Produse

  Close

  BINDFIX-AS Kleb & Dicht Montagekleber – Adeziv etanseizant pe baza de polymer, fara silicon, 45 g, Culoare: transparent

  90,30 lei

  Kleb & Dicht este un produs cu dublu rol, adeziv si etanseizant, transparent, rezistent pe baza de polimer tip MS, recomandat in constructii, reparatii, restaurare.

  Produsul nu contine silicon, izocianat, diluanti si nu are miros. Fiind un produs non-toxic, se poate utiliza in conditii de siguranta alimentara si poate fi vopsit sau lacuit.

  Kleb & Dicht se intareste cand este expus la umiditatea aerului, transformandu-se  intr-o substanta de lipire permanent elastica si capabila de a compensa vibratiile.

  Kleb & Dicht se utilizeaza:
  – In constructii si reparatii in urmatoarele domenii de activitate
  – Etansarea sistemelor de geamuri de sticla, imbinarilor de conectare in constructii
  – Lipire dinamica a materialelor din tamplarie
  – Lipiri combinate cu metale, materiale plastice, beton, piatra, marmura, piatra naturala, placi        de decor, tapet, panele, sipci de lemn, pervaze de ferestre, materiale de izolare, constructii de trepte si in ingrijirea/mentenanta lor, lipiri de oglinzi.

  – In industrie
  – Conectari de piese de caroserie si metalice
  – Lipiri si etansari in industria auto – rulote, industria navala – vapoare, iahturi, diverse ambarcatiuni, fluviala sau maritima, industria aeronavala – avioane, elicoptere, industria constructoare de barci, instalatii climaterice (montare si intretinere), instalatii de aerisire, industria alimentara, etc.
  – Lipiri de etanseizare a diferitelor tipuri de materiale

  Observatii de prelucrare/utilizare

  Temperatura de utilizare: min. > 5 °C, max. 40 °

  Rezistenta: – 40 °C pana la + 100 °C, in stare intarita

  Timp de expunere la 23 °C: ca. 10 minute (55% umiditate in incapere)

  Intarire la 23 °C: strat de 3 mm – 24 h (55% umiditate in incapere

  Densitate: ca. 1,47 g/ml

  Consistenta: pasta, stabila

  Duritate Shore-A: ca. 55

  Tensiunea de rupere (DIN 53504): 250 %

  Modul 100 % (DIN 53504): 1,7 N/mm²

  Rezistenta la tragere (DIN 53504): 2,2 N/mm²

  Extensibilitate autorizata: +/- 20 %

  Compatibilitate la vopsire:  indicata dupa intarire (exceptand lacuri/vopsele pe baza de rasina alchidica), 10 μm Strat uscat fara pierdere din aplicare.

  Materialele ce urmeaza a fi lipite trebuie sa nu prezinte praf, grasimi si uleiuri si sa fie rezistente si solide. In caz de necesitate, acestea se pot si slefui anterior.

  Culorile, vopselele, lacurile si materialele plastice trebuie sa fie compatibile cu produsul Kleb & Dicht. Se recomanda realizarea de verificari si probe anterioare privind aderenta.

  Produsul Kleb & Dicht lipeste multe materiale de constructie ca sticla, suprafete glazurate, emailuri, epoxida, poliester, PVC dur, inox, aluminiu si lemn lacuit. Pentru materialele de constructie poroase ca de exemplu betonul, recomandam utilizarea unui strat de amorsa, Bindulin Haftgrundierung für Silikon, art.nr. PR. Imbinarile se vor netezi ulterior, utilizand o solutie de sapun 1%.

  In cazul radiatiilor UV, se acorda o garantie de cel putin 4 ani.

  Limitare de utilizare:

  Produsul nu este potrivit pentru utilizarea la materiale de tip PP, PE, teflon, bitum si suprafete cu continut de ceara, precum nici pentru lipiri efectuate sub apa.

  A nu se vopsi peste cu lacuri/vopsele pe baza de rasina alchidica.

  Produsul Kleb & Dicht este potrivit pentru utilizarea in zone cu umiditate permanenta ca si etanseizare la autorulote, margini de piscina, sere. In cazul apei cu continut de alte substante (cum ar fi clorul din bazinele de inot), rezulta un rost de imbinare in cazul siliconului, adica rosturile de imbinari trebuie supravegheate si in caz necesar, inlocuite.

  Produsul Kleb & Dicht prezinta proprietati fungicide in cazul utilizarii sale in domeniul sanitar, fiind astfel nepotrivit pentru utilizare in domeniul acvariilor.

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului, intre + 5 °C si + 25 °C . A se proteja impotriva caldurii.

  Observatii speciale:

  Acest produs nu este incadrat intr-o categorie de substante periculoase. Cu toate acestea, trebuie respectate cateva masuri si reguli de siguranta:
  S    2             A nu se lasa la indemana copiilor.
  S  24             A se evita contactul cu pielea.
  S 20/21       A nu se bea, manca sau fuma la locul de munca

  Ambalaje posibile: 45 g, 293 g.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Silikon–Dicht – Silicon cauciucat etanseizant permanent elastic 310 ml, Culoare: transparent

  69,30 lei

  Tip de produs:
  Gata de utilizare, cu  auto-intarire, acetat de inchegare 1-comp. Silicon cauciucat, fungicid

  Date tehnice:

  Greutate specifica: transparent:  1,003,   colorat:  1,104 – 1,117

  Duritate Shore-A:   transparent  ca. 19,     colorat ca. 17 – 27

  Extensibilitate permanenta:  25%

  Alungire la rupere:   ca. 400 % conform Normei DIN 53 504

  Timp de formare al invelisului:  ca. 10 Min.

  Timp de conservare:   la 20 °C ca. 12 – 24 ore, in functie de grosimea stratului aplicat (dupa 24 de ore ca. 2 mm, continuand cu 1 mm pentru fiecare zi)

  Culori:  transparent, alb, negru, gri, maro, bej-bahama, caramel, iasomie, manhattan

  Timp de depozitare: ca. 12 luni de la data cumpararii recipientului

  Produs nou fabricat si dezvoltat la cererea unor santiere navale constructoare de vase de croaziera, maritima sau oceanica.

  Caracteristici:
  Siliconul-etanseizant
  este recomandat pentru interior si pentru esxterior. Este rezistent la temperaturi intre -40°C pana la +150°C, permanent elastic, rezistent la inghet, apa, apa de mare – sarata (deosebit de recomandat pentru constructii navale, fluviale si maritime), ozon, raze UV, ciuperci, bacterii, la baze si acizi diluati si altele. Garantam zeci de ani nu numai elasticitatea produsului, ci si toate proprietatile enumerate anterior, in conditia in care intretinerea acestora se face cu bureti, lavete, nu cu obiecte dure sirigide, perii aspre, dure, ascutite. Siliconul-etanseizant nu poate fi vopsit.

  Utilizare:
  Siliconul-etanseizant
  se poate folosi in toate domeniile de sigilare/etansare (ferestre, constructii metalice si de sticla), pentru toate chituirile sanitare, aderenta excelenta pentru gresie, sticla, emailuri, metale si altele.

  In cazul substraturilor absorbante (lemn, beton, zidarie) se va folosi un strat de grund, art.nr. PR Haftgrundierung Primer  für Silikon.

  Instructiuni de utilizare:
  1. Suprafetele de substrat trebuie sa fie curate, uscate si fara grasime; Straturile de vopsea trebuie indepartate.

  2. Temperatura de prelucrare: +5 °C pana la +40 °C.

  3. Dupa aplicare, suprafata trebuie netezita cu ajutorul unui cutit umed (apa cu un adaos de detergent neutral) sau cu un spaclu.

  Strat de grund pentru lipirea cu silicon:
  In cazul suprafetelor de subtrat poroase si absorbante, recomandam aplicarea unui strat de grund pentru lipirea cu silicon. Aplicat in cantitate suficienta, stratul de grund reuseste sa inchida porii substratului si formeaza o suprafata de impregnare impermeabila. Suprafata de subtrat trebuie sa fie curata, fara grasimi si uscata.

  Timpul de aerisire/evaporare este de ca. 20 – 30 Min, in functie de temperatura existenta. Stratul de grund pentru lipirea cu silicon este inflamabil. Din aceasta cauza trebuie respectate regulamentele privind folosirea de substante inflamabile.

  Stratul de grund contine toluen, si, in caz de inspirarea, este periculos pentru sanatate.

  Trebuie evitata inghitirea si atingerea cu mainile!

  A se tine inchis, departe de accesul copiilor!

  Observatii practice:
  La o latime si adancime a rosturilor de cate 5 mm fiecare, consumul de material este de 25 ml/metru liniar, ceea ce inseamna un cartus de 310 de ml va fi suficient pentru  12,4 metrii liniari.

  Rosturi mai adanci trebuie umplute mai intai in mod corespunzator cu material de umplere (spuma cauciucata, spuma, profile rotunde).

  Siliconul-etanseizant are caracteristici fungicide si din aceasta cauza nu se recomanda a fi utilizat pentru acvarii.
  Sub denumirea „Aquarium Dicht“ exista un produs special care poate fi folosit pentru constructia sau intretinerea de acvarii, art.nr.DT 10 Aquarium Dicht.

  Siliconul-etanseizant poate avea ca rezultat in contactul cu materiale impregnate cu bitum (de exemplu carton gudronat pentru acoperis, placi de izolatie si altele) o decolorare galben-maronie.

  TIPP: Se recomanda in zone cu umiditate crescuta sau zone speciale datorita proprietatilor sale deosebite, fungicide si antimicrobiene, in zone montane sau marine: bucatarii, bai sau uscatorii, spitale, clinici, Centre Balneare, SPA, Welnnes si Aquaparcuri.

  Ambalaje posibile: 45 ml, 310 ml.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi disponibile la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  BINDAN-P Propellerleim® -das Original- Adeziv pentru lemn 800 g

  103,50 lei

  BINDAN-P Propellerleim este un adeziv  pe baza de rasina sintetica fara continut de substante nocive, fara substanta de intindere, fara materiale de umplutura, fara diluanti si fara formaldehida.

  Probabil cel mai puternic adeziv din lume, cu o rezistenta > 1400 kg/cm² si folosit in primul razboi mondial la lipirea straturilor suprapuse din care erau produse elicele de avioane. Este nediluat,ecologic, pe baza de apa.

  BINDAN-P Propellerleim se poate folosi pentru toate tipurile de lipiri de lemn. Rosturile de adeziv se usuca in mod transparent si sunt garantate fara mucegai si impermeabile. Pelicula uscata de strat de adeziv absoarbe doar putina apa, acesta nu reemulsioneaza nici la o depozitare in apa pe termen lung.
  La lemnele cu continut ridicat de tanin precum si la cele cu continut de furnir (de ex. la artar , par si altele) pot aparea modificari de nuante de culoare. Rezistenta la caldura conform WATT 91 > 7 N/mm².

  Adezivul este recomandat pentru cherestea, lemn, lemn exotic chiar si lemn African. Se recomanda pentru mobilier pentru bai, spalatorii, bucatarii, mobilier pentru barci si vase, inclusiv in regiuni cu umiditate foarte crescuta. Rezistent la umiditate si apa conform cu norma DIN 66 602 / EN 204 D3. Produsul poate fi folosit fara prese, cleme sau alte unelte.

  Fiind un adeziv ecologic  si pur este recomandat in apicultura la constructia stupilor de albine din lemn.

  BINDAN-P Propellerleim  corespunde cerintelor normei privind mobilier si jucarii pentru copii EN 71-3+A1 2014-11.

  Utilizarea preferentiala se realizeaza din acest motiv in domeniul ferestrelor si usilor exterioare, precum si in cazul unei solicitari mai mari a piesei de prelucrat.

  Nu este potrivit pentru utilizarea la piese de mobila din camere umede (grupa de solicitare B4) precum nici pentru umpluturi sau pentru dublarea casetelor de la usile exterioare si obloanelor ferestrelor. (Grupa de solicitare 100 G – denumirea veche: AW 100).

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura minima de prelucrare:  + 10 °C, ideal pana la + 20 °C

  2) Umiditatea relativa a aerului: ideal  55 %

  3) Umiditatea lemnului: maxim 14 %, ideal 8 – 12 %

  4) Timp de expunere la 20 °C: ca. 5 – 10 minute

  5) Puterea de presare: ca. 2 – 4 kg/cm²

  6) Temperatura de presare: + 15 °C pana la + 80 °C, ideal + 60 °C

  7) Se recomanda utilizarea de lemn fara distorsiuni.

  8) Ajustarea stratului de adeziv aplicat la – 0,1

  9) In general se recomanda aplicarea unui strat dublu de adeziv, in cazul lipirilor de lemn dur (ca de ex. stejar, fag, frasin si alte lemne exotice) acest lucru fiind neaparat necesar.
  Este valabil principiul: La lemn moale se va aplica un strat gros, la lemn tare un strat subtire.
  Aplicarea adezivului trebuie realizata insa pe intreaga suprafata si in mod suficient.

  10) La tipurile de lemn tare (stejar, fag, frasin si alte lemne exotice) este neaparat ca dupa aplicarea adezivului sa se astepte un timp de ca. 4 minute, astfel incat adezivul sa aibe suficient timp sa se infiltreze in suprafata lemnului.

  Consum: 120 – 150 g/m², in functie de absortia suprafetei.

  Timpul de presare:
  Timpul de presare depinde de temperatura, umiditatea aerului, tipul de lemn, grosimea stratului aplicat de clei si in special de umiditatea lemnului. Adaugarea caldurii scurteaza timpul de lipire, racirea in schimb va prelungi procesul de lipire.

  Verificarea conformei normei DIN 68 602 privind grupa de solicitare B 3 serveste pentru producerea de specimene, conform DIN 53 254, tipul de lemn de fag inabusit, la 12 % +/- 1 % umiditate de lemn, o cantitate de adeziv aplicata pe ambele parti de 160 g/m², o putere de presare de ca. 0,7 N/mm²,  la (20 +/-2) °C cu timp de presare de 2 ore.

  BINDAN-P Propellerleim se caracterizeaza printr-o aderenta rapida la temperaturi de presare intre 60 °C si 80 °C, astfel incat poate fi folosit pentru lipirea de placi din straturi de materiale presate in cadrul procedurii de postmodelare si de asemenea in asa numitele prese cu ciclu scurt de functionare.

  Daca lemnele nu sunt detensionate, la o umezeala ridicata a lemnului sau o putere de absorbtie mai redusa a pieselor fabricate, se recomanda ca la temperaturi de presare mai mici, timpii de presare sa fie cel putin dubli ca valoare.

  Noi recomandam respectarea urmatoarelor termene minime de presare:
                  Lipiri de lemn masiv
  la 20 °C incepand de la 30 de minute; la 50 – 60 °C incepand de la 20 de minute
  Lipiri de margini/rosturi
  la 20 °C incepand de la 20 de minute; la 50 – 60 °C incepand de la 15 minute
  Placi de materiale plastice, placi de tamplarie
  la 20 °C incepand de la 35 de minute; la 50 – 60 °C incepand de la 15 minute
  Placi de materiale in straturi presate
  la 20 °C incepand de la 35 de minute; la 60 – 80 °C: 4 minute, ± 1 minut

  Lipirea de lemne exotice:
  Copacii exotici au deseori o umiditate foarte ridicata si un continut mare de grasime si rasina. Noi recomandam ca lipirea sa nu se faca imediat dupa rinduire sau despicare, ci sa se astepte un timp minim de 24 – 48 ore, astfel incat in zona de imbinare a adezivului sa se inregistreze o umiditate redusa a lemnului. La un continut ridicat de rasina (de ex. si la zada/larice/crin) se poate obtine o forta finala de aderenta sporita daca partile ce urmeaza a fi lipite sunt frecate in prealabil cu carpe inmuiate in spirt sau acetona. (A nu se folosi diluant pentru aceasta operatiune!).

  Prelucrare ulterioara:
  O prelucrare ulterioara (aplicarea de strat de grund natural, impregnarea lemnului, lacuire si altele) trebuie realizata doar dupa intarirea completa a imbinarilor adezivului, cel mai repede dupa 10 zile.

  Pregatirea procesului de prelucrare:
  Suprafetele ce urmeaza sa fie lipite trebuie sa fie uscate, fara grasimi si fara praf. Suprafetele trebuie sa fie netezite (de ex. prin folosirea de cutit de sculptat autoascutitor). Daca suprafata ce urmeaza a fi lipita va fi slefuita putin cu hartie abraziva de cea mai fina granulatie (chiar si prin utilizarea de lame dintate), astfel incat adezivul sa dispuna de cat mai multa suprafata de aderenta. Norma DIN 53254 prevede ca la producerea esantionului de proba (lemn de fag – mereu recomandat), cand se verifica rezistenta, sa realizeze o slefuire cu hartie abraziva de granulatie 150.

  Generalitati:.
  La prelucrare, trebuie tinut cont in mod special de toti factorii care participa la procesul de lipire:
  1. Scule / aparate (masini, menghine, instalatii de fixare si altele)
  2. Material
  3. Adeziv
  4. Aerul din incapere

  Temperatura trebuie pastrata constanta, in caz contrar va avea loc o compensare continua a temperaturii, care va prelungi timpul de intarire, iar in cazul de diferente mari in zone diferite de temperatura , formarea completa a peliculei de adeziv este impiedicata. Favorabil este un interval de temperatura de + 15 °C pana la + 20 °C, si anume pentru fiecare factor in parte.

  Lemnul care este adus dintr-un loc de depozitare rece sau dintr-un depozit in aer liber trebuie lasat sa se tempereze. Indiferent de temperatura de inceput, lemnul rece trebuie lasat sa se incalzeasca in camere calde timp de pana la doua saptamani de zile. In adancime, lemnul necesita o zi intreaga pentru a se incalzi cu 1 °C. Temperarea insuficienta a lemnului  reprezinta cauza principala a erorilor de lipire ce apar in timpul sezonului rece.

  BINDAN-P Propellerleim trebuie depozitat mai bine pe bancul de lucru decat pe podeaua rece.
  BINDAN-P Propellerleim trebuie protejat impotriva inghetului. In caz de aparitia inghetului, produsul nu mai trebuie folosit, restul de cantitate se poate recicla la un depozit de deseuri (numar de deseu 57303).

  Este important de asemenea sa fie evitata orice fel de aerisire sau curent de aer, deoarece astfel timpul de expunere/deschidere se reduce in mod considerabil. De asemenea regulamentele prevazute in normale DIN 68360 (calitatea lemnului) si DIN 68121 (profile de lemn ale ferestrei – daca este vorba despre ferestre de lemn) trebuie respectate.

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului, la o depozitare intre +5 – +25 °C.

  Fisa tehnica, fisa de siguranta si Declaratia de Conformitate pentru jucarii conform Normei DIN EN 71-3+A1 2014-11 pot fi disponibile la cerere.

  Ambalaje posibile: 100 g, 280 g, 350 g, 500 g, 525 g, 570 g, 800 g, 1000 g, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg, 120 kg, 150 kg, 220 kg, 1000 kg, 1120 kg.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Celluloidkleber AB – Adeziv Securol Celuloid AB 230 g

  73,20 lei

  Adeziv cu celuloida-AB.  Calitate dovedita de peste 70 de ani.

  Securol adezivul cu celuloida-AB este un adeziv industrial pe baza de celuloida, in special adecvat pentru lipirea de lemn, pasla, piele si stofe. Adezivul este rezistent impotriva apei si a transpiratiei.

  Utilizare:

  Suprafetele ce urmeaza a fi lipite vor fi tratate cu Securol Adeziv cu celuloida-AB si se vor lasa la uscat. Aplicati inca odata si lipiti impreuna piesele. Presati usor in continuare, apoi presati mai puternic. A se lasa la uscat in presa minim un timp de 8 ore.

  Piesele ce urmeaza a fi lipite trebuie sa fie curate, fara grasimi, uscate si rezistente. Eventual degresati inainte cu ACETONA (Art.Nr.AC500)Temperatura de prelucrare nu trebuie sa se situeze sub +15°C

  Consum ca. 350 g/m² (in functie de substrat la o aplicate in strat dublu). Adezivul intarit se poate prepara gata de utilizare cu produsul Diluant pentru Securol H100.

  Nepotrivit pentru utilizare la spuma de poliesterol, polietilena (PE), polipropilen (PP) precum si pentru teflon.

  Contine: Acetona, acetat de etil, dibutilftalat (DBP), toluen.

  Lichid si aburi usor inflamabili. Provoaca leziuni grave ale ochiilor. Poate induce stare de somnolenta si de rau. Poate dauna copilului aflat in pantecele mamei. Este otravitor pentru organismele acvatice, cu efecte de lunga durata. In caz de contact repetat poate duce la uscarea sau craparea pielii. A nu se lasa la indemana copiilor. A se feri de caldura / suprafete incinse / scantei / flacari deschise sau alte surse de aprindere. Fumatul interzis. A se lua masurile corespunzatoare impotriva incarcarilor electrostatice. A se evita inspirarea de praf / fum / gaz / ceata / aburi / aerosol. Ase utiliza doar in aer liber sau in camere bine aerisite. A se evita eliberarea in mediul inconjurator. A se purta manusi de protectie, imbracaminte de protectie, echipament de protectie a ochiilor si a fetei. IN CAZ DE INGHITIRE: Solicitati imediat sfatul doctorului / solicitati interventia doctorului. Daca este necesar sfatul doctorului, pregatiti ambalajul sau eticheta de inscriptionare. A se pastra inchis sub cheie. Recipientul trebuie transportat la compania autorizata de reciclare a deseurilor.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  LEIMAN Kontaktkleber – Adeziv de contact pe baza de policloropren 2 Kg

  278,80 lei

  LEIMAN Kontaktkleber este folosit pentru lipirea de placi din materiale plastice pe lemn, metal si alte materiale. Este potrivit pentru toate tipurile de materiale plastice in combinatii la alegere cu lemn, sticla, piele, pluta, piele sintetica, PUR, TR, ceramica, fetru, cauciuc, spuma din cauciuc si spuma din muschi. In special se foloseste la lipiri de margini si la furnituirea de fatete rotunjite. Este potrivit de asemenea pentru utilizare in climat tropical. Nu este potrivit pentru utilizarea la polistiren.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Viscozitate:   1350 +/- 200 mPa.s la 20 °C, potrivit pentru aplicare cu pensula, spatula si masinal cu ajutorul unor cilindrii

  2) Culoare: maroniu-transparent, doar putin decolorant

  3) Consum:  250 – 300 g/m², in cazul aplicarii pe ambele parti a piesei

  4) Proprietati ale adezivului: Rezistenta ridicata de inceput, timp lung pentru prelucrare, cu efect rapid de lipire.

  Lipirea este elastic-rezistenta si impermeabila.

  Rezistent la frig de pana la – 30 °C, si la caldura pana la ca. 70 °C.

  Utilizare:
  Pregatirea adezivului:
  Inainte de folosire se va amesteca (doze/cutii si recipiente mai mari). Adezivul este usor inflamabil, se vor lua masurile corespunzatoare impotriva formarii de incarcare electrostatica si se va evita expunerea la caldura / scantei / flacara deschisa / suprafete incinse. A se asigura o buna aerisire!

  Pregatirea suprafetelor de lipit:
  Locurile de lipit trebuie sa fie curate, fara grasimi si uscate, pentru lemn fiind recomandata o umiditate a lemnului de 8-12 %. Alte materiale se pot smirghelui (de ex. metalul sau suprafetele lacuite/vopsite se pot inaspri cu hartie de slefuire sau prin sablare). Un substrat aspru are o suprafata mai mare, care este mult mai buna pentru orice tip de lipire.
  Dupa inasprire, substraturile dificile, ca de ex. placile din material plastic sau metal, se vor curata cu diluant inainte de lipire si apoi degresate. Pentru degresare recomandam un mijloc de curatare nehidratabil, ca de exemplu Bindulin Spiritus 99% (art.nr. SPIR) sau Bindulin Acetona (art.nr. AC). Puteti folosi si produsul Bindulin Diluant pentru adezivul de contact LEIMAN, art.nr.VK.

  Pentru cauciuc:
  Aici este valabila aceeasi pregatire ca si pentru metal sau suprafete lacuite/vopsite. Cauciucul, prin producerea lui, are intotdeauna o suprafata de respingere, care trebuie inlaturata neaparat (prin slefuire). Si aici degresarea suprafetei este obligatorie.

  In cazul substratului aspru, absorbant:
  In general, pielea trebuie inasprita in totalitate.
  Daca urmeaza a se lipi o suprafata neteda, neabsorbanta cu una aspra, foarte absorbanta, atunci mai intai suprafata aspra, foarte absorbanta, trebuie pregatita prealabil.
  Mai intai trebuie efectuat un test/incercare proprie. Suprafata aspra si absorbanta, de ex. partea verso a unui tip de piele groasa sau cauciuc din muschi etc., absoarbe aproape complet adezivul.
  Atunci este necesar ca mai intai aceasta suprafata sa fie vopsita uniform in strat subtire si apoi sa se lase la uscat timp de 10 minute, ca si strat de grund. In acest caz, doar in al doilea pas, se vor lipi AMBELE parti, prin aplicarea de un start subtire si uniform de adeziv. Daca la potrivirea impreuna a pieselor exista prea putin adeziv pe suprafata aspra si foarte absorbanta incat sa se realizeze o suprafata de coeziune, atunci adezivul nu va putea rezista.

  Aplicarea adezivului:
  Pe ambele parti se va aplica un strat subtire si uniform, LEIMAN fiind potrivit pentru aplicarea cu ajutorul pensulei, spatulei sau masinal prin cilindrii de aplatizare. Se recomanda lipirea pe intreaga suprafata.

  Aerisirea adezivului:
  Dupa aplicare, suprafetele lipite trebuie aerisite (puse la uscare).  Adezivul trebuie sa fie asa de uscat, incat el, de ex, sa NU mai ramana lipit pe varfurile degetelor. In functie de temperatura mediului inconjurator si de umiditatea aerului, respectiv de capacitate de absorbtie a substratului sau in functie de grosimea stratului de adeziv aplicat, uscarea are loc in cel putin 3 pana la 10 minute. Este recomandat un timp mai lung de asteptare de pana la maxim 45 de minute.

  Potrivirea / Imbinarea impreuna:
  Dupa ce suprafetele sunt aerisite (uscate), cele doua parti vor fi imbinate (potrivite impreuna perfect) – nu mai este posibila o corectare a imbinarii. Deci inainte de miscarile manuale de potrivire, trebuie exersat fara adeziv, respectiv se poate chema o alta persoana pentru ajutor. Trebuie avut mereu grija sa nu se formeze nici un gol de aer.

  Sudare:
  Acum este NEAPARAT necesar sa se exercite o presiune asupra lipirii. Doar asa cele doua suprafete, pe care inainte s-a aplicat un start de coeziune, se sudeaza impreuna. Acest lucru se realizeaza la suprafete mari, de ex. la placi de material plastic si metal, cu ajutorul unei prese. La suprafete mai mici ar trebui sa fie suficienta folosirea unui ciocan de cauciuc, cu care se va ciocani suprafata de lipire. Este necesara o presiune de presare de minim 5 kp/cm² (50 N/cm²). Timpul de presare este de ca. 5 secunde. Este necesara aplicarea de presiune pe intreaga suprafata de lipire, aceasta putand fi insa pe termen scurt.

  Cu cat de mare este presiunea aplicata cu atat mai buna este rezistenta si durabilitatea.

  Generalitati:
  La suprafete mai mari, de ex. placi de material plastic si de metal, se recomanda lipirea in presa. Tot timpul trebuie tinut cont sa se evite formarea de goluri de aer.
  Recomandam ca la suprafete mari si materiale flexibile (ca de ex. piele) sa nu se lipeasca deodata intreaga suprafata. Procedati in pasi.

  Lichidul si aburii sunt usor inflamabili. Poate fi mortal in caz de inghitire si patrundere in caile respiratorii. Provoaca iritatii ale pielii si iritatie puternica a ochiilor. Poate induce starea de somnolenta si de rau. Probabil poate afecta sanatatea bebelusului aflat in pantecele mamei. Poate dauna organelor interne la expunere de lunga durata sau in mod repetat. Este otravitor pentru organismele acvatice si are efect de lunga durata. In urma utilizarii se pot forma amestecuri de aburi/aer explozibile / inflamabile. Un contact repetat poate duce la uscarea sau craparea pielii.

  Nu are voie sa fie pus la dispozitia copiilor. A se tine departe de caldura / scantei / flacara deschisa / suprafete fierbinti. Fumatul este interzis. A se lua masuri impotriva incarcarilor electrostatice.
  A nu se inspira praf / fum / gaz / ceata / vapori / aerosol. Dupa utilizare, mainile trebuie bine spalate. A se aplica doar in aer liber sau in camere bine aerisite. A se evita scurgerea / eliberarea in mediul inconjurator. A se purta manusi de protectie, imbracaminte de protectie, ochelari de protectie, echipament de protectie a fetei. IN CAZ DE INGHITIRE: Contactati imediat doctorul, chemati ajutorul doctorului. A nu se provoca starea de voma. Daca este necesar sfatul doctorului, pregatiti ambalajul sau eticheta de inscriptionare pentru prezentare. IN CAZ DE CONTACT CU PIELEA (sau cu parul): A se dezbraca imediat toate hainele contaminate. Pielea trebuie spalata cu apa /dus. IN CAZ DE INSPIRARE: Persoana afectata trebuie dusa in aer liber si linistita intr-o pozitie care sa usureze respiratia. IN CAZ DE CONTACT CU OCHII: A se spala cu apa cu grija timp de cateva minute. Eventualele lentile de contact trebuie inlaturate. Spalarea trebuie continuata dupa scoaterea lentilelor de contact. A se pastra intr-un loc bine aerisit. Recipientele trebuie inchise in mod ermetic. A se pastra in loc racoros. Continutul / recipientul trebuie transportat la depozitul de deseuri autorizat sau la locul de colectare comuna.

  Acest produs nu trebuie prelucrat in conditii de aerisire insuficienta.
  Acest produs nu trebuie folosit pentru montarea de covoare.

  Ambalaje posibile: 200 g, 350 g, 630 g, 2 kg, 4,5 kg, 9,2 kg, 23 kg.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  BINDAN-M18 Schmelzkleber – Adeziv universal transparent pentru lipirea muchiilor (canturilor) 3 Kg Galeata

  301,20 lei

  Adeziv  universal transparent care se topeste pentru lipirea muchiilor (canturilor).

  BINDAN-M 18 este un adeziv universal, necompletabil si transparent pe baza de rasina sintetica, care se topeste si este destinat pentru masinile automate de aplicare clei / lipire de canturi.

  BINDAN-M 18 se poate folosi atat pentru margini / canturi drepte cat si in domeniul, care utilizeaza margini cu forma moale. Este potrivit si pentru utilizarea la PVC-uri din poliester, melamina sau ABS.

  BINDAN-M 18 se utilizeaza atunci cand se lucreaza cu decoruri de diferite variante, deci folosind astfel material de margini / canturi de diferite culori.

  Prin utilizarea BINDAN-M 18 se obtine o reducere esentiala a grosimii rostului la un strat mediu de 0,05 mm (adezivul prin topire conventional are o grosime de 0,2 mm).
  Aceasta micsorare clara a grosimii stratului de rost iese in evidenta nu numai ca si optica imbunatatita, ci are si efect pozitiv prin reducerea suprafetei tratate asupra rezistentei procesului de lipire la umiditate si la influentele substantelor de curatenie.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura de prelucrare la tambur/cilindru: ca. 190 – 210 °C, ideal 200 °C.                                Adezivul prin topire nu trebuie lasat fierbinte mai mult de 45 de minute in masina, fara a fi scos afara, deoarece el se va descompune termic.

  2) Consum:  120 – 150 g/m²,  in functie de absortia suprafetei

  3) Umiditatea lemnului:  6 – 12 %, ideal 9 – 10 %

  4) Rezistenta la caldura: ca. 85 °C conform WPS 68

  5) Rezistenta la racire:   ca. -20 °C conform KPS 73

  6) Viteza de avansare: min. 10 m/Min., ideal 25 m/min., adezivul nu trebuie sa se raceasca prematur si trebuie sa fie fluid cand este introdus in zona de presiune, astfel incat sa poata sa umezeasca intreaga suprafata a benzilor marginilor/canturilor de lipit. In cazul rosturilor drepte si la aplicarea pe piesa de fabrica se poate aplica fara alta observatie o viteza de aplicare de 40 m/Min.

  7) Timp de topire:  ca. 30 min.

  Generalitati:

  1) Materialul de margini/canturi folosit, in special rosturi din ABS si PVC trebuie sa fie pregatit in avans. Agentul de aderenta reactioneaza impreuna cu  caldura adezivului (a se tine cont de temperatura) si trebuie aplicat pe intreaga suprafata. Se recomanda cumpararea de materialele de rosturi pregatite in avans. In cazul de margini/canturi din lemn masiv, autotestarea este necesara.

  2) Temperatura materialului si a incaperii trebuie sa fie intre 17 – 20 °C atunci cand se lucreaza cu substante de lipire prin topire. Daca materialul de iesire este prea rece, atunci nu se va activa corect stratul de grund aplicat pe marginea/rostul din material plastic, ceea ce poate duce la o lipire defectuoasa.

  Depozitare:

  1) Recipientul trebuie inchis ermetic dupa folosire, si nu trebuie permisa infiltrarea in sac a nici unui fel de impuritati.

  2) BINDAN-M 18 trebuie depozitat in loc racoros si uscat.

  3)Termen de valabilitate:  12 luni de zile de la data cumpararii recipientului.

  Ambalaje posibile: 600 g, 1,5 kg, 3 kg, 6 kg, 25 kg.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Etikettenkleber D30 – Adeziv pentru etichete 500 g

  101,80 lei

  Adeziv ideal pentru etichete dovedit de peste 70 de ani.

  Adezivul de etichete  D30 este un adeziv pe baza de rasini sintetice gata de utilizare pentru lipirea umeda de etichete de hartie pe o suprafata la alegere. Prin formula speciala hartia nu se inmoaie.

  Gata de utilizare cu superaderenta pentru:

  • Tabla, metal indiferent daca este tratata sau nu (brut), lacuita, eloxata, cromata, etc.

  • Lemn, placaj, placa de pal, indiferent daca este brut sau tratat, respectiv acoperit cu straturi de protectie

  • Pluta, carton indiferent daca este carton in valuri sau gri sau elemente de carton acoperite cu straturi protectoare

  • Cauciuc, material plastic, portivit chiar si pentru materiale de plastic dificile ca PVC sau PE

  • Piatra, beton, granit, indiferent daca este piatra naturala sau sintetica

  • Sticla, ceramica, gresie, chiar si Plexiglas

  • Poliester, Poliester dur, Poliuretan, fibre de par, etc.

  Adezivul este produs gata de utilizare. Se poate aplica cu pensula, rulouri de vopsit sau in mod masinal. Se poate dilua cu apa in proportie de pana la 1/5 pentru a atinge vascozitatea dorita sau la o ingrosare ulterioara sa restabileasca vascozitatea dorita.

  Depozitare:  intre minim +5°C si maxim +25°C, a se proteja impotriva inghetului

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii.

  Nu este potrivit pentru utilizarea la teflon.

  Inainte de utilizare va rugam sa amestecati !

  Prelucrare: Prelucrare usoara prin aplicarea adezivului pe hartie cu ajutorul unei pensule

  Adezivul se aplica pe o singura parte in mod economicos si uniform si se va lipi la umed.

  Instrumente de munca: dupa utilizare se vor curata imediat cu apa.

  Contine: Poli (oxy 1,2-etandiil, alfa-(nonilfenil) – omegahidroxi, toluen

  Lichid si aburi usor inflamabili. Daunator sanatatii in caz de inspirare. In caz de contact repetat poate duce la uscarea si craparea pielii. Contactul repetat poate duce in special dupa uscare la iritatii la nivelul pielii si ale ochiilor.

  A nu se lasa la indemana copiilor.                                                                

  A se pastra intr-un loc bine aerisit. A se feri de caldura / suprafete incinse / scantei / flacari deschise sau alte surse de aprindere. Fumatul interzis. A se evita inspirarea de praf / fum / gaz / ceata / aburi / aerosol. A nu se permite ajungerea in ochi, pe piele sau pe imbracaminte. A se lua toate masurile necesare impotriva descarcarilor electrostatice. A se purta manusi de protectie / imbracaminte de protectie / echipament de protectie a ochiilor si a fetei. A se utiliza doar in aer liber sau in camere bine aerisite.

  IN CAZ DE INGHITIRE: Contactati imediat centrul de informare toxicologica sau chemati doctorul. Nu provocati vomitarea. Solicitati imediat sfatul doctorului / solicitati interventia doctorului. Daca este necesar sfatul doctorului, pregatiti ambalajul sau eticheta de inscriptionare.

  Continutul / recipientul trebuie reciclat conform regulamentelor locale privid reciclarea.

  Ambalaje posibile: 500 g, 800 g, 5 kg, 10 kg.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  BINDAN-EPI (2-Komponenten-D4-Leim) Adeziv din 2 componente pe baza de emulsie de polimer-izocianat D4 11,5 kg

  1.837,20 lei

  Adeziv din 2 componente pe baza de emulsie de polimer-izocianat D4, conform DIN 68602 – EN 204/205, Watt 91 = 11,6 n/mm², pentru piese de constructii de suport din lemn, conform DIN 68141 – EN 301/302 certificat pentru jucarii de copii conform DIN EN 71/3:2003-05.

  BINDAN-EPI este un adeziv din 2 componente, 10 kg adeziv + 1,5 kg intaritor, pe baza de emulsie de polimer-izocianat (adeziv EPI).
  cu intarire la rece (la temperatura camerei) sau cu intarire la cald
  fara formaldehida
  fara toluen

  Sistemul de adeziv fara formaldehida  BINDAN-EPI este destinat pentru lipirea pieselor de constructii din lemn de suport  ca tip de adeziv categoria I, conform normei EN 301/302 (pentru lipiri de imbinari subtiri de pana la maxim 0,2 mm) si astfel este potrivit pentru toate clasele de utilizari (chiar si pentru piese de constructie supuse influentelor intemperiilor).

  Imbinarile cu acest adeziv demonstreaza o rezistenta foarte buna la apa si la caldura si, din punct de vedere functional, depasesc cu mult cerintele prevazute in norma de solicitare a adezivilor D4. Adezivul se intareste prin reactie chimica si astfel poate fi folosit ca adeziv cu reactie rapida. Modificari ale culorii sunt relativ foarte rare, masa de adeziv se comporta neutral din acest punct de vedere. Adezivul umple foarte bine imbinarile si creste in volum dupa adaugarea de intaritor.

  BINDAN-EPI este ideal:

  1) In mediul exterior supus influentelor climaterice puternice
  • Producerea de capriori de ferestre
  • Producerea de lemn lamelat incleiat
  • Producerea de ferestre cuplate din aluminiu
  • Mobila de bucatarie, placi de lucru supuse la temperaturi ridicate si la caldura
  • Casete si umpluturi la usi interioare de case prin aplicare in strat subtire de adeziv (max. 0,3 mm)
  • Productia de cherestea pentru constructia de case prefabricate
  • Constructia de case din lemn
  • Constructia de piese de constructii de suport structural (grinzi lipite in straturi)
  conform DIN 1502 EN 301/302 respectiv DIN 68140-1: 1998-02 cu o grosime de imbinare de 0,2 mm
  • Lipiri prin imbinare dintata (KVH si lamele de lemn incleiat) cu o grosime de imbinare de 0,1 mm

  BINDAN-EPI  corespunde cerintelor normei privind jucariile pentru copii EN 71-3+A1 2014-11.

  BINDAN-EPI prin aderenta/rezistenta sa de inceput foarte ridicata, asigura faptul ca la iesirea din presa conexiunilor prin imbinari dintate, acestea sa nu se dezlipeasca din nou.
  – Lipiri de piese formate (de ex. placi indoite)
  – Lipiri in constructia de modele formate (modele de matrice, scule si instrumente de presare si de formare la cald, instrumente de spuma, producerea de forme de ciocanire pentru lucrari cu tabla, sau producerea de forme de turnatorie)

  2) Se potriveste in mod deosebit pentru:

  • lemn de conifere
  • lemne „dificile” ca si stejarul sau fagul. Aici se ating rezultate foarte bune la lipire. La lemn de tip zada/larice sunt necesare incercari/teste prealabile.

        • Suprafurnituirile de usi de casa (dublari de straturi), executate chiar si cu cele mai dificile tipuri de furnir si urmate de glazurare de culoare inchisa, prezinta la folosirea de adeziv  BINDAN-EPI cele mai mici crapaturi -chiar sub expunere directa la razele soarelui (usi de casa orientate spre sud sub influenta directa a intemperiilor – fara streasina de acoperis.

  Utilizarea adezivului BINDAN-EPI garanteaza cele mai bune rezultate privind stabilitatea, micsorarea si curbura pieselor lipite.

  BINDAN-EPI este un adeziv neutru si nu ataca structura lemnului – nu exista modificari de culoare ale lemnului.

  Reprezinta o alternativa perfecta pentru adezivul pe baza de poliuretan (adeziv PUR).

  Sistemul de adeziv este foarte flexibil si este potrivit pentru diverse utilizari.

  Rezistenta la rupere este 13,3 N/mm².

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura minima de prelucrare:   +15 °C

  2) Umiditatea lemnului: 7 % , max. 15 %
  Diferenta de umiditate la diferitele tipuri de materiale nu are voie sa depaseasca cu 3 % una fata de alta.

  3) Timp de deschidere/expunere la ca. 20 °C: Timpul destinat imbinarii pieselor fabricate ar trebuie sa fie cat mai scurt posibil si nu trebuie sa depaseasca 5 minute dupa aplicarea stratului de adeziv.
  Masa de adeziv veche, temperatura ridicata, curentii de aer si umiditatea ridicata a aerului se stabilesc prin deducere din timpul de expunere.
  Practic se obtin rezultate mai bune fara timp de deschidere/expunere, cand imbinarea lemnului se face imediat dupa ce startul de adeziv a aplicat.

  4) Timp de odihna (timp inchis) inainte de presare: pana la presare (timp de asteptare inchis), este favorabila o asteptare de ca. 5 minute, astfel incat adezivul sa poata patrunde bine in lemn.

  La lemn moale, se recomanda un timp de odihna de ca. 5 minute. 

  La lemn tare este comun un timp de odihna de ca. 4-10 minute. La 20 °C, 65 % umiditate a lemnului, tip de lemn – pin – strat de adeziv 250 g/m² cel mai lung timp de asteptare posibil este de 30 de minute.

  5) Timp total de montaj: la 20 °C trebuie sa fie sub 35 minute.
  Aceste 35 de minute la 20 °C contin timpul necesar pentru amestecare, timpul de lucrabilitate, timpul de deschidere/expunere si timpul de odihna inainte de presare (timp inchis) pana cand presa este inchisa.

  6) Presiune de presare: Producerea de glulam
  Tip lemn de molid / pin (lemn moale), 0,6 – 1,0 N/mm (6 – 10 kg/cm²), iar la lemn tare 0,8 – 1,2 N/mm² (8 – 12 kg/cm²)
  In general presiunea de presare depinde de exactitatea presarii suprafetelor, iar la lipirile de piese formate de rigiditatea placajelor, respectiv de lamelele lemnului.

  7) Temperatura de presare: 15 °C – 40 °C

  8) Aplicarea adezivului:  O aplicare de ca. 150 g/m² pe fiecare parte este obligatorie.
  Daca piesele de lemn sunt imediat imbinate dupa aplicarea adezivului, atunci se poate aplica un strat dublu de adeziv pe o singura parte.

  In cazul lemnului tip glulam se va aplica un strat de 175 – 400 g/m² (cantitate totala de aplicare), iar in cazul lemnului de tip cherestea din lemn tare ca. 300 g/m² (cantitate totala de aplicare).

  La cereri mai mici privind rezistenta se poate aplica un strat de 110 – 200 g/m² (cantitate totala de aplicare).

  9) Grosimea imbinarii cu adeziv:  Cele mai bune rezultate se obtin la aplicarea de strat subtire de adeziv la imbinari > 0,3 mm dauneaza lipirii si valorile mentionate in DIN EN nu sunt atinse!

  10) Proprietatiile BINDAN-EPI (Amestec de rasina si intaritor)

  Culoare: alb laptos pana la bej cremos
  Continut de substanta solida: ca. 60 %
  Valoare de PH:  7,5 +/- 1,0
  Viscozitate: ca. 6.500 mPas (5.000 – 7.000 mPas – valorile difera in functie de loturile produsului
  Greutate specifica:   1,2

  Temperatura recomandata de depozitare: 17 °C / temperatura de prelucrare recomandata: + 20 °C

  Consum: 100 – 400 g/m², in functie de absortia suprafetei.

  Timp de presare:
  Timpul de presare depinde de temperatura, umiditatea aerului, umiditatea lemnului si grosimea stratului de adeziv aplicat. Adaugarea de caldura reduce timpul de lipire, in schimb la racire acesta se va prelungi. Verificarea conform normelor Din EN 204 privind grupa de solicitare D 4 – adezivul folosit pentru realizarea specimenului conform DIN EN 205, tip de lemn stejar neaburit, la 12 % +/- 1 % umiditate a lemnului, la aplicarea unui strat de adeziv pe ambele parti de ca. 150 g/m², la o presiune de presare de ca. 0,7 N/mm²,  la (20 +/- 2), timpul de presare este de 2 ore.

  Noi recomandam respectarea urmatorilor timpi de presare minimi:
  In producerea de glulam si la lucrari de furnituire (grosimea imbinarilor de adeziv 0,2 mm):

  Temperatura:                    Timp minim de presare:
  5 °C                                       48 ore                    (nerecomandat)
  10 °C                                      32 ore                    (nerecomandat)
  15 °                                    14 ore
  20 °C                                      2 ¼ ore
  25 °C                                      1 ¾ ore
  30 °C                                      45 minute
  40 °C                                      35 minute

  Producerea de capriori de ferestre, placi de tamplarie (imbinare cu adeziv 0,1 mm):

  Temperatura:                    Timp minim de presare:
  5 °C                                       36 ore                    (nerecomandat)
  10 °C                                      22 ore                    (nerecomandat)
  15 °                                    10 ore
  20 °C                                      65 minute
  25 °C                                      58 minute
  30 °C                                      45 minute
  40 °C                                      30 minute

  Valorile mentionate mai sus se refera la tip de lemn moale: molid si pin cu o umiditate a lemnului de 10 – 12 %.

  Lipirile de lemn tare necesita timpi de presare mai lungi. La 20 °C trebuie planificati aproape timpi dubli de presare.

  Verificarile DIN (WATT-91 si altele) sunt realizate cu lemn de fag (lemn tare), unde la 20 °C timpul de presare este de ca. 2 ore.

  Piesele fabricate tensionate sau indoite (ca in cazul lipirilor de piese formate) sau care au un continut ridicat de umiditate, necesita timpi de presare considerabil mai lungi.

  Lipire de frecventa inalta:
  Aici timpul de presare necesar depinde foarte mult de tipul piesei fabricate, pozitia electrozilor, precum si de puterea generatorului de frecventa inalta. Favorabila este o intensitate a campului de ca. 2,0 W/cm² masurata la imbinarea cu adeziv si oprirea generatorului dupa ⅔ din timpul total de presiune. Temperatura la imbinarea cu adeziv ar trebui sa fie de minim 50 °C, atunci cand intarirea se face prin frecventa inalta. Din cauza diversitatii tipurilor de piese fabricate, timpul de presare in cazul productiei de serie trebuie determinat pe baza de incercari si teste de verificare.

  Prelucrare ulterioara:
  Dupa scoaterea din presa si racirea recursiva la temperatura camerei, piesa de fabricatie poate fi prelucrata mai departe in cele mai multe cazuri in mod mecanic. Noi recomandam respectarea timpului de presare stabilit, 1 ora ca timp de asteptare la 20 °C, apoi urmand ca lemnul sa poate fi prelucrat mai departe.

  Rezistenta finala si rezistenta impotriva apei:
  Imbinarea cu adeziv complet intarit dupa 12 ore la o depozitare la 20 °C (dupa scoaterea din presa), apoi este atinsa rezistenta impotriva apei, ce poate fi verificata. In cazul temperaturilor de presare mai ridicate (temperaturi mai mari in imbinarea cu adeziv) decat 40 °C sau la temperaturi mai mici (temperaturi in imbinarea cu adeziv mai mic decat 20°C) vor trebui respectate termene mai lungi de asteptare, astfel incat piesa fabricata sa fie incalzita/racita in miezul ei pana la temperatura camerei. Doar dupa racirea/incalzirea completa (timp de asteptare de pana la 24 de ore), se poate prelucra mecanic piesa fabricata. In cazul tratarilor de suprafata, ca de ex. la inalbire cu peroxid de hidrogen sau la impregnare sub presiune, trebuie asteptat un timp minim de 24 de ore pana cand este atinsa cu siguranta rezistenta finala a adezivului.

  Raport de amestecare:
  BINDAN-EPI – Rasina     100 procente de greutate
  Intaritor pentru BINDAN-EPI    15 procente de greutate

  In cazul unor rapoarte de amestec diverse nu se vor atinge valori etalon verificabile, conform DIN EN!
  Intaritorul se amesteca cu rasina putin cate putin. Amestecul se va omogeniza prin amestecare. Masa de adeziv se va amesteca bine cu ajutorul unui mixer conectat la o bormasina. O amestecare prea rapida duce la formarea de spuma. Se recomanda amestecare masinala timp de 5 minute cu ca. 500 Upm.
  Nu trebuie adaugate nici un fel de materiale de umplutura in amestec (nici substante minerale si nici organice).Amestecul de adeziv nu are voie sa fie diluat, nici pentru a pastra temperatura in limitele de 5°C si 20 °C si nici pentru a modifica vascozitatea sau pentru a atinge un timp mai mare de lucrabilitate.

  Durata de folosinta a amestecului = Timpul total de montaj:
  35 de minute la 20 °C = Timp de lucrabilitate (durata de folosinta a amestecului):

  Durata de folosinta nu trebuie depasita, deoarece in caz contrar, va scadea calitatea lipirii tehnice si in special, rezistenta impotriva apei va fi mai proasta.
  Temperatura optima a tuturor materialelor este de 20 °C. Prin aceasta se asigura de asemenea si un timp de lucrabilitate de maxim 35 de minute (la 20 °C) iar timpul de deschidere/expunere de 5 minute este indeplinit, acesta fiind inclus in timpul de lucrabilitate.

  Temperatura     Timp de lucrabilitate

  15 °C                      50 minute

  20 °C                       35 minute                              

  30 °C                       15 minute

  Termen de valabilitate: 6 luni de la data cumpararii recipientului, protejat impotriva inghetului.                               In caz de inghet adezivul nu mai trebuie folosit, restul de cantitate poate fi transportat la un depozit de reciclare (Nr. De inregistrare deseu 08 04 10).

  Intaritor ptr. BINDAN-EPI:            Temperatura de depozitare minima este de ca. 10 °C.
  In recipient original la o temperatura de depozitare de 17 °C, capacitatea de depozitare este de ca. 12 luni de zile.
  Continutul de izocianat al intaritorului reactioneaza imediat cu umiditatea aerului si formeaza CO2, din aceasta cauza recipientul de intaritor trebuie sa fie inchis mereu.
  Pentru a asigura utilizarea recomandam o temperatura de depozitare de 17 °C atat  pentru rasina cat si pentru intaritor. Prin aceasta este asigurata si stabilitatea de depozitare.

  Temperatura de depozitare        Stabilitate la depozitare – rasina                Stabilitate depozitare-  intaritor

  5 °C                                        prea rece  – nu este posibil                          prea rece  – nu este posibil

  10 °C                                      prea rece  – nu este posibil                         18 luni

  15 °C                                      7 luni de zile                                                       14 luni

  17 °C                                  6 luni de zile                                                      12 luni

  20 °C                                      4 luni de zile                                                       10 luni

   25 °C                                      2 luni de zile                                                       8 luni

  30 °C                                      prea cald  – nu este posibil                           6 luni

  35 °C                                      prea cald  – nu este posibil                           prea cald  – nu este posibil

  Temperatura de preparare:
  Inainte de utilizare rasina si intaritorul ar trebui incalziti incet la temperatura camerei.

  Recomandarea este ca adezivul depozitat inainte la rece (rasina + intaritor), sa fie depozitat cateva zile inainte de preparare intr-o camera incalzita (+ 20 °C).

  Important pentru o lipire cu succes si pentru atingerea rezultatelor descrise in norma DIN EN, este ca toti factorii implicati in procesul de lipire (lemn, rasina si intaritor) sa aibe aceeasi temperatura.

  Temperaturi reduse de preparare:
  Temperaturile de preparare de sub + 15 °C nu sunt recomandate. O prelucrare sub + 5 °C nu este posibila. La temperaturi sub + 15 °C, se ridica in mod semnificativ timpii de presare!

  Pregatire:
  Pentru a indeplini regulamentele unei lipiri conform DIN EN, trebuie respectate urmatoarele puncte:

  • Lemnele trebuie sa fie netede, curate si proaspat rindeluite sau slefuite (hartie abraziva de
   granulatie 130) – lemnul nu are voie sa fie prea neted.

    Lemnele cu continut special de rasina sau de grasimi (de ex. laricele european, mahon) sau lemnele cu greutati de umezire (de ex. stejar rosu american), necesita teste si incercari prealabile
  (eventuala pregatire anterioara prin spalare cu Bindulin Spiritus, art.nr.SPIR sau Bindulin Acetona, art.nr.AC).

  • Timpul intre indreptarea/pregatirea lemnelor si lipirea lor, nu are voie sa depaseasca 24 de ore.

  Modificari de culoare:
  In general nu apar modificari de culoare, amestecul are o valoare de pH aproape de domeniul neutru.

  Aplicarea adezivului:
  Aplicarea se va face cu spatula dintata, pensula sau cu cilindru de lipire (rulouri pentru vopsit).

  Aplicarea adezivului fara atingere directa:
  Diferiti producatori de masini au dezvoltat tehnici prin care produsul gata amestecat BINDAN-EPI se poate aplica fara contact direct in imbinarile dintate. BINDAN-EPI prin puterea sa initiala ridicata de lipire, asigura ca la parasirea presei de imbinare dintata, lipirile efectuate prin imbinari dintate sa nu se dezlipeasca din nou.

  Potrivire:
  BINDN-EPI umple foarte bine imbinarile si isi creste volumul dupa adaugarea intaritorului. Astfel se pot lipi si lemne care nu se potrivesc in mod exact. Se face aici observatie ca un strat mai gros de adeziv aplicat (> 0,3 mm), va afecta calitatea lipirii (durabilittea, rezistenta si rezistenta impotriva apei).
  Pentru a indeplini prevederile normelor DIN EN, la potrivirea lemnelor, nu are voie ca abaterile sa depaseasca un maxim de 0,2 mm.

  Producerea de piese de constructie de suport (grinzi lipite in straturi):
  Numarul de placi de lemn de baza variaza in functie de inaltimea grinzilor.
  Lamelele exterioare cu o clasa de rezistenta C24 ar trebui sa respecte prevederile normei europene EN 338. Pentru aceasta, recomandam zincarea la cald = galvanizarea in lungimea dorita cu ajutorul adezivului pe baza de rasina de rezorcina BINDAN-CIN.

  Managementul calitatii:
  Pentru atingerea unei lipiri conform normelor DIN EN este necesar ca lipirea sa fie executata de personal calificat in mod corespunzator. Este necesara supravegherea continua a productiei, conform cerintelor normelor DIN EN 385 si DIN EN 386.

  Aceasta include de ex. respectarea valorilor urmatoare: temperatura lemnului peste 18 °C, o temperatura a camerei de minim 20 °C, o umiditate a aerului intre 30 % si 75 % si o umiditate a lemnului de 8 % pana la maxim 15 %.

  Curatarea masinilor / utensilelor de munca:
  Intaritorul nu are voie sa intre in contact cu apa, continutul de izocianat al acestuia reactioneaza imediat in contact cu apa si formeaza CO2 (din acest motiv amestecul de adeziv nu trebuie sa fie niciodata diluat cu apa).
  Curatenia instrumentelor care sunt murdarite cu intaritor, se recomanda a se realiza cu Bindulin Acetona, art.nr.AC, iar daca intaritorul este deja cristalizat, inlaturarea acestuia se mai poate face doar in mod mecanic.

  Curatarea instrumentelor care sunt murdarite cu rasina lichida sau BINDAN-EPI amestecat (in timpul de lucrabilitate), se recomanda a fi curatate cu apa fierbinte (60 °C), cu apa rece efectul de curatare nefiind suficient.

  Instrumentele de amestecare si de aplicare a adezivului trebuie curatate la sfarsitul zilei de munca. Daca produsul BINDAN-EPI devine gros in instrumentul de aplicare, acesta trebuie imediat golit si curatat, deoarece exista pericolul de intarire. BINDAN-EPI deja intarit este insolubil si trebuie inlaturat in mod mecanic.

  Adezivii de tip EPI reprezinta substante potential daunatoare apei. Resturile de adeziv si apa de spalare nu sunt permise a se deversa in sistemul de canalizare publica, fara autorizatia necesara de la institutia autorizata. Noi recomandam ca resturile de adeziv si apa de spalare sa se lase sa se usuce.

  Masuri de prevenire:
  Daca se amesteca rasina cu intaritorul, se declanseaza reactia chimica. Izocianatul liber din intaritor se integreaza si se formeaza substante polimere.
  Utilizarea de rasina si intaritor, precum si de BINDAN-EPI gata amestecat, nu necesita masuri speciale de prevenire, exceptand cele care sunt normale in utilizarea de substante chimice. Ar trebui evitat ca adezivul amestecat neintarit sa intre in contact cu pielea, deoarece, in cazul oamenilor sensibili, pot aparea iritatii de piele. Se recomanda purtarea de manusi de protectie si echipament de protectie pentru ochi. Dupa terminarea programului de munca, mainile si antebratele trebuie spalate cu grija cu sapun si apoi clatite cu apa calda. Locul de munca trebuie sa fie bine aerisit.

  EB – Declaratie de conformitate BINDAN-EPI  adeziv D4 din 2 componente pentru piese de constructii de suport din lemn:

  corespunde normei EN 204/205 / Grupa de solicitare D4
  testat in EPH Dresda – Raport de verificare cu numar de comanda: 277 391_1

  corespunde normei WATT 91 (Wood Adhesive Temperature Test) sigur dpv. al temperaturii.

  corespunde normei EN 71/3:2003-05 – potrivit pentru utilizarea la producerea de jucarii pentru copii
  testat in TÜV Thüringen – Raport de verificare cu numarul: 8121/300/04B

  Ambalaje posibile: 1150 g, 2875 g, 5750 g, 11,5 kg, 28,75 kg, 138 kg, 172,5 kg, 253 kg, 1150 kg, 1380 kg.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi disponibile la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Aboneaza-te la newsletter

  Va rugam sa cititi Termeni de Utilizare

  Clienti Bindulin