Produse

  Close

  BINDAN-CIN Rasina fara intaritor 250 g

  166,20 lei

  Rasina pura ideala pentru adezivul din 2 componente Bindan-CIN, art.nr.BC. recomandat pentru barci si ambarcatiuni, vapoare, iahturi.

  BINDAN-CIN cu intaritor, art.nr.BC, este un clei pe baza de rasina rezorcina foarte rezistent la intemperii, cu care se pot umple rosturile.

  BINDAN-CIN se poate folosi pentru toate tipurile de lipiri de lemn, chiar si cu umiditate ridicata si continut bogat de rasina. Rosturile cleiului se usuca cu o culoare maro inchis, sunt impermeabile (D4 / pentru material cu clasa de lemn tip 100 G / pentru piese de constructie de sustinere conform normei DIN 68 141) si rezista pana la temperaturi de pana la + 200 °C.

  Rezistenta medie la rupere este 1900 kg/cm².

  Nu este recomandat pentru sticla si metal.

  La suprafete metalice sunt necesare teste/operatiuni prealabile, mereu acestea trebuie slefuite si degresate inainte de aplicarea cleiului. Pentru lipirea de sticla cu metal sau metal pe metal, noi recomandam utilizarea de adezivi epoxidici.

  BINDAN-CIN este ideal:

  La cerinte ridicate privind rezistenta la apa, chiar si apa sarata, umezeala:
  · Constructii navale: iahturi, ambarcatiuni
  · Usi exterioare lacuite sau vopsite cu culoare inchisa
  · Constructii de obloane si storuri de fereastra
  · Constructii de dozatoare, laboratoare si ateliere

  La cerinte speciale:
  · Constructii de saune si in domeniu instalatiilor cu apa calda
  · La lemn exotic cu continut de rasina, precum si la lemn cu umiditate ridicata
  · Structuri compozite rezistente la caldura – Usi ignifuge
  · Scari exterioare
  · Linoleu, panouri din fibre minerale, piele, materiale laminate cu strat de acoperire din
  rasina fenolica

  BINDAN-CIN  corespunde cerintelor normei privind mobilier si jucarii pentru copii EN 71-3+A1 2014-11.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura minima de prelucrare:   +13 °C, ideal + 20 °C
  2) Umiditatea relativa a aerului:  ideal 65 %
  3) Umiditatea lemnului: maxim 20 %, ideal 8 – 15 %
  4) Timp de evaporare la ca. 20 °C: 5 Min. (Substrat absorbant) – 10 Min.
  (Materiale de suprafata mare impermeabile). Timpul de evaporare trebuie respectat neaparat.
  5) Presiune:  ca. 2 kg/cm², la simpla lipire a lemnului este suficient  un dispozitiv de tensionare (de ex. menghina)
  In cazul placilor de plastic: 5 kg/cm²

  6) Ajustare:  Prin adaugarea de mai mult intaritor-CIN se imbunatateste calitatea de etansare a rosturilor.
  7) Aplicarea cleiului: Se recomanda aplicarea a ca. 230 g/m² pe fiecare parte, pe ambele parti in parte. In cazul unei temperaturi ridicate, de exemplu pe timpul verii si la o umiditate a aerului redusa, cantitatea de clei aplicata trebuie marita.
  8) Lucrabilitatea rasinii/amestecului cu intaritor:  la 15 °C: 4 ore; 20 °C: 2 ore; 30 °C: 3/4 ore.
  9) Raportul de amestecare:    100 g BINDAN-CIN cu 15 g intaritor-CIN

  Consum: 400 – 500 g/m².

  Prelucrare prealabila:
  Suprafetele trebuie sa fie curate, degresate si uscate. Pentru lemn non-poros este necesara slefuirea prealabila. Lemnele cu suprafate tratate sau impregnate trebuie slefuite foarte bine inainte de aplicarea cleiului.

  Timpul de presare:
  Timpul de presare depinde de temperatura, umiditatea aerului, tipul de lemn, grosimea stratului aplicat de clei si in special de umiditatea lemnului. Adaugarea caldurii scurteaza timpul de lipire, racirea in schimb va prelungi procesul de lipire.

  Noi recomandam respectarea urmatoarelor termene de presare:
  Temperatura rostului de clei in °C                           13⁰         15⁰         20⁰         30⁰         40⁰

  Timpul de presare in ore                                              14           9              7              3              1

  Daca lemnele nu pot fi ajustate, in cazul prezentei unei umiditati ridicate a lemnului sau la o capacitate redusa de absorbite a pieselor de fabrica, se recomanda ca la presiunea la rece (pana la 40 °C), cel putin sa se dubleze  timpii de presare.
  Temperatura rostului de clei in °C                            50⁰         60⁰         70⁰         90⁰         100⁰

  Timp de presare in minute                                           30          15           7              2-3          1 ½
  (Timpul de intarire al stratului de grund)
  Temperatura > 100 °C nu este recomandata.

  Prelucrare ulterioara:
  O prelucrare ulterioara (aplicarea de strat de grund natural, impregnarea lemnului, lacuire si altele) trebuie realizata doar dupa intarirea completa a rosturilor cleiului, cel mai repede dupa 5 zile. Rezistenta completa la apa este atinsa doar dupa 7 zile.

  Curatare:
  1) In stare intarita BINDAN-CIN poate fi inlaturat doar in mod mecanic, iar in cazul in care adezivul este inca in stare fluida sau semifluida poate fi inlaturat cu apa calda-fierbinte.  De aceea se recomanda ca suprafetele de presare sa fie protejate prin materiale de separare sau prin amplasarea de hartie siliconata.

  2) La prelucrare, trebuie tinut cont in mod special de toti factorii care participa la procesul de lipire:
  1. Scule / aparate (masini, menghine, instalatii de fixare si altele)
  2. Material
  3. Clei
  4. Aerul din incapere

  Temperatura trebuie pastrata constanta, in caz contrar va avea loc o compensare continua a temperaturii, care va prelungi timpul de intarire. Favorabil este un interval de temperatura de + 15 °C pana la + 20 °C, si anume pentru fiecare factor in parte.

  BINDAN-CIN trebuie protejat impotriva inghetului. In cazul aparitiei inghetului acesta nu mai trebuie folosit, restul de cantitate trebuie reciclat ca si deseu special (numar de inregistrare deseu: 55 402, nume deseu: policondensat).

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului la o temperatura de +15⁰C.

  Ambalaje posibile: 287,5 g, 1150 g, 2,3 kg, 5,75 kg, 11,5 kg, 28,75 kg, 276 kg.

  Fisa tehnica, fisa de securitate si Declaratia de Conformitate pentru jucarii conform Normei DIN EN 71-3+A1 2014-11 pot fi disponibile la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  KLAR – Gießharz – Rasina transparenta lichida 2,5 L + intaritor 50 ml

  1.138,70 lei

  KLAR – Gießharz -rasina transparenta lichida este un sistem format din doua componente (rasina si intaritor) pe baza de rasini poliesterice dizolvate in stiren.

  KLAR – Gießharz -rasina transparenta lichida este un produs incolor si se intareste incet, neformandu-se nici un fel de tensionari. Este rezistent impotriva actiunii apei, benzinei si uleiurilor minerale. Se poate slefui – abraza, iar la final se poate lustrui rezultand un produs cu un efect deosebit artistic.

  KLAR – Gießharz -rasina transparenta lichida poate fi folosit in primul rand la lucrari de reparatii si la obtinerea de efecte speciale pe lemn, piatra, metal, in cazul lucrarilor de arta sau a mobilei exclusive, in modelaje creandu-se rauri, ape curgatoare, pentru umplere de crapaturi mari si mici in piatra sau lemn, etc.

  KLAR – Gießharz -rasina transparenta lichida poate fi folosit perfect pentru turnare decorativa in locurile deteriorate sau unde lipseste material in structura lemnelor stratificate (de exemplu la placi de tamplarie si suprafete de mobila). Deoarece produsul KLAR – Gießharz -rasina transparenta lichida este transparent in mod clar, poate fi astfel folosit si la pietrele naturale de culoare deschisa.

  KLAR – Gießharz -rasina transparenta lichida poate fi adaugata in proportie de pana la 5% la pasta noastra de culoare destinata vopsirii poliesterului, Bindulin Farbpaste zum Einfärben für Polyester, art.nr. 1 PSFF. Tinand cont insa de faptul ca produsul KLAR – Gießharz -rasina transparenta lichida, din cauza proprietatiilor sale de transparenta, nu se poate vopsi la fel ca si celelalte mase de chituire ale noastre, ramanand mereu transparenta.
  Pasta de colorare trebuie amestecata in mod omogen mereu inainte de adaugarea intaritorului.

  Din cauza procesului de intarire foarte lung (ca. 12 ore) si a intaririi fara tensionari a produsului KLAR – Gießharz -rasina transparenta lichida se pot prelucra si suprafete mai mari, respectiv se pot completa suprafetele cu locuri lipsa.

  Ca finalitate, produsul sau ornamentele obtinute sunt rezistente la caldura sau la temperaturi inalte pana la +110⁰C, fiind rezistente chiar si la zgarieturi fine.

  Produsul are o transparenta deosebita, chiar pastrand-o si sub influenta caldurii, razelor soarelui (radiatiilor ultra violete), comparativ cu alte produse asemanatoare care sunt pe baza de rasini epoxidice. In timp, isi pastreaza transparenta si nu se va ingalbeni.

  Observatii / indicatii de utilizare:

  1. Locurile de reparatii trebuie sa fie uscate si curatate de murdarie, grasimi cu Bindulin Spiritus 99% art.nr.SPIR sau Bindulin Aceton art.nr.AC, de rugina cu produsul Bindulin Rosternferner (Deruginol) art.nr.R si alte resturi de materiale.

  2.Ca si finalizare, se poate inaspri suprafata cu ajutorul hartiei de slefuire sau cu smierghel.

  3.Intarirea are loc la adaugarea de intaritor in proportie de 1-2%. Cele 2 substante trebuie foarte bine amestecate intre ele!

  Caldura scurteaza timpul de intarire– racirea prelungeste procesul de reactie intre cele doua substante.

  Raport de amestecare: 100g Rasina de turnare cu 1g – 2g intaritor lichid (adaos de 1-2% de intaritor).

  Timpi de prelucrare la                                        +10 °C                      + 20 °C                             + 30 °C

  1 % intaritor (ca. 20 de picaturi)                  42-48 minute          20-24 minute                8-12 minute
  1,5% intaritor (ca. 20 de picaturi)               35-40 minute          16-20 minute                7-10 minute (recomandat)
  2 % intaritor (ca. 40 de picaturi)                  37-32 minute          12-16 minute                5-8 minute

  Prelucrare ulterioara:   dupa ca. 6-8 ore se poate prelucra, dupa ca. 12 ore se poate slefui, freza sau polisa (lustrui).

  Observatii importante:

  La un adaos de 2% intaritor se va adauga KLAR – Gießharz -rasina transparenta lichida doar in cantitatea necesara, care poate fi prelucrata in ca. 10 minute.

  Adaugarea de mai multe de 2% intaritor face ca rasina sa se ingalbeneasca la reactie, fiind mai bine adaugarea de o cantitate mai mica de intaritor – castigand astfel mai mult timp pentru prelucrare.

  In cazul materialelor poroase si/sau cu compozitie moale se va amesteca o cantitate mai mica, iar pe suprafata ce trebuie umpluta se va aplica cu pensula un strat de grund. Dupa uscare, suprafata respectiva se poate umple.

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului, la o depozitare la temperaturi intre +15 °C si pana la max. de +20 °C (in nici un caz nu depozitati la temperaturi de peste +20 °C).

  SFAT! In cazul unor formarii unor bule de aer, acestea se pot indeparta prin intepare cu ac.

  Fisa tehnica si fisa fe securitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

  Ambalaje posibile: 125 ml, 250 ml, 500 ml, 1 L, 2,5 L, 5 L, 10 L.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Weich-PVC-Schweißkleber- Adeziv pentru sudura PVC 43 g

  60,50 lei

   Adeziv ideal pentru materiale plastice. Se recomanda pentru tapet, plinte.

  Mod de intrebuintare: Accesoriile din PVC si tapet, se intind dupa indicatiile producatorului. Adezivul se va intinde intr-un strat subtire si se va apasa apoi suprafata de lipit. Surplusul se va taia cu un cutit si se va sterge cu o carpa curata. Continutul tubului este suficient pentru 25 m. Perioada de uscare este 45 minute.Adezivul poate fi folosit si ca material de umplere. Pentru strat subtire timpul de uscare este 15 minute, pentru strat mai gros de 1 mm, 2 ore.

  Fisa de securitate poate fi pusa la dispozitie la cerere.

  Close

  Wachskitt – Chit baton de ceara pentru mobila 7 g, Culoare: tec

  33,50 lei

  Cu ajutorul produsului Chit batoane de ceara se pot remedia foarte rapid si in siguranta defectele de pe suprafetele de lemn. In cazul unor gaurele mici sau defecte in lemn si furniruri, chitul de ceara se poate aplica atat pe lemnul pur cat si pe lemnul tratat.

  Locurile reparate isi pastreaza consistenta si culoarea, chiar daca s-a folosit doar putina cantitate de material.

  Sunt posibile lucrari de finisare a materialului ca si matuirea, aplicarea de ceara sau polisarea.

  Nu se poate folosi pe suprafete deja tratate cu ceara!

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Pregatire: Se va inlatura suprafata de lemn deteriorata si pleznita cu ajutorul unei surubelnite sau unui cutit mai mic. Locul deteriorat se va curata prin slefuire. Locul trebuie sa fie uscat, curat si fara grasimi.

  2) Prelucrare: Chitul baton de ceara face posibila o prelucrare rapida si usoara, deoarece batoanele cu ceara nu trebuie sa fie topite. Chitul de ceara se va incalzi in mana sau cu grija pe un calorifer.
  Chitul de ceara va fi razuit in bucatele mici si apasat cu ajutorul unui cutit sau cu o spatula  in locurile deteriorate. Ceara in surplus poate fi indepartata cu ajutorul unui burete, folosind partea dura. Atunci cand chitul de ceara se aplica cu un spaclu in nuante diferite, se poate obtine un efect deosebit.

  Nuante de culori:
  ALLENDO – Chit batoane de ceara este disponibil in urmatoarele nuante de culori : alb, molid, pin, mesteacan, limba, stejar deschis, stejar inchis, stejar rustical,  pin mediteranian, fag, arin, cires, okume, meranti, macore, mahagoni, tec, ulm, nuc, negru, palisandru.

  Daca culoarea obtinuta nu corespunde cu nuanta dorita, exista posibilitatea amestecarii chitului de ceara cu alte nuante de culori in stare de lichid fierbinte, astfel incat sa se obtina nuanta de culoare dorita.

  Termen de valabilitate: 12 luni de la data cumpararii recipientului la o depozitare la temperaturi intre 5 si 25 °C. A se evita expunerea puternica la razele soarelui.

  Generalitati:
  In caz necesar, suprafata poate fi tratata cu ceara ca tratare de finalizare a suprafetei.

  Pentru aceasta operatie noi oferim urmatoarele produse:

  Ceara lichida:
  – Ceara de albina lichida, art.nr.ABW
  – Ceara dura lichida, art.nr. HOW
  – Ceara antica lichida, art.nr. AW

  Ceara solida:
  – Ceara de mobila solida, art.nr. MW
  – Ceara dura solida, art.nr. HW
  – Ceara de antica solida in 3 nuante de culori (naturala, maroniu, mahon), art.nr. AAW

  Fisa tehnica poate fi disponibila la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Allendo Zaunlasur – Lazura protectoare pentru lemn exterior 1000 ml, Culoare: maro inchis

  82,30 lei

  Lazura de impregnare pe baza de materii prime naturale pentru toate speciile de lemn in EXTERIOR, culoare maro inchis.

  Recomandat pentru: grajduri, perete protector din lemn, stalpi din lemn, catarge pentru ambarcatiuni, foisoare, carport, sopron, hambar, porti, pergole si multe altele.

  • produs din uleiuri de plante rezistent la radiatii ultraviolete si la intemperii
  • rezistent la apa si murdarie
  • miros slab
  • rezistent contra uscarii, deformarii
  • rezistent la fisuri si crapaturi
  • nu necesita slefuire initiala sau baituire
  • lasa lemnul sa respire
  • regularizeaza umezeala in interiorul lemnului
  • nu se descuameaza
  • protejeaza pe termen lung impotriva daunelor provocate de ciuperci, alge, mucegai, etc.
  • se recomanda de asemenea si pentru tratarea lemnului caruia initial s-a conferit un tratament cu Bitum sau Carbolium.

  Se recomanda o reluare a operatiei  peste 3-4 ani.

  Pentru o conservare pe termen mai lung, peste 10 ani, recomandam produsul Bindulin ALLENDO Teaköl mit UV-Schutz – Ulei Teak Oil, putere de acoperire 20 m².

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Aplicare: Se poate aplica cu ajutorul unei pensule sau trafalet/rola. Se recomanda ca tratarea lemnului cu Zaunlasur sa nu fie in perioada foarte calduroasa (peste 23⁰ – 24⁰ C) si eventual sub directa actiune a razelor de soare. Produsul se va aplica in forma nediluata pe un substrat uscat si curat. In cazul suprafetelor netratate, in functie de gradul de absorbtie al acestora, este necesara aplicarea unui al 2-lea strat. Al 2lea strat se va aplica dupa 24 de ore. In cazul aplicarii mai multor straturi are loc o intensificare a nuantei de culoare. Aceasta se poate deschide la culoare prin  amestecarea cu Bindulin Terpentina, art.nr. TER.

  2) Curatare: Utensilele de lucru se vor curata imediat cu Bindulin Terpentina, art.nr.TER sau cu Bindulin Benzina de curatat, art.nr.WB.

  3) Timp de uscare:  In functie de temperatura si umiditatea aerului poate varia intre 12 – 36 de ore.

  4) Consum: In functie de tipul de suprafata de lemn si de capacitatea de absorbtie a substratului consumul poate fi de: 1 litru pentru 12 – 15 m².

  A se depozita la loc uscat, rece si a se feri de inghet. Se poate pastra in doza originala cca. 4 ani. A nu se lasa direct in razele soarelui la o temperatura foarte ridicata. A nu se folosi pentru stupi de albine. Contine rasini si uleiuri naturala, pigmenti naturali, ulei de in, aditivi naturali, etc. Produs in Germania.

  Ambalaje posibile: 250 ml, 500 ml, 1000 ml, 2,5 l, 5 l, 10 l, 25 l.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Fugenplast Holzkitt – Chit pentru lemn 10 Kg, Culoare: ulm

  1.063,20 lei

  Produs profesional rezistent la apa si umezeala, recomandat pentru restaurare si reparatii in interior si exterior ale zonelor afectate in lemn cum ar fi: crapaturi, orificii de cuie sau suruburi.

  Fugenplast este un chit de lemn pe baza de solventi, gata preparat si se poate folosi in zone umede. Dupa uscarea completa se poate slefui, taia, gauri, freza.  Rezistent la apa, influente umede, la acizi slabi, la lovituri si nu are miros (inodor).

  Se recomanda de asemenea pentru jucariile copiilor dupa norme DIN EN 71 / 3: 2002 – 11.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura de prelucrare: + 5⁰ C si max.20⁰ C

  2) Umiditate relativa: 55 % – umiditatea scazuta rapidizeaza uscarea.

  3) Umiditatea lemnului: intre 8 % si max. 14 %

  4) Rezistenta la temperatura: – 30° C pana la + 80° C.

  5) Modalitatea de prelucrare: pe baza de straturi pana la max. 5 mm / strat.  Se asteapta sa se usuce si apoi se intinde al doilea strat s.a.m.d.

  6) Baituirea: se poate baitui cu majoritatea baiturilor pe baza de apa sau solventi. Nu se recomanda baiturile pe baza de solventi ce nu sunt compatibile cu acetona. In acest caz, culoarea se poate modifica necontrolat. Datorita existentei pe piata a mai multor feluri de baituri, ideal este a se face o proba anterioara.

  7) Colorare: In cazul diverselor nuante, culorile lichide se pot amesteca intre ele. Sortimentul Bindulin poate acoperi orice pretentie in acest caz.

  8) Diluare: Nu se vor folosi diluanti pe baza de rasini sau pe baza de nitro. In acest caz, va putem oferi Bindulin Fugenplast Verdünnung, art.nr.VF.

  9) Pregatirea de lucru: baza sa fie solida, uscata si degresata. Degresarea se poate face cu Bindulin Fugenplast Verdünnung, art.nr.VF.

  Timp de uscare: Timpul de uscare este dependent de temperatura, umiditatea mediului inconjurator, grosimea stratului si umiditatea lemnului. In cazul unei temperaturi ridicate a mediului sau in bataia soarelui, un strat de 2 mm se usuca in 10 minute. In cel mai rau caz, 5 mm grosimea stratului la un lemn cu umiditate crescuta si la o temperatura de 5⁰ C, uscarea se poate face in 2 ore.

  Siguranta: Contine acetona – VbF: A1, usor inflamabil. A nu se prelucra in apropiere de o flacara deschisa sau de obiecte fierbinti, cuptoare, incalzire cu gaz, etc. A nu se fuma. A se prelucra in spatii mari bine aerisite. Informatii de periculozitate si siguranta se vor gasi pe toate ambalajele. In cazuri special, va recomandam a prelua datele din fisa de Securitate.

  Termen de valabilitate: 8 luni de la data livrarii recipientului depozitat la o temperatura intre 5⁰ C si 25⁰ C.

  Culori si nuante disponibile: artar, fag umed, fag natur, stejar, stejar inchis, stejar deschis, frasin, incolor, molid, pin, cires, limba, larice, mahagoni, meranti, nuc, ulm, negru, alb, tec.

  Ambalaje posibile: 110 g, 420 g, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Fugenplast Holzkitt – Chit pentru lemn 5 Kg: Culoare: stejar inchis

  628,40 lei

  Produs profesional rezistent la apa si umezeala, recomandat pentru restaurare si reparatii in interior si exterior ale zonelor afectate in lemn cum ar fi: crapaturi, orificii de cuie sau suruburi.

  Fugenplast este un chit de lemn pe baza de solventi, gata preparat si se poate folosi in zone umede. Dupa uscarea completa se poate slefui, taia, gauri, freza.  Rezistent la apa, influente umede, la acizi slabi, la lovituri si nu are miros (inodor).

  Se recomanda de asemenea pentru jucariile copiilor dupa norme DIN EN 71 / 3: 2002 – 11.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura de prelucrare: + 5⁰ C si max.20⁰ C

  2) Umiditate relativa: 55 % – umiditatea scazuta rapidizeaza uscarea.

  3) Umiditatea lemnului: intre 8 % si max. 14 %

  4) Rezistenta la temperatura: – 30° C pana la + 80° C.

  5) Modalitatea de prelucrare: pe baza de straturi pana la max. 5 mm / strat.  Se asteapta sa se usuce si apoi se intinde al doilea strat s.a.m.d.

  6) Baituirea: se poate baitui cu majoritatea baiturilor pe baza de apa sau solventi. Nu se recomanda baiturile pe baza de solventi ce nu sunt compatibile cu acetona. In acest caz, culoarea se poate modifica necontrolat. Datorita existentei pe piata a mai multor feluri de baituri, ideal este a se face o proba anterioara.

  7) Colorare: In cazul diverselor nuante, culorile lichide se pot amesteca intre ele. Sortimentul Bindulin poate acoperi orice pretentie in acest caz.

  8) Diluare: Nu se vor folosi diluanti pe baza de rasini sau pe baza de nitro. In acest caz, va putem oferi Bindulin Fugenplast Verdünnung, art.nr.VF.

  9) Pregatirea de lucru: baza sa fie solida, uscata si degresata. Degresarea se poate face cu Bindulin Fugenplast Verdünnung, art.nr.VF.

  Timp de uscare: Timpul de uscare este dependent de temperatura, umiditatea mediului inconjurator, grosimea stratului si umiditatea lemnului. In cazul unei temperaturi ridicate a mediului sau in bataia soarelui, un strat de 2 mm se usuca in 10 minute. In cel mai rau caz, 5 mm grosimea stratului la un lemn cu umiditate crescuta si la o temperatura de 5⁰ C, uscarea se poate face in 2 ore.

  Siguranta: Contine acetona – VbF: A1, usor inflamabil. A nu se prelucra in apropiere de o flacara deschisa sau de obiecte fierbinti, cuptoare, incalzire cu gaz, etc. A nu se fuma. A se prelucra in spatii mari bine aerisite. Informatii de periculozitate si siguranta se vor gasi pe toate ambalajele. In cazuri special, va recomandam a prelua datele din fisa de Securitate.

  Termen de valabilitate: 8 luni de la data livrarii recipientului depozitat la o temperatura intre 5⁰ C si 25⁰ C.

  Culori si nuante disponibile: artar, fag umed, fag natur, stejar, stejar inchis, stejar deschis, frasin, incolor, molid, pin, cires, limba, larice, mahagoni, meranti, nuc, ulm, negru, alb, tec.

  Ambalaje posibile: 110 g, 420 g, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Close

  Fugenplast Holzkitt – Chit pentru lemn 420 g, Culoare: stejar

  112,20 lei

  Produs profesional rezistent la apa si umezeala, recomandat pentru restaurare si reparatii in interior si exterior ale zonelor afectate in lemn cum ar fi: crapaturi, orificii de cuie sau suruburi.

  Fugenplast este un chit de lemn pe baza de solventi, gata preparat si se poate folosi in zone umede. Dupa uscarea completa se poate slefui, taia, gauri, freza.  Rezistent la apa, influente umede, la acizi slabi, la lovituri si nu are miros (inodor).

  Se recomanda de asemenea pentru jucariile copiilor dupa norme DIN EN 71 / 3: 2002 – 11.

  Observatii de prelucrare/utilizare

  1) Temperatura de prelucrare: + 5⁰ C si max.20⁰ C

  2) Umiditate relativa: 55 % – umiditatea scazuta rapidizeaza uscarea.

  3) Umiditatea lemnului: intre 8 % si max. 14 %

  4) Rezistenta la temperatura: – 30° C pana la + 80° C.

  5) Modalitatea de prelucrare: pe baza de straturi pana la max. 5 mm / strat.  Se asteapta sa se usuce si apoi se intinde al doilea strat s.a.m.d.

  6) Baituirea: se poate baitui cu majoritatea baiturilor pe baza de apa sau solventi. Nu se recomanda baiturile pe baza de solventi ce nu sunt compatibile cu acetona. In acest caz, culoarea se poate modifica necontrolat. Datorita existentei pe piata a mai multor feluri de baituri, ideal este a se face o proba anterioara.

  7) Colorare: In cazul diverselor nuante, culorile lichide se pot amesteca intre ele. Sortimentul Bindulin poate acoperi orice pretentie in acest caz.

  8) Diluare: Nu se vor folosi diluanti pe baza de rasini sau pe baza de nitro. In acest caz, va putem oferi Bindulin Fugenplast Verdünnung, art.nr.VF.

  9) Pregatirea de lucru: baza sa fie solida, uscata si degresata. Degresarea se poate face cu Bindulin Fugenplast Verdünnung, art.nr.VF.

  Timp de uscare: Timpul de uscare este dependent de temperatura, umiditatea mediului inconjurator, grosimea stratului si umiditatea lemnului. In cazul unei temperaturi ridicate a mediului sau in bataia soarelui, un strat de 2 mm se usuca in 10 minute. In cel mai rau caz, 5 mm grosimea stratului la un lemn cu umiditate crescuta si la o temperatura de 5⁰ C, uscarea se poate face in 2 ore.

  Siguranta: Contine acetona – VbF: A1, usor inflamabil. A nu se prelucra in apropiere de o flacara deschisa sau de obiecte fierbinti, cuptoare, incalzire cu gaz, etc. A nu se fuma. A se prelucra in spatii mari bine aerisite. Informatii de periculozitate si siguranta se vor gasi pe toate ambalajele. In cazuri special, va recomandam a prelua datele din fisa de Securitate.

  Termen de valabilitate: 8 luni de la data livrarii recipientului depozitat la o temperatura intre 5⁰ C si 25⁰ C.

  Culori si nuante disponibile: artar, fag umed, fag natur, stejar, stejar inchis, stejar deschis, frasin, incolor, molid, pin, cires, limba, larice, mahagoni, meranti, nuc, ulm, negru, alb, tec.

  Ambalaje posibile: 110 g, 420 g, 3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg.

  Fisa tehnica si fisa de securitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

  Pentru firme si institutii preturile sunt negociabile in functie de cantitati.

  Aboneaza-te la newsletter

  Va rugam sa cititi Termeni de Utilizare

  Clienti Bindulin