Produse

  Close

  SACKOLIN-F Planenkleber – Adeziv pentru prelate 2 Kg

  278,80 lei

  Adeziv ideal pentru prelate si saci. Calitate dovedita de peste 70 de ani.

  SACKOLIN-F este extraordinar pentru ecrane / panza, panza de navigat, saci, prelate, etc.

  SACKOLIN-F este produs dupa o veche reteta din anul 1942, iar calitatea adezivului este nemodificata.

  SACKOLIN-F  lipeste extraordinar materialele de prelate, panza de sac, pe scurt toate tipurile de materiale si tesaturi pe si una cu alta, in functie de dorinte.

  SACKOLIN-F este in mod special potrivit pentru peticirea de saci, pentru imbunatatirea prelatelor autocamioanelor de transport (iuta).

  SACKOLIN-F nu este sensibil la umiditate si la caldura.

  Utilizare:

  Pe materialele sau tesaturile ce urmeaza a fi lipite se va aplica SACKOLIN-F, iar dupa putin timp de lucrabilitate (aerisire) se vor presa bine una cu alta. A se lasa sa se usuce bine. Cu cat este mai lung timpul de uscare, cu atat mai rezistenta si permanenta va fi si lipirea. Lipirile cu SACKOLIN-F nu se rup si raman elastice. Lipirea cu SACKOLIN-F este impermeabila, permanent elastica si rezistenta la temperaturi situate intre -10°C pana la ca. +70°C.

  Generalitati:

  SACKOLIN-F nu este potrivit pentru materiale plastice moderne sau tesaturi impregnante permanent, pentru tesaturi de fibre cu finisaje speciale (Goretex*, poliester, poliacril precum si microfibre). Nu este potrivit pentru materiale ca PP, PE precum nici pentru teflon. Pentru prelatele de PVC (prelate moderne de autocamioane de transport) recomandam utilizarea produsului BINDU-AK5 Adeziv de PVC.

  Ambalaje posibile: 200 g, 350 g, 630 g, 2 kg, 4,5 kg, 9,2 kg, 23 kg.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Verdünnung für LEIMDUSAN Styropor®-Kleber – Diluant pentru adezivul LEIMDUSAN Styropor 50 ml

  37,30 lei

  Diluant pentru adezivul LEIMDUSAN Styropor. Mareste capacitatea de vopsire a adezivului si face adezivul deja usor intarit din nou folosibil. Este ideal si pentru curatarea instrumentelor de lucru. Inlatura petele de adeziv.

  Informatii pentru consum (indicatie continut conform regulamentului privind detergentii (CE) Nr. 64B/2004:
  – Hidrocarburi C6-C7
  – n-hexan
  – Ciclohexan

  Contine: Hidrocarburi C6 – C7, n-alcani, izoalcani, ciclene, <5% n-hexan, acetat de etil, toluen.

  Lichid si aburi inflamabili. In caz de inghitire si patrundere in caile respiratorii poate deveni mortala. Provoaca iritatii ale pielii. Provoaca iritatii grave ale ochiilor. Poate induce stare de somnolenta si stare de rau. Este otravitor pentru organismele acvatice cu efect de lunga durata.

  Nu trebuie pus la dispozitia copiilor.

  A se feri de caldura / scantei / flacara deschisa / suprafete incinse. Fumatul interzis. A se lua toate masurile necesare impotriva incarcarilor electrostatice. A nu inspira praful / fumul / gazul / ceata / aburii / aerosol. A se evita eliberarea in mediul inconjurator. A se purta manusi de protectie / imbracaminte de protectie / echipament de protectie a ochiilor si a fetei. IN CAZ DE INGHITIRE: Contactati imediat centrul de informare toxicologica sau chemati doctorul. Nu provocati vomitarea. Solicitati imediat sfatul doctorului / solicitati interventia doctorului. Daca este necesar sfatul doctorului, pregatiti ambalajul sau eticheta de inscriptionare. IN CAZ DE INSPIRARE: Persoana afectata trebuie dusa imediat la aer curat si stabilizata intr-o pozitie de linistire, care sa ajute si sa favorizeze respiratia. IN CAZ DE CONTACT CU PIELEA: A se spala cu mult sapun si cu apa. A se pastra intr-un loc bine aerisit. A se pastra in loc racoros. Continutul / recipientul trebuie reciclat la societatea autorizata pentru reciclare sau transportat la locul de colectare comuna a deseurilor.

  Nu are voie sa fie folosit ca substanta de initiere a focului, combustibil, de incalzire sau de ungere! Chiar si o mica inghititura din acest lichid poate duce la leziuni ale plamanilor ce pot pune viata in pericol.

  Ambalaje posibile: 50 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Haftgrundierung für Silikon – Grund de contact produse pe baza siliconica 2,5 L

  2.393,80 lei

  Silicon – amorsa aderenta – efect Floare de Lotus.

  Amorsa de aderenta pe baza de silicon / grund aderent este un agent de aderenta pe baza de silicon pentru a imbunatati aderenta materialelor de etansare si adezivilor pe baza de silicon, chiar si a celor pe baza de baza de acid acetic.
                                 

  Cu efect de consolidare pentru suprafetele poroase si absorbante.

  In cazul materialului de tip marmura, contactul cu silicon adeziv pe baza de acid acetic poate duce la aparitia de pete mult prea inestetice, de aceea noi recomandam tratarea prealabila cu Amorsa de aderenta pe baza de silicon / grund aderent. In cazul metalelor corozive se recomanda aplicarea unui strat de grund, deoarece, in caz contrar, acestea vor fi atacate de acidul acetic continut in silicon, iar aderenta unui material de etansare pe baza de silicon poate sa fie astfel pierduta.

  Pregatire:

  Substratul trebuie curatat in mod mecanic. Siliconul mai vechi inca aderent si intact trebuie inlaturat. De asemenea trebuie inlaturate straturi vechi de vopsea, stropi de vopsea si materialele de etansare precum mortarul sau cimentul.

  SFAT: Este valabil mereu urmatorul principiu: Cat de lat trebuie sa fie un rost de silicon, tot atat de gros trebuie sa fie stratul de silicon aplicat. Doar daca exista destul material de etansare in rost, siliconul poate compensa astfel diferente de temperatura sau deplasari. In caz contrat pot aparea fisuri in silicon.

  In continuare se poate curata cu ajutorul unui mijloc de curatenie nerehidratabil (de ex. cu Acetona, art.nr.AC500 sau Spirt 99%, art.nr.SPIR500). Suprafetele netede precum inoxul, sticla, email, cauciuc si altele trebuie tratate in prealabil.

  Substratul trebuie sa fie curat, uscat, fara grasimi si praf, sa fie rezistent si solid, chiar daca stratul de grund de aderenta pentru silicon are un efect de consolidare.

  Consum: 1 litru este suficient pentru ca. 3 -5 m² (in functie de capacitatea de absorbtie a substratului).

  Aplicare: Pentru prelucrare folositi o perie/pensula din par natural.

  Timp de aerisire: ca. 30 de minute.

  Curatenie: Instrumentele trebuie curatate imediat dupa folosire cu ajutorul unui mijloc de curatare de pensule/perii, diluant de rasini sintetice sau in caz necesar cu nitro-diluant.

  Observatii: Nu este potrivit pentru utilizare ca si strat de grund sau material deacoperire intermediar pentru aplicarea unei vopsele, unui lac, adezivi sau alte materiale de etansare.

  Amorsa de aderenta pe baza de silicon / grund aderent este parte a unui material de etansare sau lipire pe baza de silicon din doua componente si nu are voie sa fie folosit in dispozitive de pulverizare. Nu are voie sa fie folosit ca substanta de aprindere, combustibil, de incalzire sau de ungere!

  Amorsa de aderenta pe baza de silicon / grund aderent nu detine autorizatie pentru a putea fi folosit in industria alimentara. A nu se trata obiecte ce pot ajunge in contact direct cu alimente.

  Termen de valabilitate: 6 luni de la data cumpararii recipientului; depozitarea se va face la rece.

  Contine: C7 – C10, izoalcani, tetrabutanolat de titan         

  Lichid si aburi inflamabili. In caz de inghitire sau patrundere in caile respiratorii  poate deveni mortal. Provoaca iritatii ale pileii. Provoaca leziuni grave ale ochiilor. Poate induce stare de somnolenta sau de rau. Probabil poate dauna copilului aflat in pantecele mamei.
  Este otravitor pentru organismele acvatice, cu efect de lunga durata.

  A nu se lasa la indemana copiilor.

  A se feri de caldura / scantei / flacara deschisa precum si alte tipuri de surse se aprindere. Fumatul interzis. A se utiliza doar in aer liber sau in camere bine aerisite. A se purta manusi de protectie / imbracaminte de protectie / echipament de protectie a ochiilor si a fetei.

  IN CAZ DE INGHITIRE: Solicitati imediat sfatul doctorului / solicitati interventia doctorului. Daca este necesar sfatul doctorului, pregatiti ambalajul sau eticheta de inscriptionare. IN CAZ DE CONTACT CU PIELEA: A se spala cu multa apa si sapun. IN CAZ DE INSPIRARE: Persoana afectata trebuie dusa imediat la aer curat si stabilizata intr-o pozitie de linistire, care sa ajute si sa favorizeze respiratia. IN CAZ DE CONTACT CU OCHII: Clatiti cu grija timp de cateva minute cu apa. Eventualele lentile de contact existente trebuie inlaturate, daca este posibil. A se clati in continuare. Informati imediat centrul de informare toxicologica sau doctorul. IN CAZUL APARITIEI STARII DE RAU: Contactati centrul de informare toxicologica sau doctorul. IN CAZUL IRITARII PIELII: Solicitati imediat sfatul doctorului / solicitati interventia doctorului. Recipientii trebuie sa fie tinuti bine inchisi, in mod ermetic. A se evita eliberarea in mediul inconjurator. Cantitatile varsate trebuie colectate. A se depozita intr-un loc bine aerisit. A se pastra la rece. Continutul / recipientul trebuie reciclat conform regulamentelor locale / regionale / nationale / internationale. Daca o substanta contine intr-un anumit procent acest amestec, rezulta ca o parte a aceteia sau mai multe parti ar prezenta riscuri necunoscute in cazul infiltrarii in ape curgatoare: 6,7.

  Ambalaje posibile: 50 ml, 125 ml, 250 ml, 750 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Waschbenzin – Benzina de curatat 5 L

  249,30 lei

  Mijloc de curatare volatil de calitate ridicata usor rehidratabil.

  Este ideala pentru curatarea sculelor si echipamentelor de munca. Inlatura murdaria, resturile de grasime  de pe metal, piatra, gresie sau faianta, materiale plastice si textile.

  Este ideal a se testa in locuri nevizibile pentru a verifica compatibilitatea.

  Informatii pentru consum (indicatie continut conform Regulamentului privind detergentii (CE) Nr. 64B/2004:  – > 30% hidrocarburi alifatice).

  Contine: Hidrocarburi C7 – C9, n-alcani, izoalcani, ciclene.

  Lichid si aburi inflamabili. Provoaca iritatii grave ale ochilor. In caz de inghitire si patrundere in caile respiratorii poate fi mortal. Poate induce stare de somnolenta si de rau. Este otravitor pentru organismele acvatice cu efect de lunga durata. Nu trebuie pus la dispozitia copiilor.

  A se feri de caldura / scantei / flacara deschisa / suprafete incinse. Fumatul interzis. Recipientii trebuie tinuti inchisi ermetic. Recipientii si instalatiile ce trebuie umplute trebuie conectati la priza de pamant.A se lua toate masurile corespunzatoare impotriva incarcarilor electrostatice. A se evita eliberarea in mediul inconjurator. A se purta manusi de protectie / imbracaminte de protectie / echipamente de protectie a ochilor si a fetei.
  IN CAZ DE INGHITIRE: Nu provocati vomitarea. Contactati imediat centrul de informare toxicologica sau chemati doctorul. Solicitati imediat sfatul doctorului / solicitati interventia doctorului. Daca este necesar sfatul doctorului, pregatiti ambalajul sau eticheta de inscriptionare. IN CAZ DE CONTACT CU PIELEA (sau cu parul): Toate piesele de imbracaminte contaminate trebuie dezbracate imediat. Pielea trebuie spalata cu apa / facut dus.  IN CAZ DE INSPIRARE: Persoana afectata trebuie dusa imediat la aer curat si stabilizata intr-o pozitie de linistire, care sa ajute si sa favorizeze respiratia. A se pastra in loc de depozitare bine aerisit. Ase pastra la loc racoros.

  Nu are voie sa fie folosit ca substanta de initiere a focului, combustibil, de incalzire sau de ungere! Chiar si o mica inghititura din acest lichid poate duce la leziuni ale plamanilor ce pot pune viata in pericol.

  La contact repetat poate duce la uscarea sau craparea pielii.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  BINDAN-D4 – Adeziv D4 monocomponent 10 Kg Canistra

  797,50 lei

  Adeziv  D4 monocomponent cu rezistenta foarte ridicata la exterior conform DIN EN 204.

  BINDAN-D4  este un adeziv din rasina sintetica pura, fara mijloc de intindere, fara materiale de umplutura, fara diluant si fara adaos de formaldehida. Proprietatea de calitate D4 este atinsa prin rasiniile sintetice de calitate foarte ridicata, precum si prin folosirea de grupe reactive. Stabilitatea si rezistenta la caldura sunt aproximativ la fel ca la adezivii poliuretanici.

  BINDAN-D4  se poate folosi la lipiri de lemn de toate felurile. Rosturile de adeziv se usuca in mod transparent pana la culoarea alb laptoasa si sunt garantate impotriva mucegaiului si impermeabile.  Din cauza imbinarilor de adeziv solide se poate slefui foarte bine.

  BINDAN-D4  este ideal:
  1) in exterior, aflat sub influente climatice puternice:  la ferestre; canturi ale ferestrelor, ramele usilor exterioare cu lazura sau strat de vopsea de culoare  inchisa, la constructia de obloane / rulouri, la scari, etc.
  2) in interior, aflat sub oscilatii climatice extreme: la cabine de dus, mobila de refrigerare, instalatii de dozatoare, etc.
  Prezinta o aderenta foarte buna pe ciment pentru placile de PAL si placile de gips/var.

  BINDAN-D4 corespunde cerintelor normei privind mobilier si jucarii pentru copii EN 71-3+A1 2014-11.

  Rezistenta medie la rupere  conform DIN 68 602/EN 204 este 1000 kg/cm².

  Observatii de prelucrare

  1)Temperatura minima de prelucrare:  +10 °C, ideal + 20 °C

  2) Umiditatea relativa a aerului:  ideal 55 %

  3)Umiditatea lemnului: maxim 15 %, ideal 8 – 12 %

  4)Timp de deschidere  la ca. 20 °C:  ca. 8 – 10 Min.

  5)Presiune de presare: 5 – 10 kg/cm ² la lemn moale,  8 – 12 kg/cm² la lemn tare

  6)Temperatura de presare:  + 10 °C pana la  + 70 °C, ideal + 50 °C

  7)Consum:  100-250 g/m², in functie de absortia materialului

  In general se recomanda  aplicarea unui strat pe ambele parti. La lipiri de lemn tare (de ex. stejar, fag, frasin  si la copaci exotici) acest aspect fiind neaparat necesar.  Este valabil principiul: La lemn moale strat mai gros, la lemn tare se aplica un strat mai subtire. Aplicarea stratului de adeziv trebuie insa sa fie  pe intreaga suprafata si acoperitor.

  Ajustare dozaj la  – 0,1, nu detine proprietare caracteristica de umplere a imbinarilor.
  Valoarea ph-ului: ca. 3-3,5.
  Viscozitate: ca. 5500-7000 mPas – valorile depinzand de loturile de produs.
  La lemne tari (stejar, fag, frasin si multi copaci exotici) se recomanda ca dupa aplicarea adezivului, sa se astepte un timp de 3 minute, astfel incat adezivul sa aibe suficient timp sa patrunda in suprafata lemnului.

  Noi recomandam respectarea urmatoarelor termene minime de presare:
  Lipiri de lemn masiv:
  la 20 °C peste 20 de minute; la 50 – 60 °C peste 15 minute
  Lipiri de rosturi de imbinare:
  la 20 °C peste 18 de minute; la 50 – 60 °C peste 10 minute
  Placi din material plastic, placaj, si placi de tamplarie
  la 20 °C peste 30 de minute; la 50 – 60 °C peste 12 minute
  Daca lemnele nu sunt detensionate, la o umiditate mare a lemnului sau o capacitate redusa de absorbtie a piesei fabricate, se recomanda ca timpii de presare sa fie cel putin dublati.

  Prelucrare ulterioara:
  O prelucrare ulterioara (aplicarea de strat de grund natural, impregnarea lemnului, lacuire si altele) trebuie realizata doar dupa intarirea completa a imbinarilor adezivului, cel mai repede dupa 5 zile.

  Termen de valabilitate:
  8 luni de la data cumpararii recipientului, la depozitare la temperaturi aflate intre +10 – +20 °C.

  6 luni la depozitare la temperaturi aflate intre +15 – +20 °C.

  3 luni la depozitare la temperaturi aflate intre +20 – +25 °C.

  2 luni la depozitare la temperaturi aflate intre +25 – +30 °C.

  BINDAN-D4 trebuie protejat impotriva inghetului. In cazul aparitiei inghetului acesta nu mai trebuie folosit.  Restul de cantitate trebuie reciclat ca si deseu special (numar de inregistrare deseu: 57303).
  Este de asemenea importanta evitarea oricaror curenti de aer, deoarece asa timpul de expunere deschisa a adezivului se scurteaza in mod considerabil.

  Informatii suplimentare:
  Rezistent la caldura WATT 91: eph Dresda,
  Nr. 269381-2 din data de 07.01.02, valoare medie: 8,3 N/mm²
  Autorizat pentru utilizarea in productia de jucarii de copii, conform
  EN 71/3, certificat inspectie tehnica realizata TÜV Thüringen din data de 23.04.02.
  Daca adezivul de foloseste in echipamente de aplicare a adezivului dependente de presiune, la timpi lungi de pauza (peste 5 zile) furtunele si duzele trebuie spalate, deoarece exista pericolul de ingrosare.
  Ca la toti adezivii albi PVA pot aparea probleme sub influente puternice ale caldurii atunci cand adezivul este folosit la umpluturi de usi si la dublari ale usilor exterioare si obloanelor (deschiderea imbinarii prin tensionarea lemnului). Aici recomandam folosirea adezivului poliuretanic (BINDAN-PU) sau a adezivului din 2 componente rezistent la temperatura: adeziv izocianat (BINDAN-EPI).

  Observatie:

  Pentru imbinarile cu adeziv, fara protectie continua a suprafetei expuse in aer liber la intemperii , este valabila norma de aplicare conform BFU 100 G, cu vechiul nume: AW 100, unde conform DIN 68705 – partea 3/3, este autorizata exclusiv doar folosirea de rasina de rezorcina (BINDAN-CIN).

  Ambalaje posibile: 280 g, 500 g, 570 g, 800 g, 1000 g, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg, 120 kg, 150 kg, 220 kg, 1000 kg, 1120 kg.

  Fisa tehnica si Declaratia de Conformitate pentru jucarii conform Normei DIN EN 71-3+A1 2014-11 pot fi disponibile la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  BINDAN-BR Brandschutzleim – Adeziv antifoc – ignifug 10 Kg Galeata

  860,60 lei

  BINDAN-BR este o substanta de dispersie apaoasa fara umplutura de polivinil, neinflamabila, impermeabila incadrata in grupa de solicitare D3 conform DIN EN 204 (B3 conform DIN 68602).

  BINDAN-BR este potrivit in mod excelent pentru lipirile de montaj, care sunt supuse unei umiditati ridicate a aerului.

  BINDAN-BR se usuca in mod transparent.

  BINDAN-BR are un comportament foarte rapid la rece si la cald si o rezistenta foarte buna  ≥ 7,2 N / mm², conform DIN EN 14257 (WATT 91).

  BINDAN-BR obtine o rezistenta finala foarte ridicata la timpi scurti de presare, in special sub influenta caldurii.

  BINDAN-BR corespunde cerintelor normei privind mobilier si jucarii pentru copii EN 71-3+A1 2014-11.

  Rezistenta  medie de rupere, conform DIN 68 602 / EN 204 este  800 kg/cm².

  BINDAN-BR este ideal:
  • pentru lipirea la rece si la cald de placi de HPL, furnir, folii laminate si de harite pe materiale de lemn cu liant de ciment
  • pentru laminarea termica a placilor de HPL precum si a placilor de CPL in prese de tratament pe scurt.
  • pentru lipiri de montaj, imbinari, suprafete si corpuri
  • pentru lipirea de placi de PAL si lemne de esenta moale in proces de imbinatii de scanduri si imbinari de tip bloc, precum si la lipirea de lemne de esenta tare (teste prealabile sunt necesare).

  BINDAN-BR este potrivit in mod special pentru:
  • lipirea pe Masterboard, Supalux, Cape Marine Board

  BINDAN-BR corespunde cerintelor privind inflamabilitatea dificila si etanseitatea la fum, precum si privind toxicitatea (conform IMO FTP Code partea 2 si 5).

  Indeplinirea acestei cerinte este atinsa doar daca cantitatea aplicata nu depaseste 150 g/m² , iar adezivul se utilizeaza fara un adaos de intaritor.

  Observatii de prelucrare:

  BINDAN-BR Adezivul antifoc, ignifug, trebuie amestecat bine cu ajutorul unei scule curate inainte de utilizare. Suprafetele ce urmeaza a fi lipite trebuie sa se potriveasca perfect una cu alta, sa fie uscate, curate (fara grasimi) si fara praf; respectiv se pot degresa cu Bindulin Acetona, art.nr.AC. La lemnele cu continut de rasina (lemne exotice), degresarea este obligatorie.

  – Temperatura materialului, adezivului si a camerei: cca.  + 18 – + 22 °C
  – Temperatura minima a peliculei de adeziv: cca. + 6 °C
  – Densitate:  cca.  1,02 – 1,10 g/cm³
  – Umiditatea lemnului
  – la utilizare in interior:   cca.   7 – 11 %
  – la utilizare in exterior:  cca.  11 – 14 %

  – Consum
  – la lucrari de furnir: 120 – 150 g/m²
  – la lipiri de suprafete:  80 – 150 g/m²
  –  la laminare termica: 50 – 80 g/m²
  – la lipiri de montaj:  100 – 150 g/m²

  – Timp de deschidere/expunere:

  • la 65 % umiditate relativa a aerului: ca. 2 – 12 Min
  • la o aplicare pe ambele parti si o cantitate totala aplicata de 150 g/m² (in functie de cantitatea de aplicare si conditiile de prelucrare).

  Timpul de deschidere/expunere ar trebui folosit dupa posibilitati. Indicatorul privind timpul de deschidere/expunere este atunci cand adezivul incepe sa devina sticlos la colturi si margini – atunci trebuie sa fie facuta imediat consolidarea.

  – Presiunea de presare:
  La materiale netensionate (in functie de utilizare): ca.    0,2 – 1,2 N/mm²

  Timpi minimi de presare la materiale diverse:

    la 20 °C: la 50 °C: la 70 °C:
  Lemn tare 30 Min. 15 Min. 6 Min.
  Lemn moale 15 Min. 7 Min, 5 Min.
  HPL 40 Min. 7 Min. 4 Min.
  Furnir 20 Min. 5 Min. 1 Min.
  Lipiri de montaj 8 Min.
  Lipirea de scanduri si blocuri de constructii 20 Min.


  Timpul de presare pentru o lipire de rezistenta maxima: 2 ore.
  Rezistenta finala este atinsa dupa 24 de ore.

  Proprietati tehnice:

  – Material: substanta de dispersie apaoasa de polivinil
  – Viscozitate: cca.  11.000 – 13.000 mPa.s
  – Continut de materiale solide: cca. 50 %
  – MFT (punct alb):cca. + 6 °C
  – Curatare: cu apa calda

  Observatii de utilizare:
  Compatibilitatea produsului BINDAN-BR cu alte sisteme de adezivi trebuie verificata.

  Temperatura materialului si adezivului trebuie masurate daca este cazul. Trebuie tinut cont si de timpul de deschidere/expunere. Trebuie verificate si conditiile de la fata locului; trebuie executate teste si incercari proprii. Piesele sunt imbinate in cursul timpului de deschidere/expunere si presate atata timp pana cand este atinsa rezistenta initiala necesara, suficienta incat piesa fabricata sa poata fi dezlipita.

  Rezistenta la apa rece D3 conform DIN EN 204 este atinsa dupa 7 – 10 zile depozitare la peste 15 °C. Abaterile de la conditiile corecte de munca pot duce la lipiri defectuoase.

  Modificari de culoare:

  De regula, utilizarea produsului BINDAN-BR nu duce la modificari de culoare. Deoarece materialele de continut ale lemnului pot fi diferite, pot aparea in cazuri unice modificari de culoare neprevazute, daca de exemplu, fier cu acid tanic conduce la modificarea culorii lemnului. Aceasta posibilitate ar trebui exclusa prin efectuarea de incercari si teste prealabile.

  Aplicare si scule/instrumente de aplicare:

  BINDAN-BR se aplica cu instrumentele standard obisnuite pe una sau pe ambele parti, in functie de scopul utilizarii. Doar la lucrari de furnituire se va aplica pe o singura parte, furnirul se va pozitiona atat de mult timp pana cand adezivul este inca alb si lipicios. La straturi de suprafata foarte absorbante si in cazul lipirilor de montaj si de blocuri de constructii o aplicare pe ambele parti este obligatorie (60 pana la 100 g/m² pe fiecare parte),  iar timpul de deschidere/expunere trebuie respectat.

  Cantitatea aplicata depinde foarte puternic de caracteristica privind capacitatea de absorbtie a straturilor superioare de suprafata. Adezivul trebuie aplicat in mod uniform si nu trebuie prelucrat la o temperatura mai mica de + 10 °C (material si camera).

  Alte observatii importante:

  Toti factorii implicati in procesul de lipire: temperatura utensilelor / instrumentelor, temperatura lemnului, a adezivului si a mediului inconjurator, nu trebuie sa aibe temperaturi diferite cu mai mult de 2 °C una fata de alta.

  Utensilele  si echipamentele de munca trebuie sa fie curatate cu apa calda inainte de uscare.

  Transport si depozitare:

  BINDAN-BR trebuie transportat fara existenta inghetului si fara a fi expus direct la razele soarelui.

  Conditiile optime de depozitare, la intuneric si permanent la o temperatura de 17 °C.

  Depozitarea la peste 25 °C modifica viscozitatea produsului. Capacitatea de curgere din containere este diminuata.

  Termen de valabilitate: 12 luni la o temperatura de  + 15 °C pana la 25 °C depozitat in recipientul original.

  A se depozita neaparat in mod manevrabil, marfa mai veche ar trebui folosita mai intai. Recipientii originali trebuie pastrati inchisi pana la utilizare.  A nu se amesteca cu alti adezivi si nici cu alte loturi ale produsului BINDAN-BR – Adeziv antifoc, ignifug.

  Ambalaje posibile: 500 g, 800 g, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg, 120 kg, 150 kg, 220 kg, 1000 kg, 112o kg.

  Fisa tehnica si Declaratia de Conformitate pentru jucarii conform Normei DIN EN 71-3+A1 2014-11 pot fi disponibile la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  BINDAN-30 Adeziv de lemn cu ca. 30 minute timp de intarire, uscare 800 g

  122,50 lei

  Adeziv de lemn cu ca. 30 minute timp de intarire, uscare. Adeziv B2, conform normei DIN 68 602 / EN 204.

  BINDAN-30 este un adeziv necompletabil din rasina sintetica de calitate inalta, fara mijloc de intindere, si fara adaos de formaldehida.

  BINDAN-30 este recomandat pentru reparatii si restaurare la lipiri de lemn de toate felurile pentru interior, in special acolo unde, din cauza procesului de munca, este necesar un timp foarte mare de intarire, uscare. Imbinarile de adeziv se usuca transparent si sunt garantat fara mucegai si rezistent la umiditate.

  Rezistenta medie de rupere, conform DIN 68 602 / EN 204 este  166 kg/cm².

  BINDAN – 30 este ideal pentru:
  · Constructii de trepte
  · Lipiri in straturi
  · Lucrari cu furnir pe suprafete mari. BINDAN-30 contine mijloc de intindere ingrosabil, de aceea la furnir foarte poros trebuie tinut cont de grosimea suficienta a furnirului impotriva spargerii/descompunerii.
  · Lipirea de placi si straturi de materiale presate

  Nu este potrivit pentru utilizarea la ferestre si usi exterioare (grupa de solicitare B3) precum si la mobila amplasata in camere umede (grupa de solicitare B4) si la dublarea de casete pe usile exterioare (grupa de solicitare 100 G, fosta AW 100). Nu ofera aderenta pentru materiale plastifiante precum PVS, teflon si ABS.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura minima de prelucrare: +10 °C, ideal + 20 °C

  2) Umiditatea relativa a aerului: ideal 60 %

  3) Umiditatea lemnului:    maxim 14 %, ideal 8 – 12 %

  4) Timp de deschidere  la ca. 20 °C:   ca. 30 Min. la + 20 °C, 65 % umiditate relativa a aerului si ca. 0,5 mm grosime a stratului de adeziv  ( la o temperatura mai ridicata a mediului inconjurator sau expunere directa la razele soarelui  precum si la o suprafata a piesei fabricate foarte absorbante sau in cazul unui strat foarte subtire de adeziv timpul este considerabil mai scurt!)

  5) Presiune de presare:   2 – 4 kg/cm²

  6) Temperatura de presare:  + 10 °C pana la  + 80 °C, ideal + 60 °C, la temperaturi de presare > 60 °C este necesara o noua racire inainte de deconectare.

  7) Se recomanda utilizarea de lemn fara distorsiuni

  8) Ajustare dozaj la  – 0,1

  9) Aplicarea adezivului  Unilateral pe suprafata piesei fabricate mai putin absorbante. In cazul lipirilor de lemn tare (de ex. stejar, fag, frasin  si la copaci exotici) se recomanda aplicarea unui strat dublu de adeziv.
  Este valabil principiul: La lemn moale strat mai gros, la lemn tare se aplica un strat mai subtire.
  Aplicarea stratului de adeziv trebuie insa sa fie pe intreaga suprafata si acoperitor.

  Consum: 240 – 300 g/m², in functie de absortia suprafetei.

  Prelucrare ulterioara:
  O prelucrare ulterioara (aplicarea de strat de grund natural, impregnarea lemnului, lacuire si altele) trebuie realizata doar dupa intarirea completa a imbinarilor adezivului, dupa 3 zile, tratarea cu baituri pe baza de apa se poate face cel mai repede dupa 5 zile.

  Timpul de presare:
  Timpul de presare depinde detemperatura, umiditatea aerului, tipul de lemn, grosimea stratului aplicat de clei si in special de umiditatea lemnului. Adaugarea caldurii scurteaza timpul de lipire, racirea in schimb va prelungi procesul de lipire. Daca lemnele nu sunt detensionate, la o umiditate ridicata sau la o absorbtie redusa a pieselor de lipit, in cazul unei temperaturi reduse de presare, se recomanda ca timpii de presare sa fie cel putin dublati.

  Noi recomandam respectarea urmatoarelor termene minime de presare:

  Lipiri de lemn masiv
  Temperatura la                                                     10⁰         20⁰         50⁰ – 60⁰              80⁰
  imbinarea adezivului in °C
  Timpul de presare in min.                                  80           40               25                       10

  Lipiri de rosturi de imbinare

  Temperatura la                                                     10⁰         20⁰         50⁰ – 60⁰              80
  imbinarea adezivului in °C
  Timpul de presare in min.                                  50           30               20                      6

  Lipirea de lemn al copaciilor exotici:
  Copacii exotici au deseori o umiditate foarte ridicata si un continut mare de grasime si rasina. Noi recomandam ca lipirea sa nu se faca imediat dupa rinduire sau despicare, ci sa se astepte un timp minim de 24 – 48 ore, astfel incat in zona de imbinare a adezivului sa se inregistreze o umiditate redusa a lemnului. La un continut ridicat de rasina (de ex. si la zada/larice/crin) se poate obtine o forta finala de aderenta sporita daca partile ce urmeaza a fi lipite sunt frecate in prealabil cu carpe inmuiate in spirt sau acetona. (A nu se folosi diluant pentru aceasta operatiune!)

  Generalitati:

  La prelucrare, trebuie tinut cont in mod special de toti factorii care participa la procesul de lipire:
  1. Scule / aparate (masini, menghine, instalatii de fixare si altele)
  2. Material
  3. Clei
  4. Aerul din incapere

  Temperatura trebuie pastrata constanta, in caz contrar va avea loc o compensare continua a temperaturii, care va prelungi timpul de intarire iar in cazul de diferente mari in zone diferite de temperatura , formarea completa a peliculei de adeziv este impiedicata. Favorabil este un interval de temperatura de + 15 °C pana la + 20 °C, si anume pentru fiecare factor in parte.
  Lemnul, care este adus din magazii reci sau din depozite in aer liber, trebuie aclimatizat. Indiferent de temperatura de inceput, lemnul rece ar trebui depozitat in camere incalzite pana la doua saptamani.
  In adancime, 1 cm de lemn necesita 1 zi pentru ca sa se incalzeasca cu 1 °C. Aclimatizarea insuficienta este cauza principala a lipirolor defectuoase  in anotimpul rece.

  BINDAN-30  trebuie depozitat mai bine pe bancul de lucru, nu pe podeaua rece.
  BINDAN-30 trebuie protejat impotriva inghetului. In cazul aparitiei inghetului acesta nu mai trebuie folosit.  Restul de cantitate trebuie reciclat ca si deseu special (numar de inregistrare deseu: 57303).

  Este de asemenea importanta evitarea oricaror curenti de aer, deoarece asa timpul de expunere deschisa a adezivului se scurteaza in mod considerabil.

  Termen de valabilitate:  12 luni de la data cumpararii recipientului  la o depozitare intre 5 – 25 °C.

  Ambalaje posibile: 500 g, 800 g, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg, 120 kg, 150 kg, 220 kg, 1000 kg, 1120 kg.

  Fisa tehnica poate fi pusa la dispozitie la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  ALLENDO Holzbeize – Bait de lemn 5 L, Culoare: palisandru

  561,60 lei

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN este un colorant netoxic, de calitate superioara recomandate pentru restaurare si vopsirea lemnului prin metoda fizica, rezistent la zgarieturi, fara diluant si fara adaos de formaldehida,  pur ecologic.

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN este livrat ca baituri negative. Elementele de lemn mai moi, poroase ale lemnului tanar deschis la culoare – partea care se afla intre inelele vizibila care indica varsta lemnului – vor fi, din cauza capacitatii lor de absorbite mai ridicate, mai puternic vopsite si evidentiate.

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN sunt solubile in apa, ele sunt compuse dintr-un amestec de coloranti solubili in apa, foarte rezistenti la lumina. Baiturile se pot amesteca unul cu altul si pot fi aplicate atat pe lemn moale, cat si pe lemn tare.

  Observatii de prelucrare/utilizare


  1) Pregatirea prealabila:   Inainte de aplicarea baiturilor, lemnul trebuie bine curatat si slefuit (hartie abraziva de granulatie 120 – 150). Praful  de slefuire trebuie inlaturat complet din porii suprafetei de lemn cu ajutorul unei perii. Lemnele cu continut ridicat de rasini (molid, pin si altele) trebuie tratate cu Bindulin Spiritus, art.nr.SPIR, pentru a se inlatura rasina.

  Pregatirea prealabila ideala: Lemnul ce urmeaza a fi baituit este mai intai uat, astfel incat fibrele de lemn sa absoarba apa, apoi este slefuit neted si suprafata este egalizata. Astfel, se evita  eventuala indoire a lemnului.


  2) Aplicarea baitului: Baiturile de lemn se aplica prin vaporizare (are capacitate de aplicare tip airless), scufundare, cu pensula sau buretele in mod suficient si cat se poate de uniform. Se lasa putin sa patrunda in lemn, apoi surplusul de bait este inlaturat cu o carpa sau cu un burete, urmand apoi sa fie intins usor cu pensula pe lungimea fibrelor de lemn. Pe suprafetele verticale trebuie aplicat mereu de jos in sus, astfel incat baiturile sa nu curga in siroaie subtiri si astfel sa lase dungi vizibile evindente.

  3) Timp de uscare: Depinde de temperatura mediului inconjurator si de umiditatea lemnului. Baiturile necesita la temperatura camerei un timp de dezvoltare si de uscare de pana la 24 de ore – in mediu uscat, fara praf ca. 8 ore. Doar dupa ca. 24 de ore se atinge nuanta de culoare finala.

  4) Prelucrare ulterioara:   Dupa uscare, se va slefui usor cu hartie abraziva fina sau cu lana fina de otel . Apoi se poate matui, lacui sau cerui.

  5) Consum:  Depinde de capacitatea de absorbite a lemnului si de intensitatea culorii dorite (cantitate de bait aplicata).

  – aplicare cu pensula 1 L se recomanda pentru aprox. 5-7 mp (ca.140-200 ml/m²)

    – aplicare cu pulverizator 1 L se recomanda pentru aprox. 6-12 mp (ca.80-120 ml/m²)

  Nuante de culori:

  Nuanta de culoare depinde de tipul de lemn, culoarea proprie si de prelucrarea prealabila a lemnului, de slefuire, de cantitatea aplicata si de stratul final de finisare.

  Tipurile diferite de lemn, furnir si continutul de rasini ureice pot duce la diferente mari fata de nuanta de culoare dorita.

  Pentru a recunoaste posibile diferente/abateri de culoare, care nu pot fi influentate de catre producator, este necesara efectuarea unei proba de baiture inainte de fiecare aplicare de bait pe suprafata de lemn.

  Generalitari:
  1) Inainte de folosire, agitati si amestecati bine continutul.

  2) Restul de cantitate folosita nu trebuie turnat inapoi in recipientul original.

  3) A nu se folosi vase metalice sau utilaje/scule de munca inoxidabile.

  4) Daca se vor folosi baituri din mai multe recipiente individuale, acestea ar trebui amestecate inainte de prelucrare.

  Termen de valabilitate:  24 luni  de la data cumpararii recipientului.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Aboneaza-te la newsletter

  Va rugam sa cititi Termeni de Utilizare

  Clienti Bindulin