Produse

  Close

  BINDAN-M Schmelzkleber – Adeziv universal lipirea muchiilor (canturilor) 8 Kg Canistra, Culoare: alb

  562,40 lei

  BINDAN-M este un adeziv universal pe baza de rasina sintetica, care se topeste si este destinat pentru masinile automate de aplicare clei/lipire de canturi.

  BINDAN-M este potrivit si pentru utilizarea la masinile automate de valtuire si de comanda cu sloturi si jet. Se poate utiliza si pentru lipirea cu clei de canturi de poliester, din rasina de melamina, de ABC, PVC, din lemn masiv si de furnir. BINDAN-M curge bine si dupa prima folosire, nu se opreste si nu se decoloreaza. Rosturile de lipire sunt elastice, impermeabile, rezistente la racire si la imbatranire si se pot slefui bine. Grosimea medie a rosturilor este de ca. 0,2 mm.

  BINDAN-M se utilizeaza in versiuni de diferite culori, in functie de decorul folosit si de materialul de rosturi ce trebuie lipit la piesa fabricata.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura de prelucrare la tambur/cilindru: ca. 195 – 220 °C, ideal 205 °C
  O temperatura prea mica conduce la formarea unei pelicule de adeziv semi-solid, adezivul nu va putea intra prea bine in material, iar la montarea rostului de lipit este deja racit prea tare. In zona presei nu va avea loc o raspandire uniforma a adezivului.

  2) Consum: 280 – 350 g/m²

  3) Umiditatea lemnului:  6 – 12 %, ideal 9 – 10 %
  Daca BINDAN-M se aplica cu ca. 200 °C pe un material suport respectiv de rosturi, avand o umiditate prea mare, se vor crea vapori de apa.  Bariera de vapori astfel  formata, impiedica o umezire suficienta.

  4) Rezistenta la caldura:  ca. 75 °C conform WPS 68

  5) Rezistenta la racire: ca. -20 °C conform KPS 73

  6) Viteza de avansare:  min. 15 m/min, ideal 25 m/min.  Adezivul nu trebuie sa se raceasca prematur si trebuie sa fie fluid cand este introdus in zona de presiune, astfel incat sa poata sa umezeasca intreaga suprafata a benzilor rosturilor de lipit. In cazul rosturilor drepte si la aplicarea pe piesa de fabrica, se poate aplica fara alta observatie, o viteza de aplicare de 35 m/Min.

  7) Timp de topire:    ca. 30 min.

  Generalitati:

  1) Materialul de rosturi folosit, in special rosturi din ABS, lemn masiv si PVC trebuie sa fie pregatite in avans. Agentul de aderenta reactioneaza impreuna cu  caldura adezivului (a se tine cont de temperatura) si trebuie aplicat pe intreaga suprafata. Se recomanda cumpararea de materialele de rosturi pregatite in avans.

  2) Temperatura materialului si a incaperii trebuie sa fie intre 17 – 20 °C atunci cand se lucreaza cu adeziv, care se topeste. Daca materialul de iesire este prea rece, atunci de exemplu, nu se va activa corect stratul de grund aplicat pe marginea/rostul din material plastic, ceea ce poate duce la o lipire defectuoasa. Temperaturile mai mici ale pieselor de fabrica sau a incaperilor, cauzeaza formarea unui strat pe pelicula de adeziv aplicata si impiedica o umezire uniforma . Cauze des intalnite sunt ferestre si usi deschise  in timpul anotimpului rece.

  3) Recipientele de depozitare ale adezivului, ce pot fi incalzite si instalatiile de aplicare ale acestuia, trebuie curatate la intervale de timp regulate (in stare calda cu ajutorul unei spatule), in caz contrar vor aparea pe peretii recipientelor, cruste de adeziv ars, care influenteaza transferul de caldura.

  4) In cazul unor pauze lungi de munca temperatura, trebuie resetata la 120 – 160 °C.

  5) Daca pe instalatia de aplicare se formeaza fire lungi de adeziv, atunci temperatura este reglata prea ridicata. Daca BINDAN-M este incalzit la peste 220 °C, pot aparea semne de inmaronire si de descompunere. In acelasi timp adezivul va deveni foarte fluid; ceea ce poate duce la o lipire defectuoasa in cazul unor placi de PAL cu structura avand pori mari.

  6) Materialul poate fi reciclat, in urma discutiilor avute cu autoritatile competente, ca si deseu industrial, asemanator deseurilor  menajere. (Nr. de inregistrare deseu: 559 09 – clei intarit – si adeziv).

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului, depozitat in loc racoros si uscat. Recipientul trebuie inchis ermetic dupa folosire, si nu trebuie permisa infiltrarea  a nici unui fel de impuritati.

  Culori disponibile: bej, alb.

  Ambalaje posibile: 800 g, 2 kg, 4 kg, 8 kg, 25 kg.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Verdünnung für BINDUSAN Schaumgummikleber – Diluant pentru BINDUSAN adeziv spuma 5 L

  611,20 lei

  Diluant pentru BINDUSAN adeziv spuma. Mareste capacitatea de vopsire a adezivului si face adezivul deja usor intarit din nou folosibil. Este ideal si pentru curatarea instrumentelor de lucru. Inlatura petele de adeziv.

  Informatii pentru consum (indicatie continut conform regulamentului privind detergentii (CE) Nr. 64B/2004:
  – Hidrocarburi C6-C7                       – n-hexan
  – Ciclohexan                                         – Benzol
  – Acetona                                              – Acetat de etil

  Contine: Hidrocarburi C6 – C7, n-alcani, izoalcani, ciclene, <5% n-hexan.

  Lichid si aburi inflamabili. In caz de inghitire si patrundere in caile respiratorii poate deveni mortala. Provoaca iritatii ale pielii. Provoaca iritatii grave ale ochiilor. Poate induce stare de somnolenta si stare de rau. Este otravitor pentru organismele acvatice cu efect de lunga durata.

  Nu trebuie pus la dispozitia copiilor.

  Daca este necesar sfatul doctorului, pregatiti ambalajul sau eticheta de inscriptionare. Inainte de utilizare va rugam sa cititi eticheta de inscriptionare. A se feri de caldura / scantei / flacara deschisa / suprafete incinse. Fumatul interzis. IN CAZ DE CONTACT CU PIELEA (sau cu parul): Toate piesele de imbracaminte contaminate trebuie dezbracate imediat. Pielea trebuie spalata cu apa / facut dus. IN CAZ DE CONTACT CU OCHII: A se clati cu apa cateva minute cu grija. Eventualele lentile de contact existente trebuie inlaturate, daca este posibil. Se va clati in continuare. IN CAZ DE INGHITIRE: Contactati imediat centrul de informare toxicologica sau chemati doctorul. Solicitati imediat sfatul doctorului / solicitati interventia doctorului. A se pastra bine inchis sub cheie. A se pastra in loc racoros. Continutul / recipientul trebuie reciclat la societatea autorizata pentru reciclare sau transportat la locul de colectare comuna a deseurilor.

  Acest produs nu are voie sa fie prelucrat in conditii de aerisire insuficienta. Acest produs nu trebuie folosit la montarea de mocheta/covoare. Nu are voie sa fie folosit ca substanta de initiere a focului, combustibil, de incalzire sau de ungere! Chiar si o mica inghititura din acest lichid poate duce la leziuni ale plamanilor ce pot pune viata in pericol.

  Ambalaje posibile: 50 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Terpentinersatz – Terpentina rectificata 10 L

  367,30 lei

  Mijloc de curatare volatil de calitate ridicata, foarte rehidratabil.

  Este ideala pentru curatarea pensulelor, rolelor, sculelor si instrumentelor de lucru.

  Inlatura petele de culoare si murdarie de pe suprafete nesensibile la substante cu solventi ca: linoleum, parchet, metal, materiale plastice.

  Ideal a se proba in locuri nevizibile pentru a testa compatibilitatea.

  Informatii pentru consum (indicatie continut conform Regulamentului privind detergentii (CE) Nr. 64B/2004:- > 30% hidrocarburi alifatice).

  Contine: Hidrocarburi C7 – C13, n-alcani, izoalcani, ciclene.


  Lichid si aburi inflamabili. In caz de inghitire si patrundere in caile respiratorii poate fi mortal. Poate induce stare de somnolenta si de rau. Este otravitor pentru organisme marine cu efecte de lunga durata. In caz de contact repetat poate duce la uscarea sau craparea pielii.

  Nu trebuie pus la dispozitia copiilor.

  A se feri de caldura / scantei / flacara deschisa / suprafete incinse. Fumatul interzis. Recipientul si instalatia ce urmeaza a fi umpluta trebuie conectate la priza de pamant.
  Trebuie luate masurile corespunzatoare impotriva incarcarilor electrostatice. A se evita eliberarea in mediul inconjurator. A se purta manusi de protectie / imbracaminte de protectie / echipamente de protectie a ochilor si a fetei. IN CAZ DE INGHITIRE: Nu provocati vomitarea. Contactati imediat centrul de informare toxicologica sau consultati imediat doctorulu. Solicitati imediat sfatul doctorului / solicitati interventia doctorului .  Daca este necesar sfatul doctorului, pregatiti ambalajul sau eticheta de inscriptionare.
  IN CAZ DE CONTACT CU PIELEA (sau cu parul): Toate piesele de imbracaminte contaminate trebuie dezbracate imediat. Pielea trebuie spalata cu apa / facut dus. IN CAZ DE INSPIRARE: Persoana afectata trebuie dusa imediat la aer curat si stabilizata intr-o pozitie, care sa ii usureze respiratia.

  A se pastra in loc de depozitare bine aerisit. A se depozita in loc racoros. Depozitarea produsului se va face la loc bine asigurat, inchis cu cheie. Continutul / recipientul trebuie reciclat la societatea autorizata pentru reciclare sau transportat la locul de colectare comuna a deseurilor. Nu are voie sa fie folosit ca substanta de initiere a focului, combustibil, de incalzire sau de ungere! Chiar si o mica inghititura din acest lichid poate duce la leziuni ale plamanilor ce pot pune viata in pericol.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  BINDAN-FSH formstabil – Pulverleim – Rasina sub forma stabila (adeziv de constructii) 25 Kg

  1.208,80 lei

  Rasina sub forma stabila (adeziv de constructii) cu rezistenta si putere de lipire remarcabila conform EN 12765-C3 (EN 204-D3), respectiv IW 67 conform DIN 68705, cu valoare de emisie E1 conform EN 717-2 (fosta DIN 52386), ignifug conform IMO FTP cod partea 5, potrivit pentru lipiri la rece.

  BINDAN-P Adeziv de elice ca si adeziv tip pulbere.

  BINDAN-FSH este un adeziv tip pulbere autointaritor pe baza de uree si formaldehida, care poate fi folosit cu apa, fara umplere si fara adaos de intaritor. Acest amestec prezinta caracteristici bune de umplere a imbinarilor si poate fi folosit si la presiune mica de presare sau la suprafete putin neregulate. La lipirea de suprafete neregulate, se recomanda ca adaosul de apa sa fie redus si substanta sa fie aplicata in strat mai gros.

  BINDAN-FSH se foloseste pentru TOATE lipirile, in principal pentru lipirea la rece de lemn masiv. Se poate folosi si pentru lipiri la rece, cald si la temperaturi ridicate in industria de placaje, usi si de mobila (si bucatarii), pentru lipiri de piese arcuite sau rotunde, de lemn stratificat, de maini curente (balustrade) (din cauza rigiditatii ridicate), lipirea devenind foarte dura (dura ca piatra).
  • Timp scurt de presare – Timp lung de lucru
  • Lipirea este foarte rezistenta impotriva temperaturilor ridicate
  • Viscozitatea poate fi reglata dupa preferinta utilizatorului, prin adaugarea de cantitati diferite de apa
  • Un raport foarte bun calitate si servicii / pret

  BINDAN-FSH se potriveste pentru utilizarea la constructii de lemn in interior, pentru lipirea de lemn masiv, precum si pentru lipiri de placi de materiale plastice (HPL & CPL) pe placi aglomerate de PAL.

  BINDAN-FSH este de asemenea potrivit pentru lipiri in camp de frecventa inalta si la banda de incalzire, pentru invelirea de placi aglomerate de PAL cu furnir de lemn sau folii.

  BINDAN-FSH corespunde cerintelor grupei de solicitare C3 respectiv D3, conform EN 12765 respectiv DIN EN 204, lipirile corespund normele privind inflamabilitatea IMO FTP Cod – Partea 5. Astfel, produsul BINDAN-FSH reprezinta o alternativa la produsul nostru BINDAN-BR Adeziv antifoc, art.nr.BBR si poate fi folosit ca adeziv autorizat in extinderi interioare in constructia de barci si vapoare.

  BINDAN-FSH este foarte potrivit pentru producerea de semifabricate deoarece are valori de rezistenta remarcabila si dupa ce ca acest adeziv pulbere este termorigid, prin conexiunile sale chimice de valenta lipeste foarte bine tridimensional (lipirea este realizata la temperatura camerei cu ajutorul catalizatorilor). Fortele de restabilire sunt suprimate.

  Lipirile cu BINDAN-FSH sunt rezistente la apa rece, conform EN 12765-C3 (EN 204-D3) precum si insensibile la infestari cu mucegai sau ciuperci. La utilizarea de placi de PAL de clasa 1, la lucrari de furnituiri se ating de regula valori de emisie corespunzatoare normei EN 717-2 (fosta DIN 52386), care corespund categoriei E1. Valorile limita ale eliberarilor ulterioare de formaldehida sunt depasite doar in cazuri exceptionale, conform analizei de gaze EN 717-2. Ca la toti adezivii pe baza de rasini ureice si formaldehida, teoretic, si la BINDAN-FSH pot aparea in cazuri nefavorabile, urme de eliberari de formaldehida, iar la persoanele sensibile, pot aparea iritatii ale pielii si cailor respiratorii.
  La furnituiri este posibil, chiar si dupa intarire, pentru putin timp, sa fie eliminate cantitati mici de formaldehida in aerul exterior. Noi recomandam o buna aerisire in procesul de presare si la depozitare.

  BINDAN-FSH are cele mai mari valori de rezistenta/aderenta dintre toate adezivele tip pulbere de pe piata. Asemanator ca la produsul BINDAN-P adeziv de elice, se pot atinge aici niste valori, care nu au nici o concurenta in ceea ce priveste calitatea dovedita a adezivelor de lemn marca BINDULIN.

                                                                       Observatii de prelucrare

  1) Raport de amestecare:  pentru manipulare (rola): 5 kg BINDAN-FSH + ca. 2,5 litri apa rece pentru aplicare masinala: 5 kg BINDAN-FSH + 3 litri apa rece.
  Trebuie avut grija ca pulberea sa fie amestecata si omogenizata intr-o masa neteda, fara cocoloase. Se recomanda folosirea ca instrument de amestecare a unui mixer montat la bormasina sau un agitator. Inainte de utilizarea masei amestecate, este necesar un timp de asteptare/de maturizare de ca. 10 minute si apoi se va amesteca din nou. Pentru a evita formarea de cocoloase, mai intai trebuie amestecat incet adezivul pulvere cu ⅔ apa, urmand ca restul apei sa fie adaugat ulterior, respectiv se urmareste atingerea viscozitatii dorite. Se va amesteca un timp minim de 4 – 5 minute pentru ca intaritorul (catalizatorul) inclus in adezivul pulbere sa se poate amesteca bine.

  2) Pregatire: Suprafetele materialelor ce urmeaza a fi lipite trebuie sa nu contina ulei, grasimi, praf sau alte impuritati acoperitoare.

  3) Temperatura apei: Pentru crearea masei de adeziv trebuie tinut cont ca temperatura apei sa fie de 10 °C! Trebuie folosita apa rece, masa de adeziv nu va deveni cu cocoloase din cauza apei reci, amestecul fiind obligatoriu. La o apa prea calda adezivul se intareste prea repede, iar timpul de lucru se reduce la sub 2 ore.

  4) Umiditatea lemnului: Umiditatea maxima a lemnului nu ar trebui sa depaseasca 12%. In cazul lemnului uscat la aer este posibila o umiditate maxima a lemnului de maxim 15%. La umiditati ale lemnului de sub 8%, furnirul care urmeaza a se usca sau materialul uscat de suport ca absoarbe din masa de adeziv prea repede prea multa apa, si apar crapaturi. Pentru ajutor trebuie umezit putin cu apa. Suprafetele proaspete de lemn trebuie sa fie slefuite. Este necesara o suprafata poroasa pentru a atinge o umezeala mai buna.

  5) Presiunea de presare: 4 – 15 kg/cm² (0,4 – 1,5 N/mm²) in functie de exactitatea potrivirii pieselor sub presiune. Cu cat este mai mare presiunea, cu atat este mai buna rezistenta si durabilitatea lipirii.

  6) Timpul de lucrabilitate:  la 20 °C = 3 ore; la 30 °C = 1 – 1½  ore

  7) Timp de deschidere/expunere:    20 – 30 minute, in functie de temperatura camerei, umiditatea aerului si umiditatea lemnului, respectiv capacitatea de absorbtie a materialului de substrat.

  8) Aplicarea adezivului:   in strat uniform, subtire si pe intreaga suprafata
  Lipirea de folii pe placi de PAL si l furnituiri:   de la 140 g/m²
  Lipire de constructii / de imbinari:  pana la 250 g/m²

  Greutati de umezire / Adaugare de adeziv alb:

  Este cunoscut faptul ca la tipurile de lemn critice (ca de ex. mesteacan, tec, pin, paltin si altele) pot aparea probleme de umezire. Este obligatorie o inasprire/slefuire a suprafetelor.  Daca insa apar probleme de umezire, atunci insa se poate compensa prin adaugarea de 10 – 20 % adeziv alb la masa de adeziv si prin prelungirea timpilor de presare. Adaugarea de adeziv alb duce la o mai buna umezire a lemnului, inca nu are voie sa se intample cand exista cerinte legate de regulamentele antifoc. La o adaugare de mai mult de 10% de adeziv alb, rezistenta scade, insa imbinarea cu adeziv devine mai elastica. Ca adeziv adaugat recomandam folosirea unuia dintre adezivele noastre B2 cu ph neutru (BINDAN-RS, art.nr.BRS BINDAN-S, art.nr.BS sau BINDAN–N, art.nr.BN), adezivii din categoria D3 (BINDAN-P, art.nr.BP, BINDAN-F, art.nr.BF sau BINDAN–BR, art.nr.BBR) sau cele monocomponente D4 (BINDAN-B4, art.nr.BB4 sau BINDAN–D4, art.nr.B4) nu sunt recomandate, din cauza ca au valori PH reduse. Inainte de inceperea lucrarii ar trebui realizata mereu o proba de lipire. Adaugarea de adeziv alb NU are efect de accelerator. Probleme/greutati de umezire pot aparea cand se foloseste apa de o duritate foarte mare.

  Timpul de presare si temperatura:
  Timpul de presare depinde de temperatura, umiditatea aerului, tipul de lemn, grosimea stratului de adeziv aplicat, in special de umiditatea lemnului. Furnirurile cu continut de grasimi (de ex. tec, larice, afzelia, lemn de trandafir si altele) nu trebuie presate cu o temperatura mai mare de 80 °C. O lipire de categoria E1 necesita o temperatura de presare de minim 80 °C. In general este valabil urmatorul principiu: cu cat este mai mare temperatura de presare, se ating valori E1 mai bune. Timpii de presiune se calculeaza/deduce din timpul de aclimatizare si din timpul de baza. O temperatura minima de presare nu este necesara la produsul BINDAN-FSH.

  Timpii de presare sunt valabili la lipirea de conifere. Lemnele tari si anumite placi de PAL cu continut de umiditate necesita timpi de presare eventual mai lungi. Pe partea cealalta, deseori sunt suficienti timpi de presare scurti, cand trebuie lipite materiale poroase, lemne usoare si placi din lemn fibros.

  Deoarece timpul de presare este influentat de multe conditii locale, se recomanda stabilirea timpului de presare corect prin realizarea de teste si incercari de lipire.

  Noi recomandam respectarea timpilor minimi urmatori de presare (Placi din material plastic + 50 %):

  Temperatura in °C 20 30 40 60 70 90
  Timp de presare
  La furnituiri peste 5½ ore peste     4 ore peste 1½ ore peste 10 minute peste 6 minute peste 2½ minute
  Lipire de constructii sau de imbinari ca.
  12
  ore
  ca.
  5
  ore
  ca.
  2
  ore
  ca.
  15
  minute
  ca.
  8
  minute
  ca.
  4
  minute


  La straturi groase de furnir, cel mai des in lipiri de constructii sau de imbinari, trebuie tinut cont de timpii de aclimatizare ai lemnelor.
  Nu sunt recomandate temperaturi de presare de peste 90 °C . In acest caz furnirul sau materialul de substrat poate sa se usuce mult prea tare – si pot aparea crapaturi.
  La lipirea de placi de materiale plastice recomandam adaugarea de ca. 10% – maxim 20% adeziv alb la masa substanei de adeziv si prelungirea timpului de presare cu minim 50% a timpilor de presare mentionati mai sus.
  Pentru furnituirea de placi aglomerate de PAL noi recomandam adezivul tip pulbere BINDAN-E1, art.nr.BE1.

  Prelucrare ulterioara:
  O prelucrare ulterioara ar trebui efectuata doar dupa racirea piesei fabricate. Scurgerile de adeziv nu se pot baitui bine, iar din cauza rezistentei foarte mari la apa, nu se poate nici peria sau efectua o alta operatiune asemanatoare. Produsul BINDAN-FSH se caracterizeaza prin rezistenta ridicata atunci cand este amestecat in mod omogen, aplicat in strat subtire si uniform pe intreaga suprafata de lipit, la o temperatura de presare de peste 60 °C; se recomanda insa cateodata ca la furnir foarte poros ca de ex. frasin, wenge, partial si stejar, ca masa de adeziv sa fie colorata cu vopsele diluate cu apa (vopsele nealcaline in culori de pamant sau de fier oxidat).

  Generalitati:
  1) Dupa scoaterea din presa a piesei fabricate, aceasta trebuie depozitata orizontal pana la racirea completa, astfel incat sa se evite o deformare. Trebuie tinut cont sa se asigure o buna aerisire la presa si la depozitare.

  2) Daca in cazul pieselor fabricate foarte lungi se preseaza de mai multe ori, atunci se recomanda ca la locurile de imbinare suprapuse sa se stropeasca putin cu apa, astfel incat sa se evite ruperea de segmente de furnir cauzata de uscarea prea puternica a adezivului.

  3) La suprafurnituiri, adica la aplicarea peste un strat deja existent de furnir, care a fost eventual deja lipit cu adeziv alb, presarea ar trebui realizata doar la rece sau din nou cu adeziv alb. In acest caz trebuie respectati timpii de presare mai lungi prevazuti.

  4) BINDAN-FSH contine metenamina, formaldehida. Poate provoca reactii alergice.

  5) BINDAN-FSH trebuie protejat cu grija in special impotriva umiditatii!
  Dupa fiecare utilizare, sacul sau punga trebuie sa se inchida la loc foarte bine, ceea ce inseamna daca este posibil in mod etans.
  Daca acest lucru nu este respectat, rasina se cristalizeaza datorita umiditatii aerului, stratul de adeziv va deveni granulat prin adaugarea apei si apar granulatii dure, in forma de cristale, fine sau aspre.

  6) La o temperatura de presare ridicata (≥ 100 °C) pot aparea bule de vapori daca si umiditatea lemnului este in acelasi timp foarte ridicata (sau daca stratul de adeziv aplicat este in acelasi timp de grosime mare), deoarece aburii de apa emanati nu pot sa intre destul de repede in piesa fabricata. Respectand aceste conditii se obtine cel mai bun rezultat la o temperatura de 40 °C si la un timp de presare de 2 ore.

  Curatenie:
  Instrumentele si utensilele de munca trebuie spalate bine cu apa fierbinte, inainte ca adezivul sa se intareasca. Daca adezivul se ingroasa in instrumentul de aplicare, atunci acesta trebuie imediat golit si curatat, daca nu existand pericolul ca adezivul sa se intareasca. Adezivul intarit este insolubil si trebuie eliminat in mod mecanic.

  Culoare:
  Culoarea (bej) este ceva mai deschisa decat al produsului deja cunoscut BINDAN-E1.

  Termen de valabilitate: 6 luni de la data cumpararii recipientului, la ca. 20 °C in ambalajul original, inchis ermetic, la loc racoros, intuneric si uscat, fara umiditate sau temperaturi oscilante.

  Ambalaje posibile: 300 g, 500 g, 5 kg, 25 kg.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  BINDAN-W Winterleim – Adeziv de iarna 10 Kg Canistra

  856,50 lei

  BINDAN-W este un adeziv pe baza de rasina sintetica de inalta calitate, produs gata de utilizare fara mijloc de intindere si materiale de umplutura recomandat pentru reparatii si restaurare a tuturor tipurile de lipiri de lemn.

  BINDAN-W se poate prelucra la temperaturi de pana la -10°C, ideal pentru toate lucrarile in mediul exterior in intervalul de temperatura de la -10°C pana la +5°C. Umpluturile cu adeziv sunt garantat fara mucegai si rezistente la umiditate.

  BINDAN-W pentru lipire de lemn rezistenta la umiditate, conform normelor B2 din regulamentul DIN 68 602 respectiv D2 dupa DIN EN 204. (Camere umede fara mediu umed).

  Produsul BINDAN-W Adeziv de iarna se produce doar la comanda clientului. Acest adeziv nu este un adeziv care se poate depozita.

  Rezistenta medie la rupere conform DIN 68 602 / EN 204 este 166 kg/cm².

  Pregatire: Suprafetele de lipit trebuie sa fie fara ulei, grasime (rasina), murdarie, praf si uscat, respectiv se poate curata/degresa cu Bindulin Acetona, art.nr.AC500.

  Slefuire: Cu hartie abraziva cu granulatie de 150. (Suprafetele nu trebuie sa fie prea netede). Suprafetele de lemn tratate respectiv lemnele impregnate trebuie slefuite inainte de lipire.

  Temperatura de prelucrare: minim -10°C, mai bine +5°C (adeziv minim +5°C).

  Aplicarea adezivului: Cu pensula sau cu spatula in strat subtire si uniform, in mod acoperitor.

  Consumca. 120-250 g/m² (aplicarea adezivului pe ambele parti este obligatorie).

  Timp de expunere: ca. 5 – 20 de minute (+5°C si 65% umiditate realtiva a aerului).

  Adezivul in surplus: Trebuie sters imediat cu ajutorul unei carpe umede.

  Timp de asteptare/odihna inainte de presare: ca. 10 minute (dupa realizarea imbinarii).

  Temperatura de presare:             -5 °C                                       -10 °C

  Timp minim de presare:         peste 5-8 ore                    peste 10 ore              (65% RH)

  BINDAN-W poate fi prelucrat si in presa la cald. Daca lemnele nu sunt detensionate sau este vorba de lemn exotic, se recomanda ca timpii de presare sa fie minim dublati.

  Presiunea de presare:   2 – 4 kg/cm² (ca. 0,2 – 0,4 N/mm²)

  Rezistenta finala:  atinsa dupa ca. 10 ore

  Intarire completa: 15 zile (Timp de asteptare inainte de incarcare statica respectiv de impregnare, vopsire, lacuire, baituire, ungere cu ulei …)

  Timpul de presare si de lipire depinde de conditiile de munca, ca de exemplu temperatura camerei, umiditatea aerului si a lemnului (maxim 15%), tipul de lemn, capacitatea de absorbtie a pieselor fabricate si grosimea stratului de adeziv aplicat. Adaugarea de caldura scurteaza timpul necesar lipirii, racirea prelungeste procesul de lipire.

  Instrumente de munca:  dupa utilizare trebuiesc imediat curatate cu apa.

  A nu se dilua cu material de umplutura sau cu apa.

  Termen de valabilitatemaxim 6 luni de la data cumpararii. A se pastra in ambalajul original si a se depozita in loc ferit de inghet.

  Inainte de utilizare va rugam sa amestecati!

  Ambalaje posibile: 800 g, 1000 g, 2,5 kg, 5 kg,10 kg, 25 kg.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  ALLENDO Holzbeize – Bait de lemn 5 L, Culoare: stejar inchis

  662,70 lei

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN este un colorant netoxic, de calitate superioara recomandate pentru restaurare si vopsirea lemnului prin metoda fizica, rezistent la zgarieturi, fara diluant si fara adaos de formaldehida,  pur ecologic.

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN este livrat ca baituri negative. Elementele de lemn mai moi, poroase ale lemnului tanar deschis la culoare – partea care se afla intre inelele vizibila care indica varsta lemnului – vor fi, din cauza capacitatii lor de absorbite mai ridicate, mai puternic vopsite si evidentiate.

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN sunt solubile in apa, ele sunt compuse dintr-un amestec de coloranti solubili in apa, foarte rezistenti la lumina. Baiturile se pot amesteca unul cu altul si pot fi aplicate atat pe lemn moale, cat si pe lemn tare.

  Observatii de prelucrare/utilizare


  1) Pregatirea prealabila:   Inainte de aplicarea baiturilor, lemnul trebuie bine curatat si slefuit (hartie abraziva de granulatie 120 – 150). Praful  de slefuire trebuie inlaturat complet din porii suprafetei de lemn cu ajutorul unei perii. Lemnele cu continut ridicat de rasini (molid, pin si altele) trebuie tratate cu Bindulin Spiritus, art.nr.SPIR, pentru a se inlatura rasina.

  Pregatirea prealabila ideala: Lemnul ce urmeaza a fi baituit este mai intai uat, astfel incat fibrele de lemn sa absoarba apa, apoi este slefuit neted si suprafata este egalizata. Astfel, se evita  eventuala indoire a lemnului.


  2) Aplicarea baitului: Baiturile de lemn se aplica prin vaporizare (are capacitate de aplicare tip airless), scufundare, cu pensula sau buretele in mod suficient si cat se poate de uniform. Se lasa putin sa patrunda in lemn, apoi surplusul de bait este inlaturat cu o carpa sau cu un burete, urmand apoi sa fie intins usor cu pensula pe lungimea fibrelor de lemn. Pe suprafetele verticale trebuie aplicat mereu de jos in sus, astfel incat baiturile sa nu curga in siroaie subtiri si astfel sa lase dungi vizibile evindente.

  3) Timp de uscare: Depinde de temperatura mediului inconjurator si de umiditatea lemnului. Baiturile necesita la temperatura camerei un timp de dezvoltare si de uscare de pana la 24 de ore – in mediu uscat, fara praf ca. 8 ore. Doar dupa ca. 24 de ore se atinge nuanta de culoare finala.

  4) Prelucrare ulterioara:   Dupa uscare, se va slefui usor cu hartie abraziva fina sau cu lana fina de otel . Apoi se poate matui, lacui sau cerui.

  5) Consum:  Depinde de capacitatea de absorbite a lemnului si de intensitatea culorii dorite (cantitate de bait aplicata).

  – aplicare cu pensula 1 L se recomanda pentru aprox. 5-7 mp (ca.140-200 ml/m²)

    – aplicare cu pulverizator 1 L se recomanda pentru aprox. 6-12 mp (ca.80-120 ml/m²)

  Nuante de culori:

  Nuanta de culoare depinde de tipul de lemn, culoarea proprie si de prelucrarea prealabila a lemnului, de slefuire, de cantitatea aplicata si de stratul final de finisare.

  Tipurile diferite de lemn, furnir si continutul de rasini ureice pot duce la diferente mari fata de nuanta de culoare dorita.

  Pentru a recunoaste posibile diferente/abateri de culoare, care nu pot fi influentate de catre producator, este necesara efectuarea unei proba de baiture inainte de fiecare aplicare de bait pe suprafata de lemn.

  Generalitari:
  1) Inainte de folosire, agitati si amestecati bine continutul.

  2) Restul de cantitate folosita nu trebuie turnat inapoi in recipientul original.

  3) A nu se folosi vase metalice sau utilaje/scule de munca inoxidabile.

  4) Daca se vor folosi baituri din mai multe recipiente individuale, acestea ar trebui amestecate inainte de prelucrare.

  Termen de valabilitate:  24 luni  de la data cumpararii recipientului.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  ALLENDO Holzbeize – Bait de lemn 250 ml, Culoare: tec vechi

  64,80 lei

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN este un colorant netoxic, de calitate superioara recomandate pentru restaurare si vopsirea lemnului prin metoda fizica, rezistent la zgarieturi, fara diluant si fara adaos de formaldehida,  pur ecologic.

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN este livrat ca baituri negative. Elementele de lemn mai moi, poroase ale lemnului tanar deschis la culoare – partea care se afla intre inelele vizibila care indica varsta lemnului – vor fi, din cauza capacitatii lor de absorbite mai ridicate, mai puternic vopsite si evidentiate.

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN sunt solubile in apa, ele sunt compuse dintr-un amestec de coloranti solubili in apa, foarte rezistenti la lumina. Baiturile se pot amesteca unul cu altul si pot fi aplicate atat pe lemn moale, cat si pe lemn tare.

  Observatii de prelucrare/utilizare


  1) Pregatirea prealabila:   Inainte de aplicarea baiturilor, lemnul trebuie bine curatat si slefuit (hartie abraziva de granulatie 120 – 150). Praful  de slefuire trebuie inlaturat complet din porii suprafetei de lemn cu ajutorul unei perii. Lemnele cu continut ridicat de rasini (molid, pin si altele) trebuie tratate cu Bindulin Spiritus, art.nr.SPIR, pentru a se inlatura rasina.

  Pregatirea prealabila ideala: Lemnul ce urmeaza a fi baituit este mai intai uat, astfel incat fibrele de lemn sa absoarba apa, apoi este slefuit neted si suprafata este egalizata. Astfel, se evita  eventuala indoire a lemnului.


  2) Aplicarea baitului: Baiturile de lemn se aplica prin vaporizare (are capacitate de aplicare tip airless), scufundare, cu pensula sau buretele in mod suficient si cat se poate de uniform. Se lasa putin sa patrunda in lemn, apoi surplusul de bait este inlaturat cu o carpa sau cu un burete, urmand apoi sa fie intins usor cu pensula pe lungimea fibrelor de lemn. Pe suprafetele verticale trebuie aplicat mereu de jos in sus, astfel incat baiturile sa nu curga in siroaie subtiri si astfel sa lase dungi vizibile evindente.

  3) Timp de uscare: Depinde de temperatura mediului inconjurator si de umiditatea lemnului. Baiturile necesita la temperatura camerei un timp de dezvoltare si de uscare de pana la 24 de ore – in mediu uscat, fara praf ca. 8 ore. Doar dupa ca. 24 de ore se atinge nuanta de culoare finala.

  4) Prelucrare ulterioara:   Dupa uscare, se va slefui usor cu hartie abraziva fina sau cu lana fina de otel . Apoi se poate matui, lacui sau cerui.

  5) Consum:  Depinde de capacitatea de absorbite a lemnului si de intensitatea culorii dorite (cantitate de bait aplicata).

  – aplicare cu pensula 1 L se recomanda pentru aprox. 5-7 mp (ca.140-200 ml/m²)

    – aplicare cu pulverizator 1 L se recomanda pentru aprox. 6-12 mp (ca.80-120 ml/m²)

  Nuante de culori:

  Nuanta de culoare depinde de tipul de lemn, culoarea proprie si de prelucrarea prealabila a lemnului, de slefuire, de cantitatea aplicata si de stratul final de finisare.

  Tipurile diferite de lemn, furnir si continutul de rasini ureice pot duce la diferente mari fata de nuanta de culoare dorita.

  Pentru a recunoaste posibile diferente/abateri de culoare, care nu pot fi influentate de catre producator, este necesara efectuarea unei proba de baiture inainte de fiecare aplicare de bait pe suprafata de lemn.

  Generalitari:
  1) Inainte de folosire, agitati si amestecati bine continutul.

  2) Restul de cantitate folosita nu trebuie turnat inapoi in recipientul original.

  3) A nu se folosi vase metalice sau utilaje/scule de munca inoxidabile.

  4) Daca se vor folosi baituri din mai multe recipiente individuale, acestea ar trebui amestecate inainte de prelucrare.

  Termen de valabilitate:  24 luni  de la data cumpararii recipientului.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  ALLENDO Holzbeize – Bait de lemn 2,5 L, Culoare: turcoaz

  417,30 lei

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN este un colorant netoxic, de calitate superioara recomandate pentru restaurare si vopsirea lemnului prin metoda fizica, rezistent la zgarieturi, fara diluant si fara adaos de formaldehida,  pur ecologic.

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN este livrat ca baituri negative. Elementele de lemn mai moi, poroase ale lemnului tanar deschis la culoare – partea care se afla intre inelele vizibila care indica varsta lemnului – vor fi, din cauza capacitatii lor de absorbite mai ridicate, mai puternic vopsite si evidentiate.

  ALLENDO-BAITURI DE LEMN sunt solubile in apa, ele sunt compuse dintr-un amestec de coloranti solubili in apa, foarte rezistenti la lumina. Baiturile se pot amesteca unul cu altul si pot fi aplicate atat pe lemn moale, cat si pe lemn tare.

  Observatii de prelucrare/utilizare


  1) Pregatirea prealabila:   Inainte de aplicarea baiturilor, lemnul trebuie bine curatat si slefuit (hartie abraziva de granulatie 120 – 150). Praful  de slefuire trebuie inlaturat complet din porii suprafetei de lemn cu ajutorul unei perii. Lemnele cu continut ridicat de rasini (molid, pin si altele) trebuie tratate cu Bindulin Spiritus, art.nr.SPIR, pentru a se inlatura rasina.

  Pregatirea prealabila ideala: Lemnul ce urmeaza a fi baituit este mai intai uat, astfel incat fibrele de lemn sa absoarba apa, apoi este slefuit neted si suprafata este egalizata. Astfel, se evita  eventuala indoire a lemnului.


  2) Aplicarea baitului: Baiturile de lemn se aplica prin vaporizare (are capacitate de aplicare tip airless), scufundare, cu pensula sau buretele in mod suficient si cat se poate de uniform. Se lasa putin sa patrunda in lemn, apoi surplusul de bait este inlaturat cu o carpa sau cu un burete, urmand apoi sa fie intins usor cu pensula pe lungimea fibrelor de lemn. Pe suprafetele verticale trebuie aplicat mereu de jos in sus, astfel incat baiturile sa nu curga in siroaie subtiri si astfel sa lase dungi vizibile evindente.

  3) Timp de uscare: Depinde de temperatura mediului inconjurator si de umiditatea lemnului. Baiturile necesita la temperatura camerei un timp de dezvoltare si de uscare de pana la 24 de ore – in mediu uscat, fara praf ca. 8 ore. Doar dupa ca. 24 de ore se atinge nuanta de culoare finala.

  4) Prelucrare ulterioara:   Dupa uscare, se va slefui usor cu hartie abraziva fina sau cu lana fina de otel . Apoi se poate matui, lacui sau cerui.

  5) Consum:  Depinde de capacitatea de absorbite a lemnului si de intensitatea culorii dorite (cantitate de bait aplicata).

  – aplicare cu pensula 1 L se recomanda pentru aprox. 5-7 mp (ca.140-200 ml/m²)

    – aplicare cu pulverizator 1 L se recomanda pentru aprox. 6-12 mp (ca.80-120 ml/m²)

  Nuante de culori:

  Nuanta de culoare depinde de tipul de lemn, culoarea proprie si de prelucrarea prealabila a lemnului, de slefuire, de cantitatea aplicata si de stratul final de finisare.

  Tipurile diferite de lemn, furnir si continutul de rasini ureice pot duce la diferente mari fata de nuanta de culoare dorita.

  Pentru a recunoaste posibile diferente/abateri de culoare, care nu pot fi influentate de catre producator, este necesara efectuarea unei proba de baiture inainte de fiecare aplicare de bait pe suprafata de lemn.

  Generalitari:
  1) Inainte de folosire, agitati si amestecati bine continutul.

  2) Restul de cantitate folosita nu trebuie turnat inapoi in recipientul original.

  3) A nu se folosi vase metalice sau utilaje/scule de munca inoxidabile.

  4) Daca se vor folosi baituri din mai multe recipiente individuale, acestea ar trebui amestecate inainte de prelucrare.

  Termen de valabilitate:  24 luni  de la data cumpararii recipientului.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Aboneaza-te la newsletter

  Va rugam sa cititi Termeni de Utilizare

  Clienti Bindulin