Produse

  Close

  5-Min.-Epoxy-Kleber – Epoxy Adeziv profesional 5 minute 20 g

  83,30 lei

  EPX – 5 (Adeziv – EPOXY) este un adeziv profesional pe baza de rasina epoxidica din doua componente, care se intareste foarte rapid. Adezivul nu contine solventi si nici adaos de formaldehida.

  EPX – 5 (Adeziv – EPOXY) se caracterizeaza prin forta de aderenta foarte buna la materialele solide. Pentru „sudarea chimica“ a metalelor si a metalelor colorate si nobile, a materialelor din plastic dur, portelan, sticla, beton, marfuri din argila si din lemn.

  Intarirea are loc prin reactia chimica a celor doua componente (rasina epoxidica si poliamina). Rosturile intarite de adeziv sunt rezistente impotriva benzinei, acizilor diluati, uleiurilor, apei si alcoolului, putand fi astfel folosit si in mediul exterior, aflat sub influenta conditiilor climaterice. Rostul de adeziv se intareste in mod semitransparent, este elastic si rezistent la socuri. Amestecul de intaritor si rasina nu se contracta si astfel se poate folosi si pentru egalizarea si umplerea neregularitatilor si a crapaturilor suprafetelor.

  Nu este potrivit pentru utilizarea la materiale ca nailon, teflon, polipropilena PPE , polietilena PTE, silicon si alte materiale plastice plastifiante. Se poate folosi in cazul materialelor plastifiante doar in anumite conditii. Incercarile prealabile de proba sunt neaparat necesare!         

                                   Puteri de aderenta la 20 °C si la diferite tipuri de materiale.

  Metale Rezistenta la rupere in kg/cm² Materiale plastice           Lemn Rezistenta la rupere in kg/cm²
  Fier – Fier 190 Bachelita – Bachelita 61
  Cupru – Cupru 140 ABS – ABS 10
  Alama -Alama 160 PVC dur – PVC dur 13
  Otel – Otel 230 Acril – Acril 15
  Aluminiu – Aluminiu 80 Cires – Cires 90

                                                                         Observatii de prelucrare

  1)Temperatura minima de prelucrare:    + 5 °C

  2) Suprafetele ce urmeaza sa fie lipite trebuie sa nu prezinte praf, ulei, rugina, murdarie si sa fie uscate. Cel mai bine, suprafetele metalelor ar trebui sa fie degresate. Se recomanda a nu se folosi acetona sau spirt, solutie de curatat pensula, deoarece acestea sunt rehidratabile! Prin inasprirea suprafetei cu ajutorul unei hartii abrazive de granulatie fina se poate obtine o suprafata mai mare de aderenta, marind astfel puterea de lipire.

  3) Se amesteca adezivul si intaritorul in proportie de 1:1, adica aceeasi lungime si aceeasi grosime se vor presa din tubul de adeziv si din cel de intaritor, urmand apoi ca acestea sa se amestece impreuna.

  4) Dupa aplicarea amestecului astfel obtinut, cele doua piese de lipit se vor pune impreuna si se va pastra aceasta pozitie timp de cateva minute – daca este posibil fixarea celor doua piese sa se faca sub presare-.

  5) Cantitatea de adeziv in surplus se va inlatura imediat.

  6) Adezivul inca neintarit se poate curata de pe haine sau scule cu ajutorul benzinei.

  7) Tuburile de adeziv si intaritor se vor inchide dupa utilizare.

  Atentie: Nu confundati capacele de insurubare ale tuburilor!

  Timp de prelucrare / Intarire

   

  Raport de amestecare Temperatura Timp de prelucrare Timp de lipire Intarit complet dupa
  Intaritor : Rasina 5 °C 15 minute 15 minute  > 24 ore
  1 : 1 20 °C 4 minute 5 minute  > 12 ore
  30 °C 3 minute 3 minute  > 6 ore

   

  EPX 40 + EPX 1600

  Raport de amestecare Temperatura Timp de prelucrare Timp de lipire Intarit complet dupa
  Intaritor : Rasina 5 °C 24 minute 26 minute  > 24 ore
  1 : 1 20 °C 7 minute 8 minute  > 12 ore
  30 °C 5 minute 5 minute  > 6 ore

   

  Dupa expirarea timpului de prelucrare incepe procesul de intarire. Dupa terminarea timpului de lipire – de cele mai multe ori cu mult inainte de terminarea timpului – piesa lipita poate fi utilizata mai departe. O prelucrare ulterioara de ex. impregnarea lemnului sau lacuirea / vopsirea acestuia, va trebui realizata doar dupa intarirea completa a rosturilor de adeziv.

  Observatie:

  In cazul amestecarii unor cantitati mai mari, pot aparea usoare reactii termice.

  Rezistenta la temperaturi:

  EPX – 5 (Adeziv – EPOXY) devine din nou vascoelastic la temperaturi de > 60 °C, avand o putere redusa de lipire in intervalul acesta de temperaturi. Daca piesa de lipit este racita la temperaturi mai mici, atunci rezistenta initiala la rupere este in cele mai multe cazuri din nou ca la inceput.

  Exemplul 1:
  Lipire Fier – Fier, 8 ore la temperaturi de 150 °C (uscat), apoi racire pana la 20 °C.
  Rezistenta la rupere: 210 kg/cm²

  Exemplul 2:
  Lipire Fier – Fier, 1 ora in apa fiarta, apoi racire pana la 20 °C.
  Rezistenta la rupere: 80 kg/cm²

  Siguranta:
  Rasina contine rasini epoxidice – bisfenol A (greutate moleculara 700).
  Intaritorul contine dimetilaminopropil.
  Irita ochii si pielea. Este posibila sensibilizarea prin contactul cu pielea.
  La locul de munca trebuie purtate manusi si ochelari de protectie.
  A nu se lasa la indemana copiilor. In caz de contact cu pielea, se va spala imediat cu multa apa si sapun. In caz de contact cu ochii va rugam sa clatiti bine cu apa si sa consultati un oftalmolog. In caz de accident sau in cazul inducerii starii de rau, contactati imediat un doctor, (daca este posibil, prezentati aceasta fisa de tehnica a produsului). In caz de inghitire solicitati imediat sfatul doctorului si prezentati ambalajul sau eticheta de inscriptionare a produsului.

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului la depozitare intre 5 – 25 °C.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Silikon–Dicht – Silicon cauciucat etanseizant permanent elastic 45 ml, Culoare: transparent

  88,20 lei

  Tip de produs:
  Gata de utilizare, cu  auto-intarire, acetat de inchegare 1-comp. Silicon cauciucat, fungicid

  Date tehnice:

  Greutate specifica: transparent:  1,003,   colorat:  1,104 – 1,117

  Duritate Shore-A:   transparent  ca. 19,     colorat ca. 17 – 27

  Extensibilitate permanenta:  25%

  Alungire la rupere:   ca. 400 % conform Normei DIN 53 504

  Timp de formare al invelisului:  ca. 10 Min.

  Timp de conservare:   la 20 °C ca. 12 – 24 ore, in functie de grosimea stratului aplicat (dupa 24 de ore ca. 2 mm, continuand cu 1 mm pentru fiecare zi)

  Culori:  transparent, alb, negru, gri, maro, bej-bahama, caramel, iasomie, manhattan

  Timp de depozitare: ca. 12 luni de la data cumpararii recipientului

  Produs nou fabricat si dezvoltat la cererea unor santiere navale constructoare de vase de croaziera, maritima sau oceanica.

  Caracteristici:
  Siliconul-etanseizant
  este recomandat pentru interior si pentru esxterior. Este rezistent la temperaturi intre -40°C pana la +150°C, permanent elastic, rezistent la inghet, apa, apa de mare – sarata (deosebit de recomandat pentru constructii navale, fluviale si maritime), ozon, raze UV, ciuperci, bacterii, la baze si acizi diluati si altele. Garantam zeci de ani nu numai elasticitatea produsului, ci si toate proprietatile enumerate anterior, in conditia in care intretinerea acestora se face cu bureti, lavete, nu cu obiecte dure sirigide, perii aspre, dure, ascutite. Siliconul-etanseizant nu poate fi vopsit.

  Utilizare:
  Siliconul-etanseizant
  se poate folosi in toate domeniile de sigilare/etansare (ferestre, constructii metalice si de sticla), pentru toate chituirile sanitare, aderenta excelenta pentru gresie, sticla, emailuri, metale si altele.

  In cazul substraturilor absorbante (lemn, beton, zidarie) se va folosi un strat de grund, art.nr. PR Haftgrundierung Primer  für Silikon.

  Instructiuni de utilizare:
  1. Suprafetele de substrat trebuie sa fie curate, uscate si fara grasime; Straturile de vopsea trebuie indepartate.

  2. Temperatura de prelucrare: +5 °C pana la +40 °C.

  3. Dupa aplicare, suprafata trebuie netezita cu ajutorul unui cutit umed (apa cu un adaos de detergent neutral) sau cu un spaclu.

  Strat de grund pentru lipirea cu silicon:
  In cazul suprafetelor de subtrat poroase si absorbante, recomandam aplicarea unui strat de grund pentru lipirea cu silicon. Aplicat in cantitate suficienta, stratul de grund reuseste sa inchida porii substratului si formeaza o suprafata de impregnare impermeabila. Suprafata de subtrat trebuie sa fie curata, fara grasimi si uscata.

  Timpul de aerisire/evaporare este de ca. 20 – 30 Min, in functie de temperatura existenta. Stratul de grund pentru lipirea cu silicon este inflamabil. Din aceasta cauza trebuie respectate regulamentele privind folosirea de substante inflamabile.

  Stratul de grund contine toluen, si, in caz de inspirarea, este periculos pentru sanatate.

  Trebuie evitata inghitirea si atingerea cu mainile!

  A se tine inchis, departe de accesul copiilor!

  Observatii practice:
  La o latime si adancime a rosturilor de cate 5 mm fiecare, consumul de material este de 25 ml/metru liniar, ceea ce inseamna un cartus de 310 de ml va fi suficient pentru  12,4 metrii liniari.

  Rosturi mai adanci trebuie umplute mai intai in mod corespunzator cu material de umplere (spuma cauciucata, spuma, profile rotunde).

  Siliconul-etanseizant are caracteristici fungicide si din aceasta cauza nu se recomanda a fi utilizat pentru acvarii.
  Sub denumirea „Aquarium Dicht“ exista un produs special care poate fi folosit pentru constructia sau intretinerea de acvarii, art.nr.DT 10 Aquarium Dicht.

  Siliconul-etanseizant poate avea ca rezultat in contactul cu materiale impregnate cu bitum (de exemplu carton gudronat pentru acoperis, placi de izolatie si altele) o decolorare galben-maronie.

  TIPP: Se recomanda in zone cu umiditate crescuta sau zone speciale datorita proprietatilor sale deosebite, fungicide si antimicrobiene, in zone montane sau marine: bucatarii, bai sau uscatorii, spitale, clinici, Centre Balneare, SPA, Welnnes si Aquaparcuri.

  Ambalaje posibile: 45 ml, 310 ml.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi disponibile la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Allendo Tung Oil – Ulei de tung 10 L, Culoare: natur

  1.908,10 lei

  ALLENDO  – Ulei de tung este potrivit in aceeasi masura atat pentru placile de lucru de bucatarie, tocatoare de lemn pentru taiere sau transare, mese de mancat, mobila si mobila de gradina, parchet de lemn, lucrari de sculptura sau strungarie, cat si pentru jucarii din lemn si barci din lemn.

  O podea din parchet, tratata cu ALLENDO – Ulei de tung, nu necesita aplicarea unui nou strat de ulei nici dupa multi ani de utilizare.

  Se recomanda pentru interior si exterior.

  Alte domenii de utilizare:

  ALLENDO – Ulei de tung ca si ulei de ingrijire pentru toate suprafetele, pe care s-a aplicat deja un strat de ulei – a se aplica in mod foarte economicos.

  ALLENDO – Ulei de tung ca si ulei de polisare in lucrari de strungarie sau de sculptura – a se aplica in mod foarte economicos.

  ALLENDO – Ulei de tung ca si mijloc de impregnare pe piatra naturala, clincher, teracota, ceramica, etc., se va aplica in acelasi fel ca la aplicarea pe lemn. Suprafetele trebuie sa fie curate si uscate inainte de aplicare.

  ALLENDO – Ulei de tung ca si mijloc de impregnare pe textile, vele si parame – aceasta utilizare de moda veche este inca si astazi folosita cu succes

  ALLENDO – Ulei de tung ca si mijloc de protectie anticoroziv pentru metale sau elemente electronice de constructii – la fel ca si la lemn, se atinge o impregnare – aplicarea in mod economicos este obligatorie.

  Producere si caracteristici/proprietati:

  ALLENDO – Ulei de tung se obtine din miezul semintelor arborelui de tung, prin presare. Uleiul de tung se foloseste de mii de ani ca ulei de lemn impermeabil, deoarece patrunde foarte adanc chiar si in cel mai dens tip de lemn posibil. In comparatie cu majoritatea celorlalte uleiuri sau lacuri oxidante, ALLENDO – Ulei de tung formeaza o pelicula fina si rezistenta de protectie, care isi pastreaza elasticitatea si se misca odata cu lemnul, neformand crapaturi fine care ulterior umezeala sau murdaria sa patrunda in lemn. Caracteristicile sale ii permit o uscare rapida si formarea unei suprafete rasinoase, tari si semi-lucioasa.

  Prima aplicare / primul strat aplicat

  Pentru prima aplicare a unui strat de ALLENDO – Ulei de tung, acesta se poate dilua cu 50%, astfel incat sa se poata infiltra mai adanc, mai profund si mai rapid in suprafata tratata. Pentru a obtine o impregnare in conditii de siguranta pentru obiecte care vin in contact cu alimente (tocator, platou, farfurie in lemn), diluarea trebuie realizata cu produsul natural Bindulin Balsam-Ulei de terebentina (art.nr. TB) iar pentru toate celelalte tipuri de suprafete este suficienta folosirea unei terpentine simple (art.nr.TER) sau in cazul pietrei, teracotei, clinker, se va folosi Bindulin Petrol (Petroleum art.nr.PET).

  Prelucrare:

  ALLENDO – Ulei de tung se va aplica cu ajutorul unei carpe moi, nescamosabile sau cu un burete in strat subtire si in mod economicos. ALLENDO – Ulei de tung se va freca in mod repetat, astfel incat intreaga suprafata sa fie inmuiata in acelasi timp. Uleiul in surplus se va inlatura cu ajutorul unei carpe curate si nescamosabile, de-alungul fibrelor de lemn. Astfel vor fi evitate locurile cu grad de stralucire diferit. In mod normal, o singura aplicare a uleiului ar trebui sa fie suficienta. Se recomanda o reimprospatare la intervale regulate de timp, intre 6 luni – 1 an, in functie de modalitatea de spalare, mai des pentru obiecte care se spala in masina de spalat vase, 1 data la 3 luni.

  Alte aplicari

  Daca se doreste obtinerea unei suprafete foarte netede, atunci va trebui asteptat un timp mai lung de uscare, fiind necesara o slefuire intermediara (hartie abraziva 320). Suprafata trebuie curatata in mod atent de praf, urmand ca apoi sa fie aplicat stratul de ALLENDO – Ulei de tung. Pentru aplicarea celui de al doilea strat sau eventual a altor straturi se va folosi din ce in ce mai putin din produsul ALLENDO – Ulei de tung. Daca suprafata de lemn nu mai absoarbe deloc produsul ALL ENDO – Ulei de tung  atunci aceasta a fost saturata, urmandu-se a se obtine o impregnare rezistenta pe termen extrem de lung.

  A nu se aplica pe straturi care au fost deja ceruite!

                                                             Observatii de prelucrare/utilizare

  1. Timp de uscare:  In functie de temperatura, diluare si umiditatea aerului, timpul de uscare poate fi incepand cu 12 si pana  la 36 de ore. Intarirrea / uscarea, respectiv polimerizarea produsului ALLENDO – Ulei de tung pe suprafetele de lemn are loc cu ajutorul oxigenului si a luminii ultraviolete. Temperaturile mai reduse (sub +15°C), o umiditate ridicata a aerului si un strat mai gros aplicat vor incetini procesul de intarire/uscare. In cursul prelucrarii suprafetelor trebuie asigurata o aerisire/ventilatie buna.

  2. Pregatirea prealabila: Suprafetele de lemn trebuie sa fie neaparat curate, fara grasimi si usor slefuite inainte de tratarea lor cu produsul ALLENDO – Ulei de tung.
  Suprafata de lemn trebuie slefuita intotdeauna de-alungul fibrelor de lemn, fara slefuire in sectiune transversala. Se va folosi hartie abraziva de granulatie 180, granulatii mai mari vor fi folosite pentru obtinerea unor suprafete deosebit de netede. Dupa slefuire trebuie asigurata indepartarea cu grija a prafului. Recipientul trebuie bine agitat inainte de utilizare.

  3. Curatenie: Se poate spala de pe textile la temperaturi mai mari de 65 °C (in cazul efectuarii curatarii imediate), curatirea utilajelor/masinilor de lucru se poate face cu Bindulin terpentina (art.nr.TER).

  4. Aplicare: Produsul ALLENDO – Ulei de tung se va aplica cu o carpa moale nescamosabila sau cu un burete in strat subtire si in mod economicos. ALLENDO – Ulei de tung se va freca in mod repetat, astfel incat intreaga suprafata sa fie inmuiata in acelasi timp. Uleiul in surplus trebuie inlaturat cu ajutorul unei carpe curate nescamosabile  de-alungul fibrelor de lemn, in maxim 10 minute dupa aplicare. Astfel vor fi evitate locurile cu grad de stralucire diferit. In mod normal, o singura aplicare a uleiului ar trebui sa fie suficienta.

  5. Consum: 1 litru de ALLENDO – Ulei de tung este recomandat pentru tratarea a unei suprafete de ca. 20 m².

  Generalitati:

  1. Recipientele incepute se vor inchide la loc.
  2. In timpul procesului de aplicare, suprafata trebuie protejata de praf.

  Siguranta:

  Carpele umezite trebuie pastrate in recipiente inchise, protejate antifoc, depozitate in apa sau arse in mod controlat.

  Pericol de autoaprindere!

  De asemenea, si in cazul unei distribuiri in strat subtire si in contact cu aerul, exista pericol de autoaprindere – A nu se utiliza prin pulverizare!

  ALLENDO – Ulei de tung Unitate Metoda Minim Maxim
  Numar de culoare Gardner DIN ISO 4630
  DIN EN 1557
  8
  Numar de acizi mg KOH/g DIN EN ISO 3682 3,7 3,8
  Numar de iod (Wijs) IZ DIN 53241-1:1995-05 166 169
  Coeficient de saponificare mg KOH/g DIN EN ISO 3681 192 205
  Densitate la 20 ̊ C g/ml DIN 53 217 0,93 0,97
  Timp de prelucrare Minute 5 7

   

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului, la o depozitare intre 5 si 25 ̊ C.

  Recipientii trebuie feriti de expunerea puternica la razele soarelui si de umiditate.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l , 10 l, 25 l, 190 l.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi disponibile la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Allendo Antikwachs fest – Ceara antica solida 2,5 Kg, Culoare: incolor

  684,30 lei

  ALLENDO Ceara antica solida este o ceara conditionata pentru o prima aplicare pe o suprafata sau ca aplicare de tratare in mediul interior. Suprafata ramane difuzabila si respirabila.

  ALLENDO Ceara antica solida este fabricata din ceara pura de albine si din alte tipuri de ceara naturala de calitate superioara;  nu contine formaldehida, solventi sau substante active biocide.

  Conform normei europene EN 71/3 este potrivita si pentru producerea si ingrijirea de jucarii pentru copii.

  Se recomanda  pentru restaurari, ingrijire si protejare de obiecte antice, pentru sculpturi in lemn (de exemplu la cufere de stejar dezalcalizate, la rame de poze, sculpturi si altele). Cel mai bine se foloseste ca si strat aplicat de protectie pentru ALLENDO – Lackbezie (BAITURI DE LACUIRE /BAIT DE LAZURARE), art.nr.ALB  si pentru ALLENDO – Holz-Schutz-Öl innen (Ulei de lemn ecologic), art.nr.  AHÖ, precum si pentru ingrijirea regulata a suprafetelor de lemn, pluta sau piatra impregnate si ceruite.

  Nu este recomandat pentru suprafete erodate de intemperii, camere umede si zone aflate sub jet/stropi de apa.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura minima de prelucrare:   + 20 °C, ideal + 30 °C; (in cazul temperaturilor ridicate, ceara se va inmuia si se va putea aplica mai bine.)

  2) Timp de uscare:  a se lasa la uscat ca. 2 – 3 ore; la utilizarea pe suprafete unse cu ulei, timpul de uscare este de 6 ore.

  3) Pregatirea de aplicare: Lemnul pur trebuie sa fie curat (fara praf) si uscat.

  4) Curatare: Se poate spala normal de pe textile la o temperatura  mai mare de 60 °C, iar curatarea utensilelor de munca se poate face cu apa fierbinte.

  5) Aplicare stratului de ceara:  Cu o o carpa de panza nescamosabila se va aplica in strat subtire, pe lungimea texturii fibrelor de lemn.

  6) Tratare finala:  Dupa uscare, suprafata ceruita se poate peria cu o perie moale si polisa (lustrui) pana la stralucire cu ajutorul unei carpe de panza.
  ALLENDO Ceara antica solida reprezinta ultimul strat final aplicat pe obiect.

  7) Consum:  500 ml se recomanda pentru ca. 10 m² in functie de capacitatea de absorbtie a substratului. In cazul suprafetelor foarte absorbante se recomanda aplicarea unui al doilea strat.

  Paleta de culori:

  ALLENDO – Ceara antica solida este disponibila in trei nuante de culori de baza.

  Incolor:   lemn deschis la culoare, molid, fag, pin, mobilier din rasinoase alcaline
  Maro:  toate esentele de lemn de culoare inchisa, lemnul de nuc, tec si stejar
  Mahon:  lemne cu nuante rosiatice, lemne de culoare inchisa, mahon, lemne de esenta tare, fagul cu nuante rosiatice, tec de culoare deschisa, artar canadian.

  Ceara antica solida accentueaza nuantele de culori, adica nuantele de culori naturale ale lemnului se vor intensifica. Daca gradul de accentuare al nuantei de culori nu este cunoscut, va rugam sa verificati mai intai pe o suprafata de testare, intr-un loc ascuns vederii.

  Important:

  In cazul aplicarii pe suprafete ce au fost tratate anterior cu produse ale unor alte firme, va rugam sa verificati inainte toleranta si compatibilitatea. Foarte important este acest aspect, de exemplu in cazul pieselor de mobila vechi si pictate (dulapuri). In acest caz trebuie verificata autenticitatea culorii.

  Generalitati:

  1) Recipientul deschis trebuie inchis la loc. (pericol de uscare/intarire)

  2) In timpul procesului de aplicare suprafata trebuie protejata impotriva prafului.

  3) Aplicarea si uscarea stratului de ceara se va executa fara expunere directa la razele soarelui.

  4) Contine spirt alb fara arome; a nu se lasa la indemana copiilor.

  Termen de valabilitate:  12 luni de la data cumpararii recipientului la o temperatura de depozitare de 5 – 25 °C.

  In cazul unei depozitari la temperaturi mai ridicate, ceara antica va deveni lichida. Exista pericol de scurgere in cazul unei depozitari necorespunzatoare.

  Ambalaje posibile:  130 g, 2,5 kg.

  Fisa tehnica poate fi pusa la dispozitie la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  ExKalk 2in1 – Detartrant profesional 500 ml

  105,90 lei

  Detartrant profesional ultra concentrat pentru interioare sau exterioare. Este ideal pentru indepartarea calcarului de pe aparate electrice de cafea, espresso, calcatoare, boilere, umidificatoare, aparate de incalzit.

  Se recomanda cu mult succes pentru curatarea calcarului de pe armaturi, baterii, chiuvete, oglinzi, scurgeri chiuvete, faianta, urinale, sifoane baterie, ceramica, materiale plastice sau metale.

  Nu se recomanda pentru zinc, aluminiu sau metale colorate (cupru). Nu contine acizi minerali. Rezistent la fierbere si nu afecteaza sticla, cauciuc, materiale plastice sau metale. Dupa folosire, confera rezultate deosebite si protejeaza pe mai departe reformarea calcarului.

  Mod de intrebuintare:

  Aparatul se umple cu apa si apoi se introduce 50 – 75 ml Exkalk, in functie de depunerea de calcar. Se foloseste maxim 75 ml la 1 L de apa (35 – 40 ml la ½ apa).

  Se pune in functiune aparatul si se va lasa sa se scurga jumatate din amestecul format, apoi se va opri aparatul.

  Se lasa sa isi faca efectul 10 – 15 minute sau 30 de minute in functie de stratul de calcar depus. Se reporneste aparatul pana se goleste complet continutul acestuia

  La final, aparatul se clateste de mai multe cu apa curata.

  In cazul armaturilor, bateriilor, chiuvetelor, oglinzilor, scurgeri chiuvete, sifoane, etc, se foloseste 100 ml Exkalk la 1 L de apa. Cu o laveta, burete sau cu ajutorul unui pulverizator, se intinde pe suprafata dorita. Se lasa cateva minute sa isi faca efectul, dupa care se clateste cu apa curata. Se recomanda folosirea manusilor de lucru si o buna aerare in spatiu de lucru.

  Pentru suprafetele mari si puternic afectate de calcar, va recomandam produsul BINDULIN Kalkschleierentferner Konzentrat, art.nr. EKS.

  Indicatii pentru siguranta

  Depozitati intr-un loc incuiat si inaccesibil copiilor.
  Cauzeaza arsuri chimice. Nu inhalati vaporii / aerosolii. In cazul contactului cu ochii, clatiti imediat cu multa apa si consultati medicul. In caz de accident sau daca va simtiti rau, consultati imediat medicul (daca este posibil, aratati eticheta).

  Ambalaje posibile: 100 ml, 250 ml, 500 ml.

  Fisa de securitate si fisa tehnica pot fi puse la dispozitie la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Fugenplast Holzkitt – Chit pentru lemn 5 Kg, Culoare: cires

  759,70 lei

  Produs profesional rezistent la apa si umezeala, recomandat pentru restaurare si reparatii in interior si exterior ale zonelor afectate in lemn cum ar fi: crapaturi, orificii de cuie sau suruburi.

  Fugenplast este un chit de lemn pe baza de solventi, gata preparat si se poate folosi in zone umede. Dupa uscarea completa se poate slefui, taia, gauri, freza.  Rezistent la apa, influente umede, la acizi slabi, la lovituri si nu are miros (inodor).

  Se recomanda de asemenea pentru jucariile copiilor dupa norme DIN EN 71 / 3: 2002 – 11.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura de prelucrare: + 5⁰ C si max.20⁰ C

  2) Umiditate relativa: 55 % – umiditatea scazuta rapidizeaza uscarea.

  3) Umiditatea lemnului: intre 8 % si max. 14 %

  4) Rezistenta la temperatura: – 30° C pana la + 80° C.

  5) Modalitatea de prelucrare: pe baza de straturi pana la max. 5 mm / strat.  Se asteapta sa se usuce si apoi se intinde al doilea strat s.a.m.d.

  6) Baituirea: se poate baitui cu majoritatea baiturilor pe baza de apa sau solventi. Nu se recomanda baiturile pe baza de solventi ce nu sunt compatibile cu acetona. In acest caz, culoarea se poate modifica necontrolat. Datorita existentei pe piata a mai multor feluri de baituri, ideal este a se face o proba anterioara.

  7) Colorare: In cazul diverselor nuante, culorile lichide se pot amesteca intre ele. Sortimentul Bindulin poate acoperi orice pretentie in acest caz.

  8) Diluare: Nu se vor folosi diluanti pe baza de rasini sau pe baza de nitro. In acest caz, va putem oferi Bindulin Fugenplast Verdünnung, art.nr.VF.

  9) Pregatirea de lucru: baza sa fie solida, uscata si degresata. Degresarea se poate face cu Bindulin Fugenplast Verdünnung, art.nr.VF.

  Timp de uscare: Timpul de uscare este dependent de temperatura, umiditatea mediului inconjurator, grosimea stratului si umiditatea lemnului. In cazul unei temperaturi ridicate a mediului sau in bataia soarelui, un strat de 2 mm se usuca in 10 minute. In cel mai rau caz, 5 mm grosimea stratului la un lemn cu umiditate crescuta si la o temperatura de 5⁰ C, uscarea se poate face in 2 ore.

  Siguranta: Contine acetona – VbF: A1, usor inflamabil. A nu se prelucra in apropiere de o flacara deschisa sau de obiecte fierbinti, cuptoare, incalzire cu gaz, etc. A nu se fuma. A se prelucra in spatii mari bine aerisite. Informatii de periculozitate si siguranta se vor gasi pe toate ambalajele. In cazuri special, va recomandam a prelua datele din fisa de Securitate.

  Termen de valabilitate: 8 luni de la data livrarii recipientului depozitat la o temperatura intre 5⁰ C si 25⁰ C.

  Culori si nuante disponibile: artar, fag umed, fag natur, stejar, stejar inchis, stejar deschis, frasin, incolor, molid, pin, cires, limba, larice, mahagoni, meranti, nuc, ulm, negru, alb, tec.

  Ambalaje posibile: 110 g, 420 g, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Fugenplast Holzkitt – Chit pentru lemn 420 g, Culoare: pin

  105,70 lei

  Produs profesional rezistent la apa si umezeala, recomandat pentru restaurare si reparatii in interior si exterior ale zonelor afectate in lemn cum ar fi: crapaturi, orificii de cuie sau suruburi.

  Fugenplast este un chit de lemn pe baza de solventi, gata preparat si se poate folosi in zone umede. Dupa uscarea completa se poate slefui, taia, gauri, freza.  Rezistent la apa, influente umede, la acizi slabi, la lovituri si nu are miros (inodor).

  Se recomanda de asemenea pentru jucariile copiilor dupa norme DIN EN 71 / 3: 2002 – 11.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura de prelucrare: + 5⁰ C si max.20⁰ C

  2) Umiditate relativa: 55 % – umiditatea scazuta rapidizeaza uscarea.

  3) Umiditatea lemnului: intre 8 % si max. 14 %

  4) Rezistenta la temperatura: – 30° C pana la + 80° C.

  5) Modalitatea de prelucrare: pe baza de straturi pana la max. 5 mm / strat.  Se asteapta sa se usuce si apoi se intinde al doilea strat s.a.m.d.

  6) Baituirea: se poate baitui cu majoritatea baiturilor pe baza de apa sau solventi. Nu se recomanda baiturile pe baza de solventi ce nu sunt compatibile cu acetona. In acest caz, culoarea se poate modifica necontrolat. Datorita existentei pe piata a mai multor feluri de baituri, ideal este a se face o proba anterioara.

  7) Colorare: In cazul diverselor nuante, culorile lichide se pot amesteca intre ele. Sortimentul Bindulin poate acoperi orice pretentie in acest caz.

  8) Diluare: Nu se vor folosi diluanti pe baza de rasini sau pe baza de nitro. In acest caz, va putem oferi Bindulin Fugenplast Verdünnung, art.nr.VF.

  9) Pregatirea de lucru: baza sa fie solida, uscata si degresata. Degresarea se poate face cu Bindulin Fugenplast Verdünnung, art.nr.VF.

  Timp de uscare: Timpul de uscare este dependent de temperatura, umiditatea mediului inconjurator, grosimea stratului si umiditatea lemnului. In cazul unei temperaturi ridicate a mediului sau in bataia soarelui, un strat de 2 mm se usuca in 10 minute. In cel mai rau caz, 5 mm grosimea stratului la un lemn cu umiditate crescuta si la o temperatura de 5⁰ C, uscarea se poate face in 2 ore.

  Siguranta: Contine acetona – VbF: A1, usor inflamabil. A nu se prelucra in apropiere de o flacara deschisa sau de obiecte fierbinti, cuptoare, incalzire cu gaz, etc. A nu se fuma. A se prelucra in spatii mari bine aerisite. Informatii de periculozitate si siguranta se vor gasi pe toate ambalajele. In cazuri special, va recomandam a prelua datele din fisa de Securitate.

  Termen de valabilitate: 8 luni de la data livrarii recipientului depozitat la o temperatura intre 5⁰ C si 25⁰ C.

  Culori si nuante disponibile: artar, fag umed, fag natur, stejar, stejar inchis, stejar deschis, frasin, incolor, molid, pin, cires, limba, larice, mahagoni, meranti, nuc, ulm, negru, alb, tec.

  Ambalaje posibile: 110 g, 420 g, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Goldlack wetterfest – Lac lucios 750 ml, Culoare: auriu

  240,30 lei

  Culoare pe baza de rasina alchidica, foarte rezistenta, lavabila pentru interior si exterior. Are o puternica rezistenta mecanica. Rezistent la intemperii si radiatii UV. Uscare relativ rapida. Se lucreaza usor. Putere mare de acoperire. Confera o rezistenta mare contra ruginei pentru orice obiect metalic, lemn, piatra si multe materiale plastice.

  Produs recomandat pentru restaurare a diverselor suprafete: garduri, grilaje, jgheaburi, acoperisuri cladiri, acoperisuri biserici, usi garaj si porti metalice, constructii otel, suporturi metalice, balustrada, banci, mobilier de gradina, cutii postale, pompe de fantana, catarge, grinzi, jenti auto, lampadare, morminte, catarge, reclame si litere pentru reclame, vagoane cale ferata, barci,vapoare, masini de epoca, etc.

  Mod de intrebuintare: Suprafata se va curata mecanic cu o perie de sarma. Alte vopsele sau lacuri se vor indeparta prin slefuire. Se va degresa cu BINDULIN Aceton (art.nr.AC) sau BINDULIN Spiritus 99% (art.nr.SPIR). Suprafata sa fie curata, degresata, uscata si fara silicon. Temperatura de lucru sa nu fie sub 15°C, iar lacul a nu se intinde in strat gros. Se va folosi o pensula din par natural sau se poate pulveriza cu aer comprimat sau Airless.

  Consum: 1 L este recomandat pentru 10 m² pentru 1 singur strat.

  Utensilele, dupa folosire, se vor curata cu o solutie speciala: Bindulin Mijloc de curatare pensula, art.nr.PSR, Bindulin Diluant pentru rasina sintetica, art.nr.VKU sau Bindulin Diluant Nitro, art.nr.VN.

  Uscarea dureaza cca. 2 ore. Finalizare intre 6 – 9 ore, dar pentru o prelucrare eventuala, gaurire, perforare, insurubare, uscarea dureaza intre 8 – 10 zile. A nu se amesteca cu alte materiale. Intotdeauna, inainte de folosire, a se agita foarte bine. Se poate dilua, max. 5 – 10% cu solutii pe baza de rasini artificiale.

  Termen de valabilitate: Culoarea nefolosita, se poate pastra in ambalajul original, cel putin 2 ani. ATENTIE! Produs si vapori inflamabili! A nu se lasa la indemana copiilor. In timpul lucrului, nu se fumeaza. In apropiere, sa nu existe flacara deschisa sau suprafete incinse. A se folosi manusi de protectie. A se proteja ochii. In caz de contact, se va clati din abundenta cu apa. In caz de inghitire, a se anunta imediat medicul prezentand ambalajul. Ambalajul se va pastra bine inchis, intr-o zona aerata si rece.

  PRODUS IN GERMANIA.

  Ambalaje posibile: 125 ml, 250 ml, 750 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Aboneaza-te la newsletter

  Va rugam sa cititi Termeni de Utilizare

  Clienti Bindulin