aer curat si stabilizata intr-o pozitie de linistire, care sa ajute si sa favorizeze respiratia. IN CAZ DE CONTACT CU OCHII: Clatiti cu grija timp de cateva minute cu apa. Eventualele lentile de contact existente trebuie inlaturate, daca este posibil. A se clati in continuare. Informati imediat centrul de informare toxicologica sau doctorul. IN CAZUL APARITIEI STARII DE RAU: Contactati centrul de informare toxicologica sau doctorul. IN CAZUL IRITARII PIELII: Solicitati imediat sfatul doctorului / solicitati interventia doctorului. Recipientii trebuie sa fie tinuti bine inchisi, in mod ermetic. A se evita eliberarea in mediul inconjurator. Cantitatile varsate trebuie colectate. A se depozita intr-un loc bine aerisit. A se pastra la rece. Continutul / recipientul trebuie reciclat conform regulamentelor locale / regionale / nationale / internationale. Daca o substanta contine intr-un anumit procent acest amestec, rezulta ca o parte a aceteia sau mai multe parti ar prezenta riscuri necunoscute in cazul infiltrarii in ape curgatoare: 6,7.

  Ambalaje posibile: 50 ml, 125 ml, 250 ml, 750 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Waschbenzin – Benzina de curatat 250 ml

  54,40 lei

  Mijloc de curatare volatil de calitate ridicata usor rehidratabil.

  Este ideala pentru curatarea sculelor si echipamentelor de munca. Inlatura murdaria, resturile de grasime  de pe metal, piatra, gresie sau faianta, materiale plastice si textile.

  Este ideal a se testa in locuri nevizibile pentru a verifica compatibilitatea.

  Informatii pentru consum (indicatie continut conform Regulamentului privind detergentii (CE) Nr. 64B/2004:  – > 30% hidrocarburi alifatice).

  Contine: Hidrocarburi C7 – C9, n-alcani, izoalcani, ciclene.

  Lichid si aburi inflamabili. Provoaca iritatii grave ale ochilor. In caz de inghitire si patrundere in caile respiratorii poate fi mortal. Poate induce stare de somnolenta si de rau. Este otravitor pentru organismele acvatice cu efect de lunga durata. Nu trebuie pus la dispozitia copiilor.

  A se feri de caldura / scantei / flacara deschisa / suprafete incinse. Fumatul interzis. Recipientii trebuie tinuti inchisi ermetic. Recipientii si instalatiile ce trebuie umplute trebuie conectati la priza de pamant.A se lua toate masurile corespunzatoare impotriva incarcarilor electrostatice. A se evita eliberarea in mediul inconjurator. A se purta manusi de protectie / imbracaminte de protectie / echipamente de protectie a ochilor si a fetei.
  IN CAZ DE INGHITIRE: Nu provocati vomitarea. Contactati imediat centrul de informare toxicologica sau chemati doctorul. Solicitati imediat sfatul doctorului / solicitati interventia doctorului. Daca este necesar sfatul doctorului, pregatiti ambalajul sau eticheta de inscriptionare. IN CAZ DE CONTACT CU PIELEA (sau cu parul): Toate piesele de imbracaminte contaminate trebuie dezbracate imediat. Pielea trebuie spalata cu apa / facut dus.  IN CAZ DE INSPIRARE: Persoana afectata trebuie dusa imediat la aer curat si stabilizata intr-o pozitie de linistire, care sa ajute si sa favorizeze respiratia. A se pastra in loc de depozitare bine aerisit. Ase pastra la loc racoros.

  Nu are voie sa fie folosit ca substanta de initiere a focului, combustibil, de incalzire sau de ungere! Chiar si o mica inghititura din acest lichid poate duce la leziuni ale plamanilor ce pot pune viata in pericol.

  La contact repetat poate duce la uscarea sau craparea pielii.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Aboneaza-te la newsletter

  Va rugam sa cititi Termeni de Utilizare

  Clienti Bindulin