Produse

  Close

  ALLENDO Lackbeize – Bait de lacuire 750 ml, Culoare: incolor

  159,50 lei

  Baituire si lacuire intr-un singur proces de munca.

  ALLENDO-Bait de lacuire este un produs ecologic, nepoluant destinat protectiei suprafetei lemnului este netoxic, nu contine diluant, nu are adaos de formaldehida, rezistenta ridicata la lumina. Se poate folosi atat in exterior cat si in interior, ca strat aplicat nou sau de restaurare a suprafetelor de lemn.

  ALLENDO-Bait de lacuire lucreaza ca un bait negativ, elementele de lemn mai moi, poroase ale lemnului tanar deschis la culoare – partea care se afla intre inelele vizibile care indica varsta lemnului – vor fi, din cauza capacitatii lor de absorbite mai ridicate, mai puternic vopsite si evidentiate.

  ALLENDO- Bait de lacuire contine amestecuri de coloranti solubili in apa, cu foarte mare rezistenta la lumina si se pot amesteca unul cu altul. Baitul poate fi aplicat atat pe lemn moale cat si pe lemn tare.

  Nu este potrivit pentru suprafete aflate sub influentele intemperiilor, in camere umede si in zone cu stropi de apa.

  Observatii de prelucrare/utilizare


  1) Pregatirea prealabila:  Inainte de aplicarea baiturilor, lemnul trebuie bine curatat si slefuit (hartie abraziva de granulatie 120 – 150). Praful de slefuire trebuie inlaturat complet din porii suprafetei de lemn cu ajutorul unei perii. Lemnele cu continut ridicat de rasini (molid, pin si altele) trebuie tratate cu Bindulin Spirtitus, art.nr.SPIR, pentru a se inlatura rasina.

  Pregatirea prealabila ideala:

  Lemnul ce urmeaza a fi baituit este mai intai umezit, astfel incat fibrele de lemn sa absoaba apa, apoi este slefuit  neted si suprafata este egalizata. Astfel, se evita  eventuala indoire a lemnului.

  2) Aplicarea stratului de lac: Baiturile de lacuire se aplica prin vaporizare (are capacitate de aplicare tip airless), scufundare, cu pensula sau buretele in mod suficient si cat se poate de uniform. Apoi, surplusul de lac este inlaturat cu un burete, urmand apoi sa fie intins usor cu pensula pe lungimea fibrelor de lemn.  Se recomanda aplicarea de mai multe straturi cu slefuire intermediara (granulatie 120). Fiecare aplicare noua de strat de bait de lacuire face ca nuanta sa para mai inchisa la culoare. Daca se doreste nuanta de culoare mai deschisa, al doilea strat se va aplica ALLENDO Bait de lacuire incolor. Daca se doreste o stralucire mai puternica, va recomandam produsul Bindulin Allendo Bienenwachs flussig (ceara de albine lichida), art.nr.ABW sau produsul Bindulin Allendo Universal-Holzlack (lac de lemn universal), art.nr.AUL.

  Important: Pe suprafetele verticale trebuie aplicat mereu de jos in sus, astfel incat baitul de lacuire sa nu curga in siroaie subtiri si astfel sa lase dungi vizibile evidente.

  3) Timp de uscare:  La temperatura camerei  se usuca fara praf dupa ca. 1 ora, uscare completa dupa ca. 24 ore. Timpul de uscare depinde de temperatura mediului inconjurator, umiditatea lemnului si numarul de straturi aplicate.

  4) Temperatura de a prelucrare:  Cel putin 12 °C, favorabil 18 °C.

  5) Diluare: Produsul este gata de folosire si nu trebuie diluat. Daca totusi este necesara o diluare, trebuie folosita apa distilata.

  6) Prelucrare ulterioara:  Nu este necesara daca se aplica un strat dublu de bait de lacuire. Se obtine o suprafata de lemn foarte frumoasa, lucioasa si neteda, daca ca strat final de finisare se va aplica Bindulin Allendo Bienenwachs flussig (ceara de albine lichida. Dupa uscarea cearei de albine, suprafata de lemn astfel prelucrata, va fi periata de-a lungul fibrelor texturii de lemn.

  7) Consum:

  La un singur strat aplicat ca. 160 – 200 ml/m².
  La strat dublu aplicat ca. 120 – 140 ml/m².

  Nuante de culori:
  Nuanta de culoare depinde de tipul de lemn, culoarea proprie si de prelucrarea prealabila a lemnului, de slefuire, de cantitatea aplicata si de stratul final de finisare.

  Tipurile diferite de lemn, furnir si continutul de rasini ureice pot duce la diferente mari fata de nuanta de culoare dorita.

  Pentru a recunoaste posibile diferente/abateri de culoare, care nu pot fi influentate de catre producator, este necesara efectuarea unei probe de baiture inainte de fiecare aplicare de bait pe suprafata de lemn.

  Generalitari:
  1) Inainte de folosire, agitati si amestecati bine continutul.

  2) Restul de cantitate folosita nu trebuie turnata inapoi in recipientul original.

  3) A nu se folosi vase metalice sau utilaje/scule de munca inoxidabile.

  4) Daca se vor folosi baituri din mai multe recipiente individuale, ele ar trebui amestecate inainte.

  5) ALLENDO-Bait de lacuire corespunde cerintelor normei EN 71/3.

  Reciclare:
  A nu se permite infiltrarea in sistemul de canalizare. Ambalajele golite trebuie reciclate dupa uscarea resturilor de produs ramase ca si deseu de tabla alba. Numar de inregistrare deseu: 55508 (vopsea).

  Termen de valabilitate: 24 luni de la data cumpararii recipientului, la o depozitare cu o temperatura intre  5 – 35 °C. Produsul bait de lacuire/substanta de lacuire este sensibil la inghet – a se proteja de inghet!

  Ambalaje posibile: 375 ml, 750 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  ALLENDO Holz-Schutz-Öl innen – Ulei de lemn ecologic pentru uz interior 10 L, Culoare: incolor

  1.633,40 lei

  ALLENDO – ULEI DE LEMN este un ulei puternic de umplutura pentru tratarea prealabila si de ingrijire a suprafetelor de lemn pentru uz interior. Uleiul de lemn formeaza un strat / o pelicula de protectie elastica, impermeabila, fiind insa capabila sa regleze umiditatea. Suprafata ramane cu porii deschisi, naturaletea lemnului ramanand pastrata.

  ALLENDO – ULEI DE LEMN este produs pe baza de ceara de albine, damar, ulei de rapita, ulei din seminte de in, ceara de carnauba, ulei de floarea soarelui, materiale uscate fara continut de plumb si spirt alb fara arome. Din aceste motive nu contine formaldehida si agenti biocizi.

  Este destinat pentru aplicare pe pardosele precum si pentru tratare prealabila si de ingrijire a suprafetelor de lemn brut sau deja tratate cu uleiuri ca de exemplu: lambriuri de lemn, tavanuri din lemn, balcoane, mobile si sculpturi.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1)Temperatura minima de prelucrare:  + 15 °C

  2) Timp de uscare:  ca. 7 zile pana la intarirea completa. Uscarea prafului se face intre 12 – 36 de ore, in functie de temperatura mediului inconjurator si umiditatea aerului.  Suprafata trebuie protejata pana la intarirea completa,  trebuie sa fie netratata si neumezita.

  3) Pregatire de aplicare: Lemnul brut trebuie sa nu fie fara grasimi, curat (praful de slefuire trebuie inlaturat de pe porii suprafetei cu ajutorul unei perii moi) si uscat. Slefuirea se face in directia texturii lemnului, favorabil cu granulatie de 150 / 180.

  4) Curatare: Se poate spala normal de pe textile la o temperatura de peste 65 °C, iar curatarea utilajelor de munca se poate face cu Bindulin Terpentina,art.nr.TER..

  5) Aplicare:  Se va aplica cu ajutorul unei pensule sau carpe pe lungimea texturii lemnului pana la saturarea  completa a suprafetei de lemn. In caz necesar, cand apar suprafete uscate, se poate aplica din nou. Dupa ca. 1 ora, uleiul neasimilat trebuie inlaturat cu ajutorul unei carpe nescamosabile (laveta).

  6) Tratare finala: Daca mai tarziu urmeaza o tratare cu ceara (doar ceara solida, de ex. ALLENDO-CEARA ANTICA, art.nr.AAW,  a nu se folosi ceara lichida) este necesara o slefuire intermediara cu hartie abraziva de cea mai buna calitate (granulatie 240) sau cu lana fina din otel 000. O aplicarea a unui strat de ceara va genera o suprafata mai lucioasa si mai rezistenta.

  7) Consum: 500 ml pentru ca. 8 m² in functie de capacitatea de absorbtie a substratului.

  Colorare:
  ALLENDO – ULEI DE LEMN 
  amplifica textura naturala a lemnului si culoarea naturala a acestuia.

  Este necesara ATENTIA atunci cand se poate presupune ca ar exista o tratare anterioara cu alte substante – de ex. ceara. Din acest motiv, mai intai ar trebui realizat un test pe o suprafata neexpusa vederii.

  Generalitati:
  1) Recipientul deschis trebuie inchis la loc.
  2) In timpul procesului de aplicare al uleiului suprafata trebuie protejata impotriva caderii prafului.
  3) Aplicarea si uscarea uleiului trebuie realizata fara expunere directa la razele soarelui.

  Siguranta:
  Contine spirt alb fara aroma; A nu se lasa la dispozitia copiilor. In caz de inghitire nu provocati vomitarea, solicitati imediat sfatul doctorului si prezentatii acestuia ambalajul sau eticheta.

  Carpele folosite trebuie inmuiate cu apa din cauza pericolului posibil de autoaprindere si reciclate.

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului la o temperatura de depozitare de 5 – 25 °C.

  Recipientii trebuie protejati de expunere puternica la razele soarelui sau la surse puternice de caldura.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  BINDAN-BB Adeziv impermeabil B3/D3 100 g

  42,20 lei

  BINDAN-BB este o substanta netoxica de dispersie pe baza de polivinil, fara mirosuri, fara materiale de umplutura sau substante toxice, fara formaldehida. Nu contine ftalat si corespunde celor mai noi cerinte tehnice si ecologice.

  BINDAN-BB corespunde cerintelor normei privind mobilier si jucarii pentru copii EN 71-3+A1 2014-11, este sigur din punct de vedere fiziologic si corespunde cerintelor privind toxicitatea (conform IMO FTP Cod, partea 2 si 5). Nu trebuie respectate nici o valoare etalon de referinta privind locul de munca, nu provoaca iritatia ochiilor, nu irita pielea, BINDAN-BB nu este o substanta periculoasa.

  Ca o noua inovatie provenita din casa Bindulin, BINDAN-BB este un adeziv de cea mai inalta calitate pentru lemn care in stare lichida sau dupa uscare, nu prezinta absolut niciun pericol pentru copii.

  Conform Regulamentului GHS 1272/2008 (CLP), al Regulamentului CE 1907/2006 (REACH), 67/548/EWG (Norma privind materialele)  si a normei 1999/45/CE (norma privind pregatirea materialelor), produsul BINDAN-BB nu intra in nici o clasificare.

  Nu sunt cunoscute efecte care sa provoace alergii.

  BINDAN-BB este ideal:
  – in domenii ce tin de lipiri de lemn masiv, pentru producerea de mobila de copii sau de dormitor
  – in domeniul mestesugarilor – potrivit pentru toate lucrarile de mestesugari (de ex. la hartie creponata)
  – pentru lipiri simple de materiale diferite : lemn, pluta, hartie, fetru, rafie, stofa, piele, textile, flori uscate si de matase, polistiren, placi de PAL, multe materiale plastice, aluat de sare (dupa uscare)…
  – pentru lipiri de constructii
  – pentru lipiri de montaj, imbinari, suprafete si obiecte/corpuri
  – pentru lipirea de placi de PAL si lemne moi prin procedura de imbinare de scanduri si blocuri, precum si lemne tari (sunt necesare teste si incercari prealabile)

  BINDAN-BB aplicat nediluat este impermeabil, categorie D3, conform DIN EN 204.
  BINDAN-BB este foarte versatil si are un comportament foarte rapid de lipire atat la rece, cat si la cald precum si o foarte mare rezistenta la caldura in valoare ≥ 7,2 N / mm², conform DIN EN 14257
  (WATT 91).

  Rezistenta  medie de rupere, conform DIN 68 602 / EN 204 este  600 kg/cm².

  In opozitie fata de adezivii comuni destinati mestesugurilor, produsul nostru BINDAN-BB lipeste nu doar materiale usoare, putand fi folosit chiar si la lipiri profesionale.

  Se poate folosi ca adeziv pentru mestesuguri.

  BINDAN-BB este un adeziv alb pentru mestesugari gata de folosire si fara diluanti.

  BINDAN-BB se usuca in mod transparent si se poate dilua cu apa pentru a fi folosit in domeniul mestesugurilor (hartie creponata).

  Prin utilizarea pipetei (doar din sticla de 100 g) este posibila o aplicare de strat de adeziv BINDAN-BB mai usor, curat si mai fin chiar si pe suprafete mici. Dozajul este atunci exact, nu apar picaturi si nu se unge – nu iese prea mult din sticla. Daca pipeta se usuca, atunci sticla, impreuna cu pipeta se pozitioneaza cu fundul in sus intr-un pahar cu apa si se lasa sa se stea peste noapte.

  BINDAN-BB nu ar trebui sa lipseasca la activitati de lucru manual desfasurate cu copii, in activitatiile mesterilor amatori, in scoala, la birou, in menaj si la locul de munca.

  BINDAN-BB este foarte bun in prelucrare, se usuca rapid si in mod transparent, fiind necesari doar timpi scurti de presare. Lipirile raman cu elasticitate reziduala. Datorita transparentei, se poate amesteca sclipici sau paiete si alte materiale de efect, astfel incat se pot obtine suprafete decorative foarte frumoase.

  Observatii de prelucrare

  In caz necesar, BINDAN-BB trebuie amestecat inainte de fiecare utilizare cu ajutorul unui instrument curat. Suprafetele ce urmeaza sa fie lipite trebuie sa fie perfect potrivite, uscate, curate (fara grasimi) si fara praf; respectiv degresate cu Bindulin Acetona,art.nr.AC. La lemne cu continut de rasina (copaci exotici) degresarea este obligatorie.

  – Temperatura optima a materialului, adezivului si a camerei:  min. + 19 – max. + 23 °C
  – Temperatura minima a peliculei de adeziv: ca. + 7 °C
  – Densitate:    ca. 1,00 – 1,12 g/cm³
  – Umiditatea lemnului
  – la utilizare in interior:  ca. 7 – 11 %
  – la utilizare in exterior:  ca. 11 – 14 %

  Consum
  – la lucrari cu furnir: 120 – 200 g/m²
  – la lipiri de suprafete:  80 – 250 g/m²
  – la laminare termica: 50 – 80 g/m²
  – la lipiri de montaj:  100 – 250 g/m²

  – Timp de deschidere/expunere la 65 % umiditate relativa a aerului:  4 – 12 Min.
  la o aplicare pe ambele parti si o cantitate totala aplicata de 250 g/m² (in functie de cantitatea de aplicare si conditiile de prelucrare).

  Timpul de deschidere/expunere ar trebui folosit dupa posibilitati. Indicatorul privind timpul de deschidere/expunere este atunci cand adezivul incepe sa devina sticlos la colturi si margini – atunci trebuie sa fie facuta imediat consolidarea.

  – Presiunea de presare: la materiale netensionate (in functie de utilizare): ca.0,2 – 1,0 N/mm²

  – Timpi minimi de presare la materiale diverse:

    la 20 °C: la 50 °C: la 70 °C:
  Lemn tare 40 Min. 20 Min. 10 Min.
  Lemn moale 16 Min. 8 Min, 5 Min.
  HPL 40 Min. 8 Min. 4 Min.
  Furnir 22 Min. 6 Min. 2 Min.
  Lipiri de montaj 10 Min.
  Lipirea de scanduri si blocuri de constructii 22 Min.


  Timpul de presare pentru o lipire de rezistenta maxima: 2 ore.

  Proprietati / caracteristice tehnice:

  – Material:    substanta de dispersie apoasa pe baza de polivinil
  – Viscozitate:  ca. 10.500 – 12800 mPa.s
  – Continut de substante solide: ca. 50 %
  – MFT (Punct alb): ca. + 6 °C
  – Curatenie:  cu apa calda

  Alte observatii de utilizare:
  Compatibilitatea produsului BINDAN-BB cu alte sisteme de adezivi trebuie verificata.

  Temperatura materialului si a adezivului trebuiesc masurate daca este cazul. Trebuie tinut cont si de timpul de deschidere/expunere. Trebuie verificate si conditiile de la fata locului; daca este caz, trebuie executate si teste si incercari proprii. Piesele sunt imbinate in cursul timpului de deschidere/expunere si presate atata timp pana cand este atinsa rezistenta initiala necesara, suficienta, incat piesa fabricata sa poata fi dezlipita.

  Rezistenta la apa rece D3 conform DIN EN 204 este atinsa dupa 7 – 10 zile depozitare la peste 15 °C. Abaterile de la conditiile corecte de munca pot duce la lipiri defectuoase.

  Modificari de culoare:

  De regula, utilizarea produsului BINDAN-BB nu duce la modificari de culoare. Deoarece materialele de continut ale lemnului pot fi diferite, pot aparea in cazuri unice modificari de culoare neprevazute, de ex. fier cu acid tanic, duce la modificarea culorii lemnului. Aceasta posibilitate ar trebui exclusa prin efectuarea de incercari si teste prealabile.

  Aplicare si scule/instrumente de aplicare:

  BINDAN-BB se aplica cu instrumentele standard obisnuite pe una sau pe ambele parti, in functie de scopul utilizarii. Doar la lucrari de furnituire se va aplica pe o singura parte, furnirul se va pozitiona atat de mult timp pana cand adezivul este inca alb si lipicios. La straturi de suprafata foarte absorbante si in cazul lipirilor de montaj si de blocuri de constructii o aplicare pe ambele parti este obligatorie (60 pana la 100 g/m² pe fiecare parte), iar timpul de deschidere / expunere trebuie respectat.

  Cantitatea aplicata depinde foarte puternic de caracteristica privind capacitatea de absorbtie a straturilor superioare de suprafata. Adezivul trebuie aplicat in mod uniform si nu trebuie prelucrat la o temperatura mai mica de + 10 °C (material si camera).

  Alte observatii importante:

  Toti factorii implicati in procesul de lipire: temperatura utensilelor / instrumentelor, temperatura lemnului, a adezivului si a mediului inconjurator nu trebuie sa aibe temperaturi diferite, nu mai mult de 2 °C una fata de alta.

  Utensilele si echipamentele de munca trebuie curatate cu apa calda.

  Transport si depozitare:

  BINDAN-BB trebuie transportat si depozitat fara existenta inghetului si fara a fi expus direct la razele soarelui.

  Conditiile optime de depozitare sunt la intuneric si permanent la o temperatura de 17 °C.

  Depozitarea la peste 25 °C modifica viscozitatea, capacitatea de scurgere din recipiente fiind ingreunata.

  Termen de valabilitate:  12 luni de la data cumpararii recipientului pastrat in recipientul original la o temperatura de + 15°C pana la + 25°C.

  A se depozita neaparat in mod manevrabil, marfa mai veche ar trebui folosita mai intai. Recipientii originali trebuie pastrati inchisi pana la utilizare.  A nu se amesteca cu alti adezivi si nici cu alte loturi ale produsului BINDAN-BB.

  Ambalaje posibile: 280 g, 500 g, 570 g, 800 g, 1000 g, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg, 120 kg, 150 kg, 220 g, 1000 g, 1120 g.

  Fisa tehnica si Declaratia de Conformitate pentru jucarii conform Normei DIN EN 71-3+A1 2014-11 pot fi disponibile la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  OFROFIX 600°C – Lac negru pentru lacuirea metalica rezistenta la caldura 600°C 10 L

  2.680,30 lei

  OFROFIX – Lac negru – 600°C  pentru lacuirea metalica rezistenta la caldura.

  OFROFIX 600°C  este un strat de acoperire cu uscare rapida pe baza unei rasine speciale alchidice si de silicon precum si pigmenti si materiale de umplere neetichetate.  Are proprietati deosebite de protectie anticoroziva.

  OFROFIX 600°este rezistent la caldura de pana la 600°C si se poate aplica intr-un singur strat pe fier, aluminiu, zinc si alte metale tratate termic, in interior sau exterior.

  Se poate folosi ca strat acoperitor pentru metale tratate termic ca fierul, aluminiu, zinc sau alte metale ca de ex. pentru aragaz, cuptor, semineu,  grill /gratar, motoare, tevi de esapament si tevi ale instalatiei de incalzire.

  Nuanta de culoare este negru mat cu efect de stralucire lucioasa. Nu este potrivit pentru substraturi absorbante.

  Utilizare:

  Pregatire:
  Substratul trebuie curatat in mod mecanic pana cand se ajunge la metalul brut.  (Straturile existente intacte, bine lipite si alte lacuri aplicate din doze de spray trebuie inlaturate in totalitate). Dupa aceea se poate trece la slefuit, respectiv peria cu ajutorul unei perii de sarma. Un strat mix aplicat nu are voie sa atinga niciodata o temperatura de 600°C.

  La final se poate curata cu un mijloc de curatare care sa nu fie rehidratant (de ex. cu Bindulin Acetona, art.nr.AC sau Bindulin Spiritus de 99%, art.nr.SPIR). Substratul trebuie sa fie rezistent, curat, uscat, fara silicon si fara grasimi. Lacul se amesteca bine, pigmentii de culoare stabiliti trebuie imprastiati neaparat in solutie.

  Aplicare:
  A se aplica doar pe o suprafata de substrat rece (la o temperatura a camerei de ca. 20°C)! Stratul aplicat trebuie sa fie asa de subtire incat culoarea sa devina „mata“ in termen de 10 minute la temperatura camerei si sa nu se lipeasca de varfurile degetelor. Apoi se va lasa la uscat cel putin 2 zile la temperatura camerei. Doar dupa aceasta perioada, metalul poate fi prelucrat termic. La prima incalzire, temperatura se va ridica incet si cu grija. Pentru prelucrare folositi aer comprimat sau airless. Lacul are o viscozitate asa de mica, incat poate fi  aplicat intr-un strat foarte subtire. Doar la aplicarea unui strat subtire de lac se obtine functionalitatea dorita (rezistenta la temperatura de pana la 600°C).

  Consum: 1 litru Ofrofix 600°C este recomandat pentru ca. 5 pana la 10 m² intr-un singur strat aplicat, in functie de metoda de aplicare si in functie de cat de dura este suprafata.

  Astfel rezulta o grosime a stratului (pelicula uscata) de 20 – 30 µ (Aplicare prin vaporizare) – 50 µ (Aplicare prin vopsire).

  Curatenie:
  Sculele trebuie curatate imediat dupa utilizare cu ajutorul unei perii de curatare.

  Timp de uscare:
  Uscare fara praf dupa ca. 1,5 ore, rezistent la atingere dupa 9-12 ore, prin uscare (rezistent la montare) dupa  36 de ore la temperatura camerei. La temperaturi mai mici ale mediului inconjurator si/sau la umiditate ridicata a aerului, produsul Ofrofix 600°C trebuie sa se usuce mai mult timp.
  Daca se adauga caldura, atunci deja la o temperatura de 60°C, dupa ca. 30 de minute suprafata se usuca, dupa 2 ore devine rezistenta la atingere. Dupa ce suprafata s-a racit complet, atunci lacul aplicat este uscat in mod complet.

  Rezistenta la abraziune:
  Rezistenta la abraziune a stratului de lac uscat complet poate fi ridicata in mod drastic atunci cand stratul aplicat de Ofrofix 600°C este incalzit usor in mod repetat, ciclic (in pasi de cate 100°C), crescand temperatura pana la 600°C (fiecare temperatura de incalzire trebuie sa dureze ca. o ora) si intre incalziri sa se faca faze de racire la temperatura camerei de ca. o ora.

  Observatii:
  Stratul aplicat trebuie tratat termic doar dupa racirea completa! Prima faza de incalzire trebuie sa se realizeze „cu blandete“, o incalzire prea rapida poate duce la formarea de bule si/sau mirosuri neplacute.

  Ofrofix 600°C este produs gata de aplicare prin vopsire.  A nu se amesteca cu alte materiale. In timpul prelucrarii, lacul trebuie amestecat mereu, pigmentii de culoare stabiliti trebuie omogenizati foarte bine in solutie.

  Ofrofix 600°C nu are licenta pentru folosire in cadrul industriei alimentare, nu se folosesc pentru oale, tigai, gratare etc. care pot ajunge in contact direct cu alimentele. Nu este autorizat pentru folosirea la cladiri, parti de constructie ale acestora si la elementele de decor ale constructiilor. Pentru a realiza o aplicare de strat rezistent la temperatura pentru cladiri, partile lor componente si elementele de decor in constructii se recomanda utilizarea produselor Ofrofix-lac negru, art.nr. OF sau Ofrofix-lac de coacere/ardere, art.nr.OEL, chiar si in interiorul camerelor.

  Diluare:
  La nevoie se poate dilua ca. 2 – 5 % cu Bindulin Acetat de etil, art.nr. ET.

  Pentru vaporizare airless cu aer comprimat, daca este posibil, produsul se va folosi nediluat.

  Daca produsul Ofrofix 600°C este diluat, atunci pigmentii de culoare se omogenizeaza mai repede. Astfel este mult mai greu sa obtii un strat curat, fara dungi si pentru acest lucru trebuie amestecat in mod continuu.

  Vaporizare:
  Viscozitatea de vaporizare la 20°C: Ofrofix 600°C poate fi stropit (vapori) si fara diluare, viscozitatea produsului fiind setata la o valoare de 23 s (Stoke).
                                                               Aer / pahar de curgere                  Airless / Airmix
  Presiunea de stropire                                    4 – 5 bar                                  120 – 150 bar
  Duza de stropire                                               1,5 mm                                        0,28 mm
  Numar de stropiri                                                  2                                                      2

  Grosimea stratului / pelicula uscata:   ca. 20 – 30 µ.
  Timp de evaporare inainte de uscarea in cuptor:   ca. 30 de minute.

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului depozitat la rece si intr-un mediu uscat.

  Ambalaje posibile: 125 ml, 250 ml, 750 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l,25 l.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Balsam-Terpentinöl – Balsam – Ulei de terpentina 50 ml

  44,30 lei

  Balsam-Ulei de terpentina este un produs dupa retete extrem de vechi si este folosit de sute de ani in diverse domenii de activitate.

  Ca proprietate de curatare, este recomandat pentru urmatoarele materiale: material plastic, textile, metale, piele, lana, lacuri (auto) si lemn.

  Indeparteaza cu success pete ca: cerneala, produse lactate, vin rosu, crema ghete, culori de zugravit, fructe sau legume, mucegai, resturi de adeziv, rasini, bitum, rugina, grasimi si uleiuri. Este recomandat cu succes pentru indepartarea  cerii vechi de pe parchet (cand stratul este mai gros si vechi – iar cand stratul este subtire ceara veche se indeparteaza cu masina de slefuit).

  Este un bun solvent in cazul cauciucului, fosforului, rasinii.

  Balsam-Ulei de terpentina este folosit primordial in producerea si diluarea de culori fine pentru artisti, mijloace de protectie a lemnului, diverse tipuri de ceara, lacuri si varnisch-uri, culori pigmentate si lazur.

  Balsam-Ulei de terpentina detine pe langa capacitatea lui foarte ridicata de diluare si mai multe alte avantaje. In contradictie cu diluantii/solventii pe baza de petrol (distilate de petrol) se evapora mai incet, astfel incat emailul sau culoarea de ulei are destul timp sa patrunda in suprafata lemnului. Daca s-a creat invelisul culorii de ulei sau emailului, diluantii pe baza de petrol, sunt inclusi in stratul aplicat si intarzie procesul de uscare completa.

  Balsam-Ulei de terpentina este usor degradabil pe cale biologica, se descompune prin lumina si emana oxigen, care contribuie la intarirea completa. Procesul de intarire este astfel accelerat.

  La dorinta, se poate dilua cu Bindulin Spiritus 99%, art.nr.SPIR si pe mai departe daca se doreste dilutie mai mare, se poate dilua cu apa.

  Produsul Balsam-Ulei de terpentina este reversibil si absolut natural.

  Provenienta:
  Produsul nostru Balsam-Ulei de terpentina, cu o calitate de exceptie, profesionala, nu contine rasini, este un balsam, balsam de terpentina pura, ulei de terpentina curatat, ulei de pin, ulei balsam, respectiv ulei de terpentina, terpentina de pin, terpentina speciala, spirt de terpentina, terpentina pentru vopsele de ulei sau diluant cu terpentina (diluare prin aplicare) si este un ulei de pin maritim natural, incolor si eteric, care a fost modificat de mai multe ori. Aceasta rectificare este un procedeu termic de separare si reprezinta o extindere a distilarii sau o succesiune secventiala a mai multor pasi de distilare realizati cu ajutorul aburilor.

  Balsam-Ulei de terpentina este extras din scurgeri rasinoase (Terpen) a diferitelor tipuri de conifere, in special de pini (Pinus), care curg din ranile pinilor. Coniferele in special, elimina un balsam atunci cand scoarta sufera rani adanci. In limbajul de specialitate, acest lichid se mai numeste si terebentina. La ranile provocate prin animale care mananca scoarta, de catre oameni sau de intemperii, balsamul curge pe dinafara. Continutul de uleiuri eterice se evapora, ramanand doar rasina pentru inchiderea ranilor.

  Produsul nostru Balsam-Ulei de terpentina este un produs 100 % natural. Balsam-Ulei de terpentina se gaseste in circuitul biologic, ceea ce inseamna ca emana doar atata CO2 cat a fost continut in el.

  Observatie:
  Balsam-Ulei de terpentina original, adevarat,  nu este rezistent la razele UV, ceea ce inseamna ca daca este pastrat in aer liber sau intr-o sticla transparenta, extraordinarele multe proprietati ale produsului se vor pierde in termen de 30 de zile, cel tarziu dupa 2 luni de zile prin descompunere sub influenta luminiii.

  Se poate observa ca produsele concurente oferite „mai ieftine“, nu sunt de fapt adevaratul produs Balsam-Ulei de terpentina. Cel mai des sunt oferite ca balsam-ulei de terpentina, niste amestecuri de balsam de terpentina cu surogat de terpentina, dar si doar substante surogate pure de terpentina. Acestea se pot observa clar si de la o distanta mare prin ambalajul lor transparent sau translucid, cu care clientii sunt pacaliti cu aceste produse ieftine.

  Balsam-Ulei de terpentina se foloseste multilateral ca si: diluant, solvent, mijloc de curatare, la inlaturarea gudronului si a cauciucului prin frecare, curatator de lac/vopsea – curatator de muste, curatator de genti de aluminiu, mijloc de curatare pentru mobila si suprafete de lemn – mijloc de ingrijire si intretinere a lemnului, curatator de piele – pentru intretinerea pielii in meseriile corespunzatoare, la prelucrarea lemnului sau restaurari, in prelucrarea sticlei, ca insecticid / protectie antitantari, ca si medicament respectiv in medicina naturista, ca substanta de ademenire pentru pescuit, pentru picturi in ulei, ulei de parfumare, pentru dezumificari  de ex. la Zidarii, ….

  Observatie:
  Daca se aplica straturi de substante cu continut de solventi in camere interioare trebuie asigurata o aerisire buna. Pericolele pentru sanatate nu depind de mirosuri (vapori). Produsul Balsam-Ulei de terpentina detine un miros tipic marcant de rasina. Un miros propriu puternic trebuie luat in considerare in orice caz din punct de vedere pozitiv, deoarece el indeplineste astfel o functie naturala de avertizare.

  Balsam-Ulei de terpentina nu este potrivit pentru folosirea la rasini acrilice. Este potrivit si pentru inlaturarea, curatarea textilelor din LANA, in acest domeniu produsul nostru fiind superior tuturor concurentilor nostri. Este potrivit si pentru curatarea tapiteriilor de mobila si a hainelor – in cazul catifelei si matasei este necesara efectuarea  unui test prealabil in locuri greu vizibile; exista amestecuri de materiale, care nu suporta terebentina. Daca este vorba despre matase naturala, nu ar trebui sa existe nici un fel de piedica in folosirea produsului nostru.

  Generalitati:
  Trebuie evitata o incalzire peste medie a substantei pure de Balsam-Ulei de terpentina, deoarece poate avea loc autoaprinderea.
  ● Punctul de flacara este la ca. 35 °C
  ● Punctul de fierbere este la ca. 150 °C pana la 180 °C
  ● Temperatura de autoaprindere este la ca. 220 °C

  O ardere este asociata cu flacara acoperita de funingine si cu aparitia unui fum foarte inchis la culoare.
  Produs:  Balsam-Ulei de terebentina
  CAS-Nr.:   8006-64-2
  EG-Nr.:   650-002-00-6
  Aspect:  incolor , pana la usor nuantat
  Miros:   balsamic
  Indicele de refractie (25 °C):  1,472
  Greutatea specifica (25 °C):  0,861
  Punctul de flacara:  ca. 36 °C
  Inceputul de fierbere:  154 °C
  Sfarsitul de fierbere (95 %):  170 °C
  Culoare (ALPHA):   30
  Continut de rasina:  < 0,5 %

  Siguranta:
  Produsul este obligatoriu a fi inscriptionat, conform ADR. Kl. 3, VG III, UN 129 Terebentina, substanta periculoase pentru mediul inconjurator. Valorile de analiza se supun in cazul produselor naturale la anumite oscilatii biologice frecvente.

  A nu se lasa la indemana copiilor!

  Ambalaje posibile: 20 ml, 50 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi disponibile la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  ALLENDO Wachsbeize – Bait de ceara 10 L, Culoare: tec

  1.163,20 lei

  Allendo-bait de ceara este o emulsie lichida de ceara pentru aplicarea transparenta de straturi noi sau de renovare in interior. Nu contine formaldehida, substante reactive biocide si solventi.

  Domenii de aplicare:

  Restaurari, ingrijirea de obiecte antice, prelucrarea lemnului prin rotatie, sculpturi, tavane din lemn, grinzi, lambriuri de lemn etc.

  Prelucrare:

  1) Suprafetele tratate trebuie sa fie curate, uscate, fara praf si fara grasimi.

  2) Este recomandata o slefuire usoara cu hartie abraziva cu granulatie fina.

  3) Praful de slefuire trebuie inlaturat cu pensula uscata sau cu ajutorul unor carpe.

  4) Baitul de ceara trebuie aplicat pe lungimea texturii lemnului in mod suficient – excesul urmand a fi eliminat. In cazul unei aplicari noi, se recomanda o aplicare dubla cu slefuire intermediara.

  5) Dupa 24 de ore se va usca. Suprafata ceruita trebuie prelucrata cu ajutorul unei perii fixe (eventual o perie de netezire a baitului) de-a lungul texturii lemnului, respectiv cu un prosop de panza uscat, se va lustrui ulterior.

  Temperatura de prelucrare trebuie sa fie intre 12°C si pana la 18°C. Baitul de ceruit este un produs gata de vopsire (aplicare prin vaporizare), o diluare urmatoare nu este recomandata.

  Rezultat: efect de stralucire matasos.

  Baitul de ceara este in general sensibil la inghet, din acest motiv nu trebuie depozitat la o temperatura mai mica de 12 °C sau prelucrata. Inainte de utilizare, sticla trebuie agitata bine sau amestecata.

  Caracteristicile / Proprietatile baitului de ceara:

  – nerecomandat pentru uz exterior – suprafete afectate de intemperii.
  – nerecomandat in camera umeda – stropi de apa etc.
  – volumul livrarilor privind nuantele de culori este ca si cel al baiturilor de lemn – exceptand culoarea artarului si alb.
  – culorile se pot combina.
  – nuanta de culoare “incolor/neutru” se foloseste si pentru amestecare de culori, respectiv deschiderea nuantelor de culori, precum si pentru renovarea suprafetelor deja ceruite.
  – in cazul rasinoaselor, de ex. molin, pin, apare un efect pozitiv (inele de crestere).

  Curatarea instrumentelor de lucru, dupa utilizare, se face cu apa calda.

  Consum: 250 ml sunt suficienti pentru 1 – 1,5 m² de suprafata – in functie de capacitatea de absorbtie a lemnului.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Fisa tehnica  poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  ALLENDO Wachsbeize – Bait de ceara 2,5 L, Culoare: mahagoni

  473,20 lei

  Allendo-bait de ceara este o emulsie lichida de ceara pentru aplicarea transparenta de straturi noi sau de renovare in interior. Nu contine formaldehida, substante reactive biocide si solventi.

  Domenii de aplicare:

  Restaurari, ingrijirea de obiecte antice, prelucrarea lemnului prin rotatie, sculpturi, tavane din lemn, grinzi, lambriuri de lemn etc.

  Prelucrare:

  1) Suprafetele tratate trebuie sa fie curate, uscate, fara praf si fara grasimi.

  2) Este recomandata o slefuire usoara cu hartie abraziva cu granulatie fina.

  3) Praful de slefuire trebuie inlaturat cu pensula uscata sau cu ajutorul unor carpe.

  4) Baitul de ceara trebuie aplicat pe lungimea texturii lemnului in mod suficient – excesul urmand a fi eliminat. In cazul unei aplicari noi, se recomanda o aplicare dubla cu slefuire intermediara.

  5) Dupa 24 de ore se va usca. Suprafata ceruita trebuie prelucrata cu ajutorul unei perii fixe (eventual o perie de netezire a baitului) de-a lungul texturii lemnului, respectiv cu un prosop de panza uscat, se va lustrui ulterior.

  Temperatura de prelucrare trebuie sa fie intre 12°C si pana la 18°C. Baitul de ceruit este un produs gata de vopsire (aplicare prin vaporizare), o diluare urmatoare nu este recomandata.

  Rezultat: efect de stralucire matasos.

  Baitul de ceara este in general sensibil la inghet, din acest motiv nu trebuie depozitat la o temperatura mai mica de 12 °C sau prelucrata. Inainte de utilizare, sticla trebuie agitata bine sau amestecata.

  Caracteristicile / Proprietatile baitului de ceara:

  – nerecomandat pentru uz exterior – suprafete afectate de intemperii.
  – nerecomandat in camera umeda – stropi de apa etc.
  – volumul livrarilor privind nuantele de culori este ca si cel al baiturilor de lemn – exceptand culoarea artarului si alb.
  – culorile se pot combina.
  – nuanta de culoare “incolor/neutru” se foloseste si pentru amestecare de culori, respectiv deschiderea nuantelor de culori, precum si pentru renovarea suprafetelor deja ceruite.
  – in cazul rasinoaselor, de ex. molin, pin, apare un efect pozitiv (inele de crestere).

  Curatarea instrumentelor de lucru, dupa utilizare, se face cu apa calda.

  Consum: 250 ml sunt suficienti pentru 1 – 1,5 m² de suprafata – in functie de capacitatea de absorbtie a lemnului.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Fisa tehnica  poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  ALLENDO Wachsbeize – Bait de ceara 250 ml, Culoare: fag

  89,20 lei

  Allendo-bait de ceara este o emulsie lichida de ceara pentru aplicarea transparenta de straturi noi sau de renovare in interior. Nu contine formaldehida, substante reactive biocide si solventi.

  Domenii de aplicare:

  Restaurari, ingrijirea de obiecte antice, prelucrarea lemnului prin rotatie, sculpturi, tavane din lemn, grinzi, lambriuri de lemn etc.

  Prelucrare:

  1) Suprafetele tratate trebuie sa fie curate, uscate, fara praf si fara grasimi.

  2) Este recomandata o slefuire usoara cu hartie abraziva cu granulatie fina.

  3) Praful de slefuire trebuie inlaturat cu pensula uscata sau cu ajutorul unor carpe.

  4) Baitul de ceara trebuie aplicat pe lungimea texturii lemnului in mod suficient – excesul urmand a fi eliminat. In cazul unei aplicari noi, se recomanda o aplicare dubla cu slefuire intermediara.

  5) Dupa 24 de ore se va usca. Suprafata ceruita trebuie prelucrata cu ajutorul unei perii fixe (eventual o perie de netezire a baitului) de-a lungul texturii lemnului, respectiv cu un prosop de panza uscat, se va lustrui ulterior.

  Temperatura de prelucrare trebuie sa fie intre 12°C si pana la 18°C. Baitul de ceruit este un produs gata de vopsire (aplicare prin vaporizare), o diluare urmatoare nu este recomandata.

  Rezultat: efect de stralucire matasos.

  Baitul de ceara este in general sensibil la inghet, din acest motiv nu trebuie depozitat la o temperatura mai mica de 12 °C sau prelucrata. Inainte de utilizare, sticla trebuie agitata bine sau amestecata.

  Caracteristicile / Proprietatile baitului de ceara:

  – nerecomandat pentru uz exterior – suprafete afectate de intemperii.
  – nerecomandat in camera umeda – stropi de apa etc.
  – volumul livrarilor privind nuantele de culori este ca si cel al baiturilor de lemn – exceptand culoarea artarului si alb.
  – culorile se pot combina.
  – nuanta de culoare “incolor/neutru” se foloseste si pentru amestecare de culori, respectiv deschiderea nuantelor de culori, precum si pentru renovarea suprafetelor deja ceruite.
  – in cazul rasinoaselor, de ex. molin, pin, apare un efect pozitiv (inele de crestere).

  Curatarea instrumentelor de lucru, dupa utilizare, se face cu apa calda.

  Consum: 250 ml sunt suficienti pentru 1 – 1,5 m² de suprafata – in functie de capacitatea de absorbtie a lemnului.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Fisa tehnica  poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Aboneaza-te la newsletter

  Va rugam sa cititi Termeni de Utilizare

  Clienti Bindulin